Nomura schrapt ongeveer 18 Aziatische bankbanen omdat het sluiten van deals vertraagt ​​- bronnen Door Reuters

laatste update: 01-2023©Reuters. FILE PHOTO: Een logo van Nomura Holdings is afgebeeld in Tokio, Japan, 1 december 2015. REUTERS/Toru Hanai/File Photo

Door Scott Murdoch

SYDNEY (Reuters) – Nomura Holdings (NYSE:) Inc heeft 18 Aziatische bankbanen geschrapt, de meeste van hen op China gerichte investeringsfuncties, als gevolg van een scherpe vertraging in het maken van deals, volgens twee bronnen met directe kennis van de zaak.

De grootste makelaars- en investeringsbank van Japan heeft vorige week bankiers in Hong Kong, Singapore, Maleisië en Taiwan ontslagen, zeiden de bronnen, die weigerden geïdentificeerd te worden omdat ze niet bevoegd zijn om met de media te praten.

Een afzonderlijke bron met kennis van de verhuizing zei dat de bezuinigingen niet alleen voor Azië waren, maar ook van invloed waren op Nomura’s internationale investeringsbankactiviteiten in de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

“In 2022 zagen we een aanzienlijke verslechtering van de wereldwijde vergoedingen voor investeringsbankieren en als gevolg daarvan hebben we het personeelsbestand op bepaalde gebieden moeten verminderen”, aldus een verklaring van Nomura.

Bij de ontslagen bij Nomura zijn medewerkers van meerdere divisies binnen de investeringsbankfunctie betrokken, aangezien de bank een jaar van bijna gematigde dealmaking-activiteiten in de regio had, aldus een van de twee bronnen.

De bank adviseerde vorig jaar voor $ 3,42 miljard aan deals op de aandelenkapitaalmarkt in Azië-Pacific, inclusief de thuisbasis Japan, een scherpe daling ten opzichte van $ 9,4 miljard in 2021, volgens gegevens van Refinitiv.

In elk van de divisies van de bank op het gebied van aandelenkapitaalmarkten, schuldkapitaalmarkten, bedrijfsfinanciering en Zuidoost-Azië werden volgens de twee bronnen twee tot drie werknemers ontslagen.

Plaats een reactie