Na deze video kan jij beginnen met DUURZAAM BELEGGEN! in 2023

laatste update: 03-2023


Duurzaam beleggen is een onderwerp van groeiend belang in de financiële wereld en in deze podcast bespreken we de verschillende aspecten die hierbij komen kijken.

Om te beginnen wordt er uitgelegd wat duurzaam beleggen is en waarom het belangrijk is. Duurzaam beleggen richt zich op het identificeren en steunen van bedrijven die bijdragen aan een duurzamere samenleving, door middel van investeringen. Het is belangrijk omdat steeds meer beleggers er achter komen dat hun investeringen een impact kunnen hebben op de wereld om hen heen, en dat ze hierdoor een positieve verandering kunnen helpen bewerkstelligen.

Vervolgens gaat de podcast in op hoe je bedrijven bepaalt of ze duurzaam zijn en hoe je de duurzaamheid van beleggingen kunt beoordelen. Hiervoor kijken beleggers onder andere naar zaken als het milieu, de samenleving en de corporate governance van bedrijven. Dit wordt vaak aangeduid met de term ESG, wat staat voor Environment, Social en Governance.

Daarna wordt er ingegaan op hoe duurzaam beleggen verschilt van traditioneel beleggen. Bij traditioneel beleggen staat alleen de financiële prestatie van bedrijven centraal, terwijl bij duurzaam beleggen ook andere factoren een rol spelen.

Een belangrijke vraag is of duurzaam beleggen ten koste gaat van financiële prestaties. De podcast bespreekt de laatste ontwikkelingen op dit gebied en geeft aan dat steeds meer bewijs suggereert dat duurzame bedrijven over het algemeen beter presteren dan hun minder duurzame tegenhangers.

Tot slot gaat de podcast in op de actuele trends op het gebied van duurzaam beleggen en de invloed die ESG op de wereld en beleggers zal hebben. Steeds meer bedrijven en beleggers erkennen het belang van duurzaamheid en de noodzaak om hier op een verantwoorde manier mee om te gaan.

In de podcast wordt duidelijk gemaakt waarom duurzaam beleggen steeds belangrijker wordt en waar beleggers op moeten letten als ze hun portefeuille willen aanpassen aan de veranderende wereld.

Abonneer je op ons kanaal en bekijk elke week onze nieuwe aflevering met tips en tricks voor beleggers en investeerders.

Download ons gratis E-book “Handelen zonder Emoties”:

Let op; dit is geen financieel advies. Wij verstrekken alleen informatie en hieraan kunnen geen verantwoordelijkheden ontleend worden. Je bent zelf verantwoordelijk hoe je met de verstrekte informatie omgaat.

#duurzaamheid #beleggen #beleggentips #esg #duurzaambeleggen

1 gedachte over “Na deze video kan jij beginnen met DUURZAAM BELEGGEN! in 2023”

  1. Mannen , bedankt voor de nuttige content. Kunnen jullie wellicht meenemen hoe te bewegen in een recessie en eventuele hyperinflatie/crash. Hoe veilig is geld dan op de beurs? Uiteraard zullen de prijzen dalen, maar is fiat nog wat waard ( niks verkopen een optie?)Wat doen de prijzen in edelmetalen etc. Bedankt !

Reacties zijn gesloten.