Netflix, Coinbase, Alphabet, SVB Financieel & meer

laatste update: 02-2023


Tech-aandelen te zien op de Nasdaq.

Pieter Kramer | CNBC

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Netflixen — De aandelen van de streaminggigant stegen met meer dan 6% nadat Netflix in het vierde kwartaal 7,66 miljoen netto abonnees had toegevoegd, meer dan de verwachte 4,57 miljoen, volgens StreetAccount. Oprichter Reed Hastings kondigde ook aan dat hij afstand doet van zijn rol als CEO. De winst per aandeel van 12 cent van het bedrijf lag volgens Refinitiv onder de schattingen van 45 cent per aandeel, maar was grotendeels te wijten aan wisselkoerseffecten op de schuld.

Alfabet Het moederbedrijf van Google zag de aandelen met 4,2% stijgen nadat CEO Sundar Pichai aankondigde dat het bedrijf 12.000 werknemers zal ontslaan.

Muntbasis Het cryptoservicebedrijf klom met 6,6% nadat JPMorgan zijn neutrale beoordeling van het aandeel herhaalde en het een potentiële “begunstigde noemde van de uitdagingen waarmee andere makelaars/beurzen werden geconfronteerd in de nasleep van de ineenstorting en het faillissement van FTX.”

Eli Lilly — De aandelen van het farmaceutische bedrijf daalden met meer dan 2% nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration de experimentele behandeling van de medicijnmaker tegen de ziekte van Alzheimer had afgewezen omdat het niet genoeg onderzoeksgegevens had verstrekt.

SVB Financieel — De aandelen stegen met 16%, een dag nadat Wells Fargo zei dat SVB Financial de “deal van de eeuw” lijkt en zei dat de bank “de vertrouwde partner van de innovatie-economie blijft”. SVB Financial meldde donderdag ook een gemiste winst, maar de nettorente in het vierde kwartaal van $ 1,05 miljard overtrof de schatting van StreetAccount van $ 1,01 miljard.

Ralph Lauren — De aandelen stegen met meer dan 3% nadat Barclays Ralph Lauren had opgewaardeerd van een gelijk gewicht naar overwogen, en zei dat investeerders een “best-in-class kledingmerk met een bewezen staat van dienst op het gebied van merkverheffing” kopen.

PPG-industrieën — De aandelen van PPG Industries stegen met 5,2% nadat het bedrijf inkomsten rapporteerde die in lijn waren met de schattingen van analisten. De fabrikant rapporteerde een gecorrigeerde winst van $ 1,59 per aandeel op $ 20,77 miljard aan inkomsten, waar de straat $ 1,59 per aangepast aandeel verwachtte en $ 20,73 miljard aan inkomsten, volgens Refinitiv. Het bevestigde ook zijn winstgroei voor het volledige jaar.

Kapitaal een — Capital One-aandelen wonnen 5,6%, waarmee ze hun verliezen van de vorige sessie goedmaakten. De koersdaling van donderdag kwam nadat nieuwsberichten aankondigden dat het bedrijf 1.100 banen schrapte in zijn technologiedivisie.

PagerPlicht — Het softwareaandeel steeg meer dan 5% nadat het door Morgan Stanley was opgewaardeerd naar overwogen van gelijk gewicht. Het Wall Street-bedrijf zei dat PagerDuty klaar is voor een spil naar winstgevendheid.

Concentrix — Het aandeel daalde met 1,7% nadat het IT-servicemanagementbedrijf zwakker dan verwachte kwartaalresultaten publiceerde. Concentrix rapporteerde een winst van $ 3,01 per aandeel op een omzet van $ 1,64 miljard. Door StreetAccount geraadpleegde analisten rekenden op een winst van $3,33 per aandeel op een omzet van $1,68 miljard.

Bondgenoot Financieel — Het financiële aandeel steeg maar liefst 19% nadat het bedrijf beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde. De aangepaste winst kwam uit op $ 1,08 per aandeel, hoger dan de 97 cent per aandeel waar de door FactSet ondervraagde analisten naar op zoek waren. Ook de omzet overtrof de verwachtingen.

Amerikaanse Toren — De aandelen van American Tower daalden met 2,4% na berichten dat het bedrijf mogelijk een overnamebod van het Spaanse bedrijf Cellnex onderzoekt. Cellnex-aandelen stegen meer dan 8% op het nieuws.

– CNBC’s Michelle Fox, Yun Li, Tanaya Macheel, Sarah Min, Jesse Pound, Carmen Reinicke, Samantha Subin droegen bij aan rapportage.

Plaats een reactie