MOGELIJKE BANKRUNS en VERDAMPTE PENSIOENMILJARDEN ?! | Brands & Flipse Blikken Terug 6 (Live)

laatste update: 09-2023


In deze speciale live aflevering bespreken Bart Brands en Ab Flipse onder andere de uitgave van lucratieve ‘staatsbon’ door de Belgische overheid. En over de geleden verliezen van tientallen miljarden in de pensioenfondsen.

⚜️ Open nu een account bij GoldRepublic & krijg je eerste gram goud gratis:
👉

📕 Bestel Barts boek: “Chaos zonder Goud”:
👉

⭐ Pre-register voor de NFT van GoldRepublic:
👉

🇬🇧 Volg hier het Engelstalige GoldRepublic-kanaal @GoldRepublic_English :
👉

🏆 Ontvang maandelijks 50% korting op de transactiekosten voor de aankoop van het spaarplan:

🐦 Volg ons op Twitter
›› GoldRepublic:
›› Bart Brands:
›› Instagram:

🚩 LET OP: Er zijn helaas scammers actief die met een Whatsapp nummer reageren op de reacties van onze abonnees, met een voorstel om in contact te komen over investeren/beleggen. Wij zullen NOOIT op deze wijze contact opnemen met onze kijkers/abonnees. Reageer hier dus NIET op (mits je ze met de grond gelijk maakt natuurlijk 😉). Stay safe!

⚪️ Odysee Kanaal:

📲 Altijd de actuele goudprijs en je portfolio binnen handbereik? Download nu de GoldRepublic app:
– Google Play:
– Apple Store:

🔎 Meer informatie mb.t. investeren in edelmetaal? Bezoek onze website

📞 Heb je na deze video van Bart nog steeds vragen?
Stel ze hieronder gerust of deel ze rechtstreeks met ons via mail, Facebook, Instagram of bel ons op 020 794 6021.

🎧 Luister naar GoudKoorts
›› op Spotify:
›› op Apple Podcasts:

›› op Google Podcasts:

⏰ Timestamps ⏰
00:00 Intro
02:18 Welkom bij de live show!
05:37 Uitgeven staatsbon in België
12:25 Bankruns
14:00 Rentes Nederlandse banken
16:20 Buitenlandse mogelijkheden
19:45 Het pensioenstelsel
23:00 Verlies van 97 miljard euro
27:20 Wat kan je zelf doen?
31:20 Historische verkiezingen
37:00 De aankomende verkiezingsspecial
38:00 Kijkersvragen
38:20 Vraag 1: Blackouts
45:05 Vraag 2: Renteverhogingen
48:20 Vragen uit het publiek
48:50 Vraag 1: Chapeau en niet aanvalsverdrag
52:10 Vraag 2: Twijfelachtige banken?
58:33 Vraag 3: Huizenmarkt
1:04:40 Outro en exclusives

⚠️ DISCLAIMER ⚠️
De verstrekte informatie in deze video-uiting is geen aanbod, beleggingsadvies of financiële dienst. Deze is ook niet bedoeld om u aan te zetten tot het (ver)kopen van een product of het afnemen van een dienst van GoldRepublic, noch als basis voor een beleggingsbeslissing. Een beslissing om te gaan beleggen in een GoldRepublic-product kan en mag u uitsluitend baseren op de informatie uit een definitief prospectus en de eventuele Essentiële Beleggers informatie en andere informatie over het betreffende product (zoals (half)jaarresultaten). Deze informatie is op de website (www.goldrepublic.com) verkrijgbaar. Schakel eventueel een adviseur in.

#pensioenwet #euro #bankrun

30 gedachten over “MOGELIJKE BANKRUNS en VERDAMPTE PENSIOENMILJARDEN ?! | Brands & Flipse Blikken Terug 6 (Live)”

 1. Ik ben op zoek naar iemand die een massaclaim wil neerleggen bij De Nederlandse Overheid aangaande de privacy schendende inkomensafhankelijke huurverhoging . Gezien het feit dat 1 inwoner van Nederland gelijk heeft gekregen bij de rechter en de rest niet die bezwaar heeft aangetekend. Dit speelt al jaren maar de Rechter en De Belastingdienst sturen de stukken naar elkaar terug. Een uitspraak van OM is geweest: we gaan net zolang door tot iedereen zijn mond houdt. Ik er niet door. Is dit iets voor Ab om een massaclaim te organiseren? Uiteraard rust ik niet op mijn lauweren en wil actief mee helpen. Vriendelijke groet, Gerard Swiers

 2. Eigl leven we heel ons leven geleid in de corruptie van de machthebbende,. Alles wat je moet hebben of afsluiten om iets te kunnen in deze wereld,valt in handen van de “legale” criminelen

 3. Helemaal eens met Wout van Dijk m.b.t corona en het volgen van jullie. Dank voor deze podcast weer!

 4. Het is jammer dat ik hier geen plaatje kan plaatsen, maar de NL en BE regering zijn gewoon twee ANBI bedrijven. En wat mag een bedrijf niet? 3:33 BW artikel 1 BW. Je laat je belazeren waar je bijstaat.

 5. Banken betalen waarschijnlijk geen hoge spaarrente omdat ze op enorme verliezen zitten op lange leningen gemaakt tegen lage rente die op enorm verlies staan.

 6. Heel boeiende uitzending wederom.
  Helaas werd volgens mij de vraag over Revolut niet beantwoord ( staat dit op dezelfde manier onder controle (witwas onzin) als de reguliere Nederlandse banken?

 7. Zo goed deze sessie. Bart, houd je style qua kleding zoals dit, beter dan het pak. It suits you better😊.Beetje informeler staat je veel beter. Ja wat moet ik zeggen, ik volg jullie al een tijd en ben niet zo van de commentaren, maar deze was heel goed. Echt helemaal zoals het is en als oud militair snap ik Ab. De fibe die jullie hebben is onbetaalbaar en zo constructief. ik deel deze video als een malle want jullie boodschap is mijn gemeengoed. Hulde en ga zo door.

 8. Waar ik mij zorgen om maak in links rechts verhaal is dat dezelvde mensen die al tien jaar verbeten tegen mijn open gulden middenweg mening vechten , bij twee interne en externe onderzoeken annoniem wel hetzelvde als mij zeggen .
  Ik ga zelf niet stemmen zoals ik ook niet aan onderzoeken mee doe , de waarheid en oplossingen vind je op straat , in de gulden middenweg , door persoonlijk welwillend overleg en niet bij stemmen of onderzoeken met fantasie stellingen die op een annonieme fundering staan .
  Zo lang niemand met elkaar wil praten zal iedereen verder gaan verliezen zoals dit ook al jaren steeds duidelijker word .
  Zolang Nederlanders kiezen voor annoniem is stemmen zinloos .

 9. Door uitval stroom in Flevoland had Harderwijk tien minuten geen stroom .
  Groene energie is lastig te regelen bij teveel ineens , dus ontplofte transformatorhuisjes en gesmolten hoogspanningskabels zal nog wel een keer vaker gebeuren zolang de overheid en energiebedrijven geen manier zoeken om teveel stroom ineens automatisch om te zetten in waterstof door extra infrastructuur aan het net .

 10. Hoe denken jullie dat italië zich gaat ontwikkelen in deze euro crisis/ agenda 2030

 11. Ik heb een beetje een domme comment achtergelaten tijdje terug. Sorry daarvoor. Gaat momenteel niet goed met me.

 12. die verliezen bij pensioen fondsen waren er al jaren heb ik het gevoel.
  het geld is al jaren verdampt.
  het nieuwe pensioen stelsel is er gekomen om het de schuld te kunnen geven.
  waar het met het oude stelsel een rechtzaak had kunnen worden is het met her nieuwe stelsel marktwerking…

  her is net als met het fonds wat er was in de jaren 90 om het pensioen gat te vullen, die miljarden zijn ook verdampt bij de overheid

 13. Flipse heeft een vlotte anti regering babbel, maar hij presteert met zijn woekerpolis claim 0,0
  Hij wil als eerste zijn eigen vermogen veilig stellen en andere vermogenden, logisch, want dat levert veel provisie op voor hem.
  Flipse doet voor de woekerpolis gedupeerden praktisch niets de afgelopen 6 jaar.
  Hij heeft inmiddels wel een vermogend stulpje gekocht in Zwitserland.

 14. Als Flipse nu nog niet wist hoe de pensioenfondsen renderen, dan is dat wel treurig.

 15. De grote inleg en beheer van de grote pensioenfondsen is en wordt een grote tragedie met het nieuwe pensioenstelsel door Rutte, D66,Christen Unie en de linkse partijen, met Timmermans als maxi sloper van ons Nederland en onze cultuur.

 16. Wat een onsamenhangend gelul, dit weet iedereen al en wat de politieke koers betreft is het broekzak vestzak.

 17. Ben 3x in Zuid Afrika geweest in de 90er…maar nooit stroomuitval meegemaakt.

 18. Toch wel apart…. pensioengeld (en wel meer) wordt massaal ingepikt door grote beleggingsmaatschappijen en rijke beleggers, mensen die ik niet echt als links zou willen karakteriseren. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de rechtse partijen. En toch slagen jullie erin om de schuld bij links neer te leggen. Toch bijzonder.

 19. de zogenaamde ophaling van 21 miljard van de staatsbon in belgie is grotendeels gerealiseerd door het herfinancieren van vele benelux financieringen in het nieuwe benelux 30 jarig plan . er werden vanuit de benelux financiering besparingen vele miljarden naar de belgische begroting overgeheveld om het gat van 21 miljard in de belgische begroting op te vullen . ja er zijn wat miljarden opgehaald bij de spaargelden maar uiteindelijk wint de benelux banken gevestigt in luxenburg en gekoppelt aan de benelux handelmarkt de grootste winnaar . vandaar dat de belgische en de banken van buiten de benelux zone onmogelijk een hogere intrest kunnen geven op de spaargelden kan geven . alleen de internet on line bank beobank en 2 andere kleine banken hebben een week lang hun intresten verhoogt en hebben dan hun staart ingetrokken . het was pure perceptie vorming om het zogenaamde vertrouwen te behouden . het was echt geen 21 miljard spaargeld !!!!!!!!!!!!

 20. Enige nuancering met betrekking tot het pensioen is wel op zijn plaats.

  Ten eerste, voor hen die in loondienst zijn (de meerderheid van werkenden in Nederland) is er vaak geen keuze; je doet verplicht mee aan het sector- of bedrijfspensioenfonds. Of je dan nog budget hebt om daarnaast nog meer apart te leggen voor je pensioen is dan maar de vraag.

  Voor de ondernemers (inclusef de ZPP'ers) geldt dat er wel degelijk een risico zit in een pensioen in eigen beheer. Kijk naar wat er gebeurde tijden de corona-ellende periode; er waren talloze ondernemers die hun (pensioen)vermogen hebben (moeten aanspreken) aangesproken. Zelf heb ik de gevolgen mogen ervaren in de aftermath van de banken-ellende die startte in 2008. In een paar jaar tijd was het vermogen in mijn bedrijf fors uitgedund als gevolg van de impact die de economische malaise had op mijn bedrijf. Het heeft jaren geduurd voor dat ik dat weer enigszins boven Jan had.

  Met andere woorden, denk goed na over hoe je je oudedagsvoorziening vorm geeft.

 21. ABP= De grootste maffia organisatie dat wordt mogelijk gemaakt door de regering met AFM, DNB en dit alles in dienst van The Black Rock , The Vanguard en andere 20 000 parasiet bedrijven die van dit pensioengeld leven en profiteren.

 22. Kan de boel niet gewoon 'echt' in mekaar donderen? Dan zijn we van dat oeverloze geklets en die voorspellingen/meningen/verwachtingen af. Man man, wat zal het rustig zijn in die economische put.

 23. Dacht dat Omtzicht wel altijd heeft ingestemd met alle destructieve beslissingen van dit cabinet 😮?

 24. Misschien moet Ab naar een ander voorbeeld zoeken dan de Brent Spar. Dat was nou een goed voorbeeld waarbij de framing door clubs als Greenpeace ervoor gezorgd heeft dat het booreiland naar de kant gebracht werd in plaats van dat ze het lieten afzinken. Tot zover klopt het verhaal van Ab. Maar de actiegroepen hebben later moeten toegeven dat afzinken het meest milieuvriendelijke alternatief was. Het eiland was ontdaan van olie en andere afvalstoffen en zou verder geen schade veroorzaken. Dus ja, het is een voorbeeld dat klanten die een alternatief zoeken de macht hebben en nee, hier was het milieu niet het doel maar het imago.
  Overigens Bart, als jij een andere bank zoekt na een telefoontje, dan wens ik je veel succes want alle banken doen aan de waanzin mee. Dat is het probleem. Zonder bank kan je niet leven en iedere bank is schuldig aan de totaal onzinnige controle. Ik heb zelf ook zo'n telefoontje gehad en mijn reactie was vergelijkbaar met die van jou. Helaas wordt wel je rekening geblokkeerd als je niet een min of meer acceptabel antwoord aan ze geeft. Zo werkt een dictatoriaal bestuur.

 25. Super interessante vid ik heb al geld uit de bank gehaald en metalen gekocht puur als stemmen met geld als je snapt wat ik bedoel ( zouden meer Nederlanders moeten doen van de midde classe !!!!!) en heb me zicht nu op het buitenland om daar wat te beginnen en ben al aardig op weg alleen politiek gezien nog niet door gezet want de politiek moet ook daar veranderen

Reacties zijn gesloten.