Moderna kondigt Amerikaanse uitbreiding en 2023 aan door Investing.com

laatste update: 03-2023© Reuters Moderna (MRNA) kondigt Amerikaanse uitbreiding en 2023 aan

Door Michael Elkins

Moderna, Inc., (NASDAQ:) kondigde vrijdag aan dat het biotechnologiebedrijf zijn aanwezigheid in de VS uitbreidt. Het bedrijf is van plan een zakelijke aanwezigheid op de westkust te vestigen met nieuwe kantoren in South San Francisco, Californië en Seattle, Washington. Modern is ook van plan om tegen eind 2023 wereldwijd ongeveer 2.000 nieuwe werknemers aan te nemen.

Moderna’s West Coast-aanwezigheid voegt zich bij andere Amerikaanse locaties in Cambridge, Massachusetts; Norwood, Massachusetts; Atlanta, Georgië; Bethesda, Maryland; en Princeton, New Jersey.

“Ons team is verder gegaan dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden om volledig opnieuw uit te vinden hoe medicijnen worden gemaakt en afgeleverd. We investeren aanzienlijk in zowel mensen als infrastructuur om de meest impactvolle versie van Moderna te bouwen”, aldus Tracey Franklin, Chief Human Resources Officier van Moderna. “Bij Moderna geven we onze mensen een platform om de geneeskunde te veranderen en een kans om de wereld te veranderen.”

Het nieuwe kantoor van Moderna in Seattle zal technologische oplossingen bieden en de implementatie van kunstmatige intelligentie (AI) en cloudgebaseerde tools op het hele platform verder opschalen.

“Moderna investeert om onze ambitie om technologie in te bedden in alles wat we doen volledig waar te maken. Door technologische oplossingen te bouwen die zakelijke, wetenschappelijke en door mensen geleide doorbraken mogelijk maken, zullen we een positieve impact blijven hebben op de mensen die we bedienen”, aldus Brad Miller , Chief Information Officer van Moderna. “We nemen snel mensen op de markt aan voor belangrijke technische capaciteiten en zijn verheugd om onze aanwezigheid in Seattle, een gebied dat rijk is aan hoogopgeleid talent, uit te breiden.”

Deze uitbreiding in de VS komt doordat Moderna zijn pijplijn van mRNA-geneesmiddelen snel vordert, waaronder mRNA-4157, het gepersonaliseerde kandidaat-kankervaccin van het bedrijf.

De aandelen van MRNA zijn vrijdag tijdens de middaghandel met 2,27% gestegen.

Plaats een reactie