Miljardair Musk zal tweets waarschijnlijk ‘verdubbelen’ na overwinning rechtbank Door Reuters in 2023

laatste update: 03-2023©Reuters. BESTANDSFOTO: Elon Musk, CEO van Tesla, en zijn veiligheidsagent vertrekken op 27 januari 2023 vanuit het lokale kantoor van het bedrijf in Washington, VS. REUTERS/Jonathan Ernst

Door Jody Godoy en Jonathan Stempel

(Reuters) – Elon Musk kan zelfs nog meer moed krijgen in zijn Twitter-gebruik nadat een jury de miljardair Tesla (NASDAQ:) Inc-topman heeft vrijgesproken van zijn bericht dat hij “financiering had veiliggesteld” om zijn bedrijf voor elektrische auto’s van de beurs te halen.

Een jury in San Francisco had slechts twee uur nodig om unaniem de op een na rijkste persoon ter wereld te vinden die niet verantwoordelijk was voor het frauduleus tweeten in augustus 2018 over een mogelijke overname van Tesla.

Musk zal zijn communicatietactieken na het vonnis waarschijnlijk “verdubbelen”, zei Minor Myers, professor ondernemingsrecht aan de Universiteit van Connecticut.

“Dit zal hem alleen maar aanmoedigen om te handelen zoals hij dat nodig acht”, zei Myers.

Musk staakte uiteindelijk zijn poging om Tesla van de beurs te halen, maar vertelde de juryleden aan het begin van het drie weken durende proces dat hij had geloofd wat hij in tweets had geschreven.

Karen Woody, een universitair hoofddocent aan de Washington and Lee University School of Law, zei dat ze dacht dat de zaak tegen Musk “rotsvast” was en dat ze geschokt was door het vonnis.

“Hij verlegde de grenzen en won”, zei ze. “Ik verwacht dat Elon alles gaat schrijven wat hij wil,”

Musk bedankte de jury zelf op Twitter, dat hij in oktober kocht voor 44 miljard dollar.

“Godzijdank heeft de wijsheid van de mensen gezegevierd”, schreef hij.

De Tesla-aandeelhouders die Musk hadden aangeklaagd, hadden miljarden dollars aan schadevergoeding geëist.

Musk’s rauwe tweetstijl heeft hem voor velen tot een held gemaakt en het merk Tesla opgepoetst.

Hij vocht hard tegen beschuldigingen dat hij de waarheid niet had verteld, waarbij zijn advocaat, Alex Spiro, de jury vertelde dat de tweet met “financiering verzekerd” alleen technisch onjuist was.

“Wie geeft er om slechte woordkeuze?” Zei Spiro tijdens de slotargumenten.

De tweets leidden ertoe dat Musk en Tesla $ 40 miljoen betaalden om de civiele aanklachten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op te lossen onder een instemmingsovereenkomst die Musk tevergeefs heeft gevochten om op te heffen.

“Hij wil niet volgens de regels van de SEC spelen, zoals de SEC ze begrijpt, en de SEC wil niet worden gezien als iemand die zich terugtrekt”, zegt Adam Pritchard, professor in de rechten aan de Universiteit van Michigan. “Ik verwacht dat ze hun problemen blijven houden.”

Toch zeiden veel analisten dat Musk, die meer dan 22.000 keer heeft getweet en ongeveer 128 miljoen Twitter-volgers heeft, geen reden heeft om het nu rustiger aan te doen.

“Veel mensen zouden, wanneer ze met een dergelijke rechtszaak werden geconfronteerd, tweeten terugbellen”, zegt Kim Forrest, chief investment officer bij Bokeh Capital Partners. “Maar dat was toch niet het geval bij de Twitter-deal?

“Musk leeft volgens zijn eigen regels, zo lijkt het tenminste,” zei Forrest.

Plaats een reactie