NexTier Oilfield Solutions Stock: Potentieel voor Nice 2023 Run (NYSE:NEX) in 2023

laatste update: 02-2023


grote rivier

NexTier Oilfield Solutions Inc. (NYSE:NEX) is op weg naar 2023 in een stroomversnelling gekomen, hoewel de omzet in het laatste kwartaal iets minder dan $ 30 miljoen misliep, was het nog steeds een stijging van 127,90 procent op jaarbasis, en ongeveer een derde van de misser was afkomstig van verkoop van activa en een storing bij een van zijn vloten.

Het nettoresultaat, de aangepaste EBITDA en de vrije kasstroom stegen allemaal in het kwartaal, maar de markt heeft het bedrijf niet beloond voor zijn prestaties, aangezien het vlak handelde sinds zijn winstoproep, met een bereik van ongeveer $ 9,50 per aandeel naar $ 10,50 per aandeel.

Een reden daarvoor zou de sprong kunnen zijn die het maakte vanaf 26 september 2020, waar het klom van ongeveer $ 6,65 per aandeel naar ongeveer $ 11,35 per aandeel op 25 oktober 2022, voordat het terugkeerde naar het bovengenoemde bereik. Het punt is dat de markt zijn prestaties misschien al heeft ingeprijsd, en met de kleine misser op inkomsten, zich misschien heeft teruggetrokken als reactie daarop.

Hoewel dat zeker een mogelijkheid is, zou de andere reden kunnen zijn dat de markt nog steeds niet ziet hoe krap de frac-markt in het bijzonder werkelijk is, en waarom 2023 gunstige voorwaarden voor de sector zou kunnen bieden, zelfs als de recessie langer aanhoudt.

In dit artikel kijken we naar de prestaties van het bedrijf in het afgelopen kwartaal, hoe de segmenten presteerden en waarom 2023 positief zou kunnen verrassen.

Enkele recente cijfers

De omzet in het derde kwartaal bedroeg $ 896 miljoen, een stijging van 128 procent op jaarbasis en zes procent opeenvolgend. Hoewel de omzet met bijna $ 30 miljoen daalde, was ongeveer een derde daarvan afkomstig van de verkoop van de activa en de tijdelijke verstoring van een neergestorte vloot.

Het nettoresultaat in de verslagperiode bedroeg $ 104,7 miljoen, of $ 0,42 per aandeel, een stijging ten opzichte van het nettoverlies van $ 44 miljoen in het derde kwartaal van 2021, en aanzienlijk hoger dan de $ 68,5 miljoen, of $ 0,27 per aandeel in het voorgaande kwartaal.

Het aangepaste nettoresultaat in het derde kwartaal bedroeg $ 129,8 miljoen, of $ 0,52 per aandeel, vergeleken met het aangepaste nettoresultaat van $ 24,3 miljoen in het derde kwartaal van 2021.

De aangepaste EBITDA bedroeg $ 194,8 miljoen, inclusief de winst van $ 10,5 miljoen die het bedrijf ontving uit de verkoop van activa, een stijging ten opzichte van de $ 27,8 miljoen in het derde kwartaal van 2021.

De vrije kasstroom in het derde kwartaal bedroeg $ 132,6 miljoen, inclusief $ 21,6 miljoen uit de verkoop van zijn activa op het gebied van opgerolde buizen.

Aan het einde van de verslagperiode had het bedrijf $ 250,2 miljoen aan geldmiddelen en kasequivalenten en $ 371,5 miljoen beschikbaar via zijn kredietfaciliteit, waardoor de totale liquiditeit op $ 621,7 miljoen kwam. De totale schuld aan het einde van het kwartaal bedroeg $ 364,8 miljoen.

NEX voorspelt dat de omzet in het vierde kwartaal achtereenvolgens met een bescheiden 2 procent tot 4 procent zal dalen, met een aanhoudend momentum in winstgevendheid en vrije kasstroom.

Bedrijfssegmenten

Afrondingsdiensten

Het segment voltooiingsdiensten van het bedrijf is verreweg het grootste en was goed voor een omzet van $ 857,8 miljoen in het derde kwartaal, een stijging van meer dan $ 56 miljoen ten opzichte van het derde kwartaal van 2021.

De aangepaste brutowinst in het segment bedroeg $ 205,7 miljoen, een stijging van $ 21 miljoen achtereenvolgens.

Vooruitkijkend zou het bedrijf hier in 2023 beter kunnen presteren, aangezien de vraag naar fracking groter is dan de markt verwacht, en dat is hoe het management denkt dat het zal uitpakken.

Daartoe kijkt het bedrijf naar CapEx in het segment van 8 tot 9 procent van de omzet in 2023, wat meer dan genoeg zou moeten zijn om de bestaande vloot te financieren, evenals de overgang naar elektrische en gasaangedreven apparatuur over een periode van tijd. Het CapEx-budget voor 2023 is vastgesteld op ongeveer $ 350 miljoen.

Puttenbouw en interventiediensten

Well Construction and Intervention Services droeg in het derde kwartaal $ 38,3 miljoen bij aan de omzet, een daling ten opzichte van de $ 41,9 miljoen in het voorgaande kwartaal. Dat werd toegeschreven aan de verkoop van haar activa op het gebied van coiled tubing tijdens de verslagperiode.

De aangepaste brutowinst in het kwartaal was $ 7,6 miljoen, lager dan de aangepaste brutowinst van $ 8,3 miljoen opeenvolgend.

De cementactiviteiten vertoonden een verbetering in het kwartaal.

Hoe het bedrijf frac-vloten bekijkt

Het management verklaarde in zijn winstoproep dat de activiteit voor het voltooien van putten in de Verenigde Staten optimistisch blijft. Al een tijdje zegt het bedrijf dat de beschikbaarheid van frac-vloot een van de “primaire knelpunten is die de groei van de landproductie in de VS beperken”, eraan toevoegend dat ze er sterk van overtuigd zijn dat dit de komende 18 maanden zo zal blijven.

Om die reden is NEX van mening dat het een omgeving heeft gecreëerd die haar prijszettingsvermogen biedt tot 2022 en 2023. Het bedrijf zei dat het al hogere prijzen voor 2023 heeft veiliggesteld, met prijzen die nog steeds 10 tot 15 procent lager zijn dan vóór COVID-niveaus. Dat suggereert dat er meer ruimte is om de prijzen te verhogen terwijl het bedrijf de onderhandelingen voor 2023 voortzet. Het management is van mening dat het aanbod niet aan de vraag zal kunnen voldoen en dat zorgt voor een gunstig prijsklimaat voor het bedrijf.

Hoewel de vraag naar vloeistoffen naar verwachting met ongeveer 1,5 miljoen vaten per dag zal toenemen in 2023, is de algemene consensus dat de productie van schalieolie in de VS waarschijnlijk met minder dan 1 miljoen vaten per dag zal toenemen. NEX is van mening dat zelfs dat te optimistisch zou kunnen zijn, en de verwachtingen zullen waarschijnlijk meer naar beneden zijn dan de markt op dit moment denkt. NEX is van mening dat het totale aantal actieve wagenparken het komende jaar niet veel zal toenemen, op basis van het verloop van de vloot en problemen met de toeleveringsketen, waardoor het aantal vloot in de buurt van de 270 die nu in bedrijf is.

De stelling van het management is dat het verloop erger zal zijn dan gedacht, omdat het onderhoud van oudere apparatuur in een beperkte supply chain-omgeving druk zal uitoefenen op het verhogen van het aantal wagenparken tot het niveau dat ze nodig hebben. Als dat scenario uitkomt, zal het de voorkeur geven aan het model van NEX waarbij de focus ligt op “kapitaaldiscipline en contante opbrengsten voor aandeelhouders boven productiegroei”.

Om die reden zullen de inkomsten voor het bedrijf in 2023 waarschijnlijk bescheiden zijn, maar de winst zal waarschijnlijk toenemen terwijl het kapitaal teruggeeft aan de aandeelhouders.

Conclusie

Ik hou van de gedisciplineerde aanpak die NEX volgt bij het navigeren door de fracking-omgeving waarmee het momenteel wordt geconfronteerd. Het bedrijf gaat ervan uit dat het vlootverloop erger zal zijn dan verwacht en dat de omvang van de vloot in 2023 niet veel groter zal zijn dan nu.

Dat speelt in op het strategieboek van het bedrijf, en hoewel het resultaat waarschijnlijk een bescheiden omzetgroei zal zijn, zou het veel inkomsten moeten blijven opleveren die het bedrijf in de toekomst operationele flexibiliteit kunnen blijven bieden en een aanzienlijk rendement kunnen opleveren. geldbedrag aan haar aandeelhouders.

Over het algemeen ziet het ernaar uit dat 2023 een solide jaar zou moeten worden voor NEX, en met een aandelenkoers die in het bereik van $ 9,50 tot $ 10,50 blijft hangen, is er veel ruimte voor groei als het bedrijf gelijk heeft in zijn stelling en zijn strategie uitvoert.

Plaats een reactie