Net op tijd voor Thanksgiving: een mezcal gemaakt met … kalkoen

laatste update: 12-2022


De fles

Montelobos-borst, $ 129,99

Het achterliggende verhaal

Op zoek naar de perfecte Thanksgiving-slok? Het is misschien tijd om een ​​beetje mezcal met kalkoensmaak te proberen.

In zekere zin is dat waar deze fles van Montelobos, die zichzelf aanprijst als een merk van “zorgvuldig vervaardigde ambachtelijke mezcal”, om draait. Concreet is het een stijl van mezcal die inderdaad pechuga wordt genoemd, waarbij de vloeistof tijdens het destillatieproces op smaak wordt gebracht met vlees, fruit, noten en kruiden. Vaak is het vlees kip, maar het kunnen ook andere dingen zijn. In het geval van dit Montelobos-offer is het kalkoenfilet (pechuga betekent trouwens “borst” in het Spaans).

De kalkoen brengt “een robuuste zintuiglijke ervaring”, zegt Gustavo Guerra, global marketing director van de Campari Group’s Mexicaanse gedistilleerde drankenportfolio (Campari is het moederbedrijf van Montelobos.) Guerra noemt de pechuga ook een “eerbetoon” aan lokale Mexicaanse tradities.

Als er niets anders is, speelt de fles in op de groeiende vurigheid voor mezcal, de rokerige, op agave gebaseerde geest die ooit werd gezien als een soort merkwaardige neef van tequila. (Technisch gezien is tequila zelf een stijl van mezcal.) De verkoop van mezcal zal naar verwachting tot 2025 jaarlijks met 10,5% toenemen, volgens een rapport.

Wat wij ervan vinden

In zekere zin, als je het soort drank verwacht dat de smaak van je Thanksgiving-vogel kan nabootsen, is dit het niet helemaal. Net als bij andere pechuga’s is de vlezige smaak veel subtieler – tot het punt dat je de kalkoen nauwelijks opmerkt. Maar dit is niettemin een glorieus complexe mezcal met precies de juiste hoeveelheid rook en rijke tonen van fruit en kruiden. Ik bespeur de kalkoen meer in de volheid van het mondgevoel. Hoe dan ook, het zou een geweldige gespreksaanzet zijn als je het zou delen met je Thanksgiving-gasten.

Hoe je ervan kunt genieten

Drink deze puur om de echte pechuga-ervaring te krijgen. En als drank met kalkoensmaak niet jouw ding is, biedt Montelobos een scala aan andere mezcals.

Plaats een reactie