Netflix rekent $ 8 per gedeeld account in de VS

laatste update: 06-2023


Netflix Inc. treedt hard op tegen klanten die hun accounts delen en introduceert een maandelijks bedrag van $ 8 in een lang gedreigd bod om klanten te behouden en een vertraging van de groei van abonnementen tegen te gaan.

Op dinsdag heeft de videostreaminggigant NFLX,
-1,93%
kondigde het plan aan om het ongeoorloofd delen van wachtwoorden in zijn grootste markt, de VS, te verminderen, vooral onder klanten die hun logins delen met vrienden en familie buiten hun huishouden.

“Uw Netflix-account is voor u en de mensen met wie u samenwoont”, zei Netflix in een blogpost.

“Een Netflix-account is bedoeld om te worden gedeeld in één huishouden (mensen die op dezelfde locatie wonen als de accounteigenaar)”, aldus de post. Alle anderen moeten een apart betaald account hebben of worden toegevoegd als een betaald “extra lid”, aldus het bedrijf.

Om Netflix te delen met gebruikers buiten hun huishouden, kunnen huidige klanten een profiel overzetten naar een nieuw lidmaatschap waarvoor iemand anders betaalt, of ze kunnen een extra lidmaatschap kopen voor $ 7,99 per maand bovenop de kosten van het hoofdabonnement.

Netflix heeft gezegd dat het apparaten gaat blokkeren die proberen toegang te krijgen tot een Netflix-account zonder correct te betalen. Abonnees kunnen onderweg toegang blijven houden tot de dienst, bijvoorbeeld door persoonlijke apparaten te gebruiken of door in te loggen op een tv in een hotel.

Tijdens zijn meest recente inkomensoproep beschreef Netflix co-Chief Executive Greg Peters de reactie van gebruikers in landen waar het bedrijf het delen van wachtwoorden al hard heeft aangepakt. “Het lijkt veel op een prijsverhoging – we zien een eerste annuleringsreactie”, zei hij. “En daar bouwen we op voort, zowel in termen van lidmaatschap als inkomsten, aangezien leners zich aanmelden voor hun eigen Netflix-accounts en bestaande leden die extra ledenfaciliteit kopen voor mensen met wie ze het willen delen.”

Plaats een reactie