NIO-aandelen stijgen in Hong Kong ondanks tegenvallende winst

laatste update: 12-2022


NIO Inc. 9866,
+17,13%
aandelen stegen in Hong Kong en volgden de winsten van Wall Street van de ene op de andere dag, aangezien de trager dan verwachte inflatie in de VS de markten opdreef en investeerders hielpen om de misgelopen inkomsten van de Chinese fabrikant van elektrische auto’s van zich af te schudden.

De aandelen stegen vrijdag maar liefst 19% en waren 13% hoger op 79,30 Hong Kong dollar (US$ 10,11) om 12.00 uur, op weg naar een van hun grootste winsten ooit. NIO’s in de VS verhandelde aandelen NIO,
+11,78%
eindigde 12% hoger op 10,34 dollar.

Ook andere Chinese fabrikanten van elektrische voertuigen stegen. Li Auto Inc. 2015,
+11,05%
toegevoegd 7,2% en XPeng Inc. 9868,
+9.33%
was 6,3% hoger.

De winst begrensde een volatiele week voor NIO, die 25% daalde gedurende drie opeenvolgende sessies vóór de ommekeer van vrijdag.

Analisten zeggen dat het herstel waarschijnlijk het gevolg is van de toenemende hoop op een minder agressieve houding van de Fed, nadat uit de gegevens van oktober bleek dat de stijgingen van de consumentenprijzen in de VS langzamer waren dan verwacht.

Snelgroeiende aandelen zoals NIO zijn bijzonder gevoelig voor marktverwachtingen over renteveranderingen. “Ik ben niet verrast door de CPI-pomp voor NIO vandaag”, zei Bo Pei, analist van US Tiger Securities.

NIO meldde donderdag een groter dan verwacht verlies voor het derde kwartaal als gevolg van hogere batterijkosten en verkoopkosten.

Maar beleggers waren bereid verder te kijken dan de resultaten gezien de verbeterende macro-economische signalen en de ambitieuze vooruitzichten van NIO voor het laatste kwartaal van het jaar.

“Het positieve is dat het bedrijf een bemoedigend verkoopdoel voor het vierde kwartaal heeft gesteld”, zeiden Citi-analisten in een notitie.

Plaats een reactie