NetEase aantrekkelijk voor deze prijzen (NASDAQ:NTES)

laatste update: 12-2022


Alistaire Berg

Zeer weinig auteurs behandelen NetEase Inc (NASDAQ: NTES) op Seeking Alpha en andere sites. Dit goed gediversifieerde bedrijf van $ 44,41 miljard rapporteerde uitstekende Q3-cijfers. Slechts één persoon reageerde op het indrukwekkende Q3 ER-nieuws. Laten we de consistente winstgevendheid van NTES waarderen sinds Q1 FY 2009.

Mijn herhaalde koopadvies voor NTES is te danken aan de aanhoudend hoge winstgevendheid. In de onderstaande grafiek wordt uitgelegd waarom u long zou moeten gaan op NTES.

De consistente winstgevendheid maakt NetEase tot een aankoop

Op zoek naar Alpha Premium

Vaker wel dan niet rapporteert NetEase kwartaalwinsten. Maak je geen zorgen over die minuscule misser van $ 54 miljoen. De omzet in het derde kwartaal van $ 3,41 miljard is al indrukwekkend. Focus op het grote geheel. Begin u pas zorgen te maken wanneer NetEase een negatieve driemaandelijkse winst per aandeel rapporteert. Mijn onbevreesde voorspelling is dat NetEase de F2023 EPS-schatting van $ 4,97 zal verslaan.

Grote YTD-dip maakte NetEase ondergewaardeerd

De -30,24% YTD beatdown heeft NTES betaalbaarder gemaakt. De vergelijkende grafiek hieronder illustreert dat NTES relatief ondergewaardeerd is in vergelijking met zijn videogamesgenoten. NTES prijst alleen een P/E GAAP TTM-waardering van 17,30x. Zijn Amerikaanse partner, Activision Blizzard (ATVI) heeft 34,67x. Electronic Arts (EA) heeft 40,24x.

Relatieve onderwaardering maakt NTE aantrekkelijk

Op zoek naar alfa Premium

Deze relatieve onderwaardering is tijdelijk. Ik ben van mening dat u op deze marktafwijking moet reageren voordat anderen dat doen. We kunnen raden dat NTES F2023 kan afronden met een GAAP EPS van $ 5,0. Geef dit zeer winstgevende Chinese bedrijf wat speelruimte en laat het een voorwaartse K/W van 20x hebben. De geschatte termijnprijs voor NTES zou $ 100 moeten zijn. Dit is lager dan het gemiddelde koersdoel van Wall Street-analisten van $ 111,23. NTES wordt momenteel verhandeld tegen minder dan $ 73.

Waarom long gaan?

Consistente winstgevendheid zou uw belangrijkste maatstaf moeten zijn bij het evalueren van NTES. Raadpleeg de onderstaande grafiek. De bruto- en netto-inkomensmarges van NTES over 5 jaar wijken niet veel af van de afgelopen vijf jaar. De TTM-nettomarge van 19,90% is niet veel lager dan het 5-jarig gemiddelde van 20,31%. NetEase heeft geen last van concurrentie. Het is niet gedwongen om zijn marges te verlagen om zijn bedrijf te laten groeien.

Hoge winstgevendheid maakt NTES tot een aankoop

Op zoek naar Alpha Premium

De activiteiten met hoge marges van NetEase helpen het voldoende contanten te genereren om dividenden uit te keren. Consistente winstgevendheid heeft NetEase ook een zeer robuuste financiële slotgracht gegeven. De totale kasreserve van dit bedrijf is $ 16,65 miljard. Dit is meer dan drie keer de totale schuld van $ 4,68 miljard. NetEase heeft te veel geld. Het kondigde onlangs een aandeleninkoopplan van $ 5 miljard aan.

NetEase heeft te veel geld.

Alfa zoeken

De $ 16,65 miljard cashvoorraad zou NetEase in staat kunnen stellen andere bedrijven te kopen. Ik geef er de voorkeur aan dat dit geld wordt gebruikt om uit te breiden naar meer online diensten en producten op het gebied van kunstmatige intelligentie. De videogame-industrie is slechts $ 196,8 miljard waard. De wereldwijde AI-markt van $ 422,37 miljard groeit met 39% CAGR.

NetEase is een bedrijf met veel videogames dat een op AI gerichte dochteronderneming runt genaamd Youdao (DAO). Met AI doordrenkte slimme apparaten onder het merk Youdao moeten worden uitgebreid. Een deel van die 16,65 miljard dollar zou ook kunnen gaan naar de ontwikkeling van NetEase’s eigen metaverse ecosysteem voor interactief entertainment, online onderwijs, vaardigheidstraining en medisch beheer/consultatie.

Afgezien van de stijgende cloudmuziekactiviteiten, zouden uitgebreide AI-gerelateerde producten en diensten voldoende kunnen zijn om NetEase te helpen zijn 3-jarige gemiddelde omzet CAGR van 23,42% te behouden.

Technische indicatoren zijn bullish

Particuliere beleggers moeten eenvoudige technische indicatoren begrijpen. Ze zijn nodig om tijdig koop- en verkoopacties te kunnen ondernemen. Technische indicatoren zijn emotionele barometers van het algemene beleggende publiek.

De onderstaande grafiek van de Relative Strength Index is duidelijk bullish voor NTES. Een RSI-score van 59,90 is hoger dan de neutrale score van 50 en lager dan de overbought-score van 70.

RSI-indicator is bullish op NTES

Alfa zoeken

Exponential Moving Averages of EMA is ook een gemakkelijke emotionele indicator voor de markt. EMA-indicator zegt dat NTES een tussentijdse bullish handelswaarschuwing heeft geactiveerd, genaamd 13-20EmaCrossover. Het betekent dat NTES’ 13-daagse van $65,65 zijn 20-daagse EMA van $65,45 heeft overschreden.

De Fast Stochastics van NTES is nu ook bullish op 85,79. Het handelsalarm voor dit aandeel is Stochastic Overbought Buried. Het is een bullish signaal op korte termijn. Het betekent dat de snelle stochastiek boven de 80 ligt en de afgelopen vijf handelsdagen gemiddeld boven de 80 ligt.

Beleggen in aandelen wordt nu beïnvloed door internet. Het is verplicht om een ​​sentimentonderzoek van NetEase te doen. De onderstaande schermafbeelding laat zien dat NetEase overwegend positief nieuws/propaganda heeft.

Meestal goed nieuws voor NetEase

Motek Moyen’s account bij Macroaxis.com

Neerwaarts risico

Het huidige licentie-/publicatiepartnerschap met Activision Blizzard loopt af op 23 januari 2023. Dit zou zomaar een botsing van ego’s kunnen zijn. NetEase-president Simon Zhu geeft de schuld aan een “klootzak” voor dit geschil.

NetEase is China’s nr. 2 gamebedrijf. China is nog steeds de grootste markt voor videogames, met een jaarlijkse omzet van ongeveer $ 45,77 miljard en 742 miljoen gamers. Er is geen nieuws dat Activision Blizzard een nieuwe licentie-/publicatiepartner voor China heeft gekozen. Laten we hopen dat president Zhu en de “klootzak” hun meningsverschillen voor 23 januari bijleggen.

Activision Blizzard zou voor de meeste van zijn games een andere Chinese partneruitgever kunnen vinden. NTES zou hard kunnen tanken als dit scenario zich voordoet. De huidige licenties die in januari aflopen zijn de Starcraft-serie, Diablo 3, Warcraft 3: Reforged, World of Warcraft, Overwatch en Hearthstone. Het verlies van de inkomstenstromen van deze populaire Activision-games kan de topline en bottomline van NetEase schaden.

De TTM-inkomstengroei van NetEase is 17,39%, een daling ten opzichte van het driejarige gemiddelde van 23,42%. De kans is groot dat het verliezen van Activision Blizzard-games de CAGR van de NetEase-inkomsten onder de 13% zou kunnen brengen.

Mijn oordeel

Deze koopstelling moet niet als het evangelie worden opgevat. Zoeken naar Alpha Quant AI geeft NTES alleen een hold-rating. Doe uw due diligence en oefen uw eigen kritisch denken. NetEase wordt relatief ondergewaardeerd in vergelijking met zijn gaming-collega’s. Technische indicatoren zijn bullish voor NTES. Bid dat de “eikel” en president Zhu vrede sluiten.

Mijn nummer één statistiek in voorraadevaluatie is Piotroski F-score. Een constant hoge winstgevendheid is de reden waarom NTES een F-score van 8 prijst. Aanhoudende winstgevendheid is de reden waarom NTES een Altman Z-score van 8,6 prijst. Aan de andere kant zou de hoge winstgevendheid van NetEase kunnen verzwakken als het de publicatierechten voor de populairste games van Activision Blizzard verliest.

Een deel van die kasreserve van $ 16,65 miljard zou kunnen worden gebruikt om pc-/mobiele games van derden te ontwikkelen of te kopen. Nieuwe games zouden het verlies aan inkomstenstromen van de games van Activision kunnen compenseren. De andere kasreserve zou kunnen worden gebruikt om meer uit te breiden naar de AI-industrie van $ 422,37 miljard. De videogame-industrie groeit slechts met 12,9% CAGR. Dit is veel lager dan de CAGR van de wereldwijde AI-markt van 39,4%.

Plaats een reactie