Morgan Stanley een stap dichter bij het opzetten van een futures-bedrijf in China Door Reuters in 2023

laatste update: 05-2023©Reuters. BESTANDSFOTO: Mensen nemen foto’s bij het Morgan Stanley-gebouw op Times Square in New York City, New York VS, 20 februari 2020. REUTERS/Brendan McDermid

SHANGHAI/SINGAPORE (Reuters) – Morgan Stanley (NYSE:) zei donderdag dat het uitkijkt naar het opzetten van een futures-bedrijf in China nadat de effectentoezichthouder van het land zijn aanvraag heeft geaccepteerd.

De China Securities Regulatory Commission (CSRC) heeft maandag de aanvraag van Morgan Stanley geaccepteerd om een ​​futures-bedrijf te openen in de op een na grootste economie ter wereld, volgens de website van CSRC.

Een woordvoerder van Morgan Stanley zei dat de bank “uitkijkt naar de oprichting van een futures-bedrijf in China terwijl we onze binnenlandse voetafdruk vergroten”.

Rivaal JPMorgan Chase & Co (NYSE:) werd in 2020 de eerste buitenlandse bank die volledig eigenaar is van een futures-bedrijf in China. Morgan Stanley zou mogelijk de tweede buitenlandse bank worden die volledig eigenaar is van een futures-bedrijf in China als de aanvraag door CSRC wordt goedgekeurd.

De Chinese Staatsraad kondigde al in 2021 aan dat het meer termijncontracten zou lanceren en de inspanningen zou versnellen om meer buitenlandse investeerders aan te trekken.

Plaats een reactie