NerdWallet ziet groeivertraging terwijl recessie wacht (NASDAQ:NRDS) in 2023

laatste update: 10-2023


gorodenkoff/iStock via Getty Images

Een snelle kijk op NerdWallet

NerdWallet (NASDAQ:NRDS) ging in november 2021 naar de beurs en haalde ongeveer $ 131 miljoen aan bruto-opbrengsten op bij een IPO met een prijs van $ 18,00 per aandeel.

Het bedrijf voorziet consumenten en kleine bedrijven van financiële informatie en een verscheidenheid aan financiële diensten.

Aangezien de meeste economen een recessie in 2023 in de VS voorspellen, ben ik niet optimistisch over de groeivooruitzichten van het bedrijf of het vermogen om aanzienlijk hogere bedrijfsresultaten te behalen.

Op korte termijn sta ik in de wacht voor NRDS.

NerdWallet Overview

NerdWallet, gevestigd in San Francisco, Californië, is opgericht om te opereren op het snijvlak van financiële dienstverleners en consumenten door consumenten en kleine bedrijven informatie te verstrekken over financiële aanbiedingen.

Het management wordt geleid door oprichter, voorzitter en CEO Tim Chen, die sinds de oprichting bij het bedrijf werkt en voorheen investeerder was bij JAT Capital Management en Perry Capital.

Het bedrijf levert in wezen financiële dienstverleners leads aan geïnteresseerde app-gebruikers en genereert inkomsten per actie, per klik, per gefinancierde lening of per lead.

Het bedrijf zoekt nieuwe klanten via mond-tot-mondreclame, online advertenties en downloads van mobiele apps van grote mobiele platforms.

Het aanbod van NRDS omvat:

 • Bankieren

 • Kredietkaarten

 • Financiële planning

 • Investeren

 • Verzekering

 • hypotheken

 • Leningen

 • Kleine onderneming

 • Belastingen

 • Reis

De markt en concurrentie van NerdWallet

Volgens een marktonderzoeksrapport uit 2021 van Startup Bonsai zei 61% van de marketeers dat het genereren van leads hun belangrijkste uitdaging was.

53% van de marketeers besteedt 50% of meer van hun marketingbudget aan leadgeneratie en het uitbesteden van leadgeneratie levert 43% betere resultaten op.

Ook probeert 80% van de respondenten van de APSIS-enquête het genereren van leads te automatiseren, hetzij intern of uitbesteed, en dat dergelijke automatisering resulteert in een veel hogere ROI.

Belangrijke concurrerende of andere industriële deelnemers zijn onder meer:

 • Banktarief

 • Krediet Karma

 • Uitleenboom

 • Zillow

 • Anderen

NerdWallet’s recente financiële prestaties

 • De totale omzet per kwartaal is gestegen volgens de volgende grafiek:

9 Kwartaal Totale Winst

9 Kwartaal Totale Winst (Op zoek naar alfa)

 • De brutowinstmarge per kwartaal, hoewel nog steeds vrij hoog, is de afgelopen kwartalen licht gedaald:

9 kwartaal brutowinstmarge

9 kwartaal brutowinstmarge (Op zoek naar alfa)

 • Verkoop-, G&A-kosten als percentage van de totale omzet per kwartaal zijn vrij hoog gebleven:

9 Kwartaalverkoop, G&A % van de omzet

9 Kwartaalverkoop, G&A % van de omzet (Op zoek naar alfa)

 • Het bedrijfsresultaat per kwartaal is in zeven van de laatste negen kwartalen negatief gebleven:

9 kwartaal bedrijfsinkomen

9 kwartaal bedrijfsinkomen (Op zoek naar alfa)

 • De winst per aandeel (verwaterd) is onlangs positief geworden:

9 kwartaalwinst per aandeel

9 kwartaalwinst per aandeel (Op zoek naar alfa)

(Alle gegevens in bovenstaande grafieken zijn GAAP)

Sinds de beursgang is de aandelenkoers van NRDS met 49,6% gedaald ten opzichte van de daling van de Amerikaanse S&P 500-index met ongeveer 16,2%, zoals de onderstaande grafiek aangeeft:

52 weken voorraadprijs

52 weken voorraadprijs (Op zoek naar alfa)

Waardering en andere statistieken voor NerdWallet

Hieronder vindt u een tabel met relevante kapitalisatie- en waarderingscijfers voor het bedrijf:

Meeteenheid [TTM]

Hoeveelheid

Ondernemingswaarde / verkoop

1.8

Omzetgroeipercentage

47,4%

Netto inkomensmarge

-5,4%

GAAP EBITDA %

-1,3%

Marktkapitalisatie

$ 947.010.000

Ondernemingswaarde

$ 892.010.000

Operationele cashflow

$ 13.600.000

Winst per aandeel (volledig verwaterd)

– $ 0,42

(Bron – Op zoek naar alfa)

De regel van 40 is een vuistregel in de software-industrie die zegt dat zolang de gecombineerde omzetgroei en het EBITDA-percentage gelijk zijn aan of hoger zijn dan 40%, het bedrijf een acceptabel groei-/EBITDA-traject volgt.

Hoewel het bedrijf strikt genomen geen softwarebedrijf is, was de meest recente GAAP Rule of 40-berekening van NRDS 46,1% vanaf het derde kwartaal van 2022, dus het bedrijf heeft in dit opzicht goed gepresteerd, volgens de onderstaande tabel:

Regel van 40 – GAAP

Berekening

Recent Rev. Groei %

47,4%

GAAP EBITDA %

-1,3%

Totaal

46,1%

(Bron – Op zoek naar alfa)

Commentaar op NerdWallet

In zijn laatste inkomstenoproep (Bron – Seeking Alpha), die de resultaten van het derde kwartaal van 2022 beslaat, benadrukte het management dat het zijn omzet en aangepaste EBITDA-vooruitzichten overschreed, “aangedreven door groei in creditcards, bankieren, persoonlijke leningen en MKB-branches.”

Het management heeft een “land en uitbreiding”-strategie gevolgd van cross-selling van zijn diensten en is zich blijven concentreren op het vergroten van zijn internationale aanwezigheid met verdere uitbreiding naar Canada.

Ook lijkt de MKB-branche snel te groeien, met persoonlijke leningen als een lichtpuntje.

Wat de financiële resultaten betreft, groeide de omzet op jaarbasis met 45%, terwijl het percentage van de brutomarge gelijk bleef, hoewel het volgens elke norm nog steeds extreem hoog is.

Het management heeft geen gegevens over het retentiepercentage bekendgemaakt, maar de resultaten van de regel van 40 van het bedrijf waren sterk.

Met name de hypotheekbranche is negatief beïnvloed door de stijging van de rentetarieven, maar de persoonlijke leningen hebben een deel van het verschil opgepikt.

Het bedrijfsresultaat bleef negatief, terwijl de winst per aandeel licht positief werd.

Voor de balans eindigde het bedrijf het kwartaal met $ 138,4 miljoen aan geldmiddelen en equivalenten en $ 70,0 miljoen aan langlopende schulden.

In de afgelopen twaalf maanden bedroeg de vrije kasstroom $ 7,7 miljoen en besteedde het bedrijf $ 5,9 miljoen aan kapitaaluitgaven.

Vooruitkijkend verwacht het management dat de omzetgroei voor het volledige jaar 2022 ongeveer 41% zal bedragen en dat de aangepaste EBITDA ongeveer 12% van de omzet zal bedragen.

Wat de waardering betreft, waardeert de markt NRDS tegen een Enterprise Value / Revenue-multiple van slechts 1,8x bij een omzetgroei van 45%.

Het belangrijkste risico voor de vooruitzichten van het bedrijf is een vertragende Amerikaanse economie met hoge rentetarieven, waardoor de vraag naar veel van zijn diensten afneemt nu consumenten en kleine bedrijven zich terugtrekken.

Een mogelijke opwaartse katalysator voor het aandeel zou een pauze in renteverhogingen kunnen zijn, wat waarschijnlijk de waarderingsmultiple zou verhogen.

Aangezien de meeste economen een recessie in de VS in 2023 voorspellen, ben ik niet optimistisch over de groeivooruitzichten van het bedrijf of het vermogen om aanzienlijk hogere bedrijfsresultaten te behalen.

Op korte termijn sta ik in de wacht voor NRDS.

Plaats een reactie