Mijn vrouw wil $ 5K uitgeven om de bruiloft van een neef bij te wonen. Ik zeg nee. Ben ik egoïstisch?

laatste update: 05-2023


Beste Quentin,

Mijn vrouw en ik vechten om geld – eigenlijk een bruiloft om precies te zijn. Ze wil dat wij en onze dochter door het land vliegen om de bruiloft van haar neef bij te wonen. Ik kan vrij nemen van mijn werk, maar ik wil geen $ 5.000 aan deze reis uitgeven.

Ik verdien een heel goed inkomen in vergelijking met haar, en heb net een heel dure nieuwe auto gekocht. Ik besteed ook een behoorlijk bedrag aan besteedbaar inkomen aan mijn activiteiten. Ik betaal veel meer dan mijn vrouw voor onze kosten van levensonderhoud.

Ik heb haar gezegd dat ze haar spaargeld kan gebruiken om deze reis te financieren, en ik zal graag aanwezig zijn. Ze zegt dat ik haar in haar gezicht wrijf dat ik meer geld verdien dan zij en $ 5.000 vind ik niet erg. Maar ja, $5.000 is $5.000.

Deze neef is niet overgevlogen om onze bruiloft bij te wonen en heeft alleen een bescheiden geschenk gestuurd. Ik heb hem misschien drie keer ontmoet tijdens ons vijfjarig huwelijk. Ben ik egoïstisch?

Onzeker in New York

Beste Onzeker,

Ik heb wat vragen voor je.

Je schrijft over de relatie tussen jezelf en de neef van je vrouw – en dat je hem in vijf jaar tijd maar drie keer hebt ontmoet – maar wat is de relatie tussen je vrouw en haar neef? Als ze een hechte band heeft met deze neef, en je zou normaal gesproken enkele duizenden dollars uitgeven aan een vakantie samen, zou het dan kwaad kunnen om van deze bestemmingsbruiloft een bredere vakantie voor je gezin te maken? Als deze neef niet betrokken is bij jouw leven, moet je dan wel betrokken zijn bij het zijne?

Waar gaat deze impasse eigenlijk over? Uit je brief blijkt dat je het je kunt veroorloven om zo’n dure vakantie te nemen en geld uit te geven aan je eigen vrijetijdsbesteding, maar je hebt een probleem met a) verleid te worden tot een bestemmingshuwelijk en b) het feit dat het voor een persoon die je niet zo goed kent. Het is een of twee dagen, en dan zou je kunnen profiteren van de reis om privé tijd voor het gezin te hebben. Het hoeft geen alles-of-niets-perspectief te zijn.

Bestemmingsbruiloften zijn leuk voor degenen die ze kunnen betalen, en mensen die ze niet kunnen betalen, kunnen meestal (maar niet altijd) hun spijt betuigen. Uit deze peiling van het platform voor persoonlijke financiën LendingTree bleek dat bruiloftsgasten op bestemming gemiddeld ongeveer $ 1.400 uitgeven, inclusief reizen, geschenken en persoonlijke spullen, en dat ze meer dan $ 2.500 uitgeven voor dergelijke bruiloften buiten de VS. Dat is bijna een maandelijkse huur of hypotheek aflossen voor veel mensen.

‘Elke dollar die je uitgeeft aan een dure auto of overdadige vrijetijdsbesteding is geld dat je niet hebt als er zich een noodsituatie voordoet, en het is ook geld dat je niet hebt voor het pensioen van jou en je vrouw.’

Laten we het even hebben over uw uitgaven. Jouw geld, jouw keuze, toch? Ja en nee. Elke dollar die u uitgeeft aan een dure auto of overdadige vrijetijdsbesteding is geld dat u niet zult hebben als er zich een noodgeval voordoet – u verliest uw baan of er is een onverwachte medische gebeurtenis – en het is ook geld dat u niet zult hebben voor uw En het pensioen van uw vrouw. Het is geen verrassing dat u moeite heeft om samen deze beslissing te nemen als u al eenzijdig optreedt bij grote financiële beslissingen.

Dus om je vraag te beantwoorden: nee, je bent niet egoïstisch – maar je vrouw ook niet. Jullie klinken allebei als mensen met een sterke wil. Deze bruiloft is een brandpunt geworden voor andere problemen in je huwelijk: het verschil in salaris, je bereidheid om tienduizenden dollars uit te geven aan een nieuwe auto, maar niet aan het huwelijk van de neef van je vrouw. De huwelijksreceptie is een slagveld geworden: geeft u om uw spullen of om de wensen van uw vrouw?

Dat is een onmogelijke vraag om te beantwoorden. Stap achteruit. Dit is een kans om een ​​groter en gezonder gesprek te voeren over hoe u beiden geld uitgeeft en hoeveel u op een gezamenlijke rekening moet zetten, zodat u minder controversiële discussies kunt voeren zonder terug te vallen op de “Ik verdien meer geld dan jij en het is komt uit mijn zak” gesprek. Ik weet dat je meer verdient dan je vrouw, maar wil je een leven lang hebben? Dat gesprek?

De tijd is gekomen om daar eens en voor altijd een einde aan te maken.

You kan The Moneyist e-mailen met alle financiële en ethische vragen op qfottrell@marketwatch.com, en Quentin Fottrell volgen op Twitteren.

Bekijk de privé-Facebook van Moneyist groep, waar we zoeken naar antwoorden op de neteligste geldkwesties van het leven. Lezers schrijven mij met allerlei dilemma’s.

Door uw vragen te e-mailen, gaat u ermee akkoord dat ze anoniem op MarketWatch worden gepubliceerd. Door uw verhaal in te dienen bij Dow Jones & Co., de uitgever van MarketWatch, begrijpt u en stemt u ermee in dat we uw verhaal, of versies ervan, mogen gebruiken in alle media en platforms, ook via derden.

De Moneyist betreurt het dat hij niet individueel op vragen kan antwoorden.

Meer van Quentin Fottrell:

‘We zijn arm en financieel onwetend opgegroeid’: Mijn kinderen zijn 14 en 16. Is het te laat om te sparen voor hun hbo-opleiding?

‘Arme mensen zijn niet dom’: ik ben opgegroeid in armoede, verdiende $ 14 per uur en erfde $ 150.000. Dit is wat ik heb geleerd van mijn meevaller.

Ik ben 46 en een alleenstaande moeder. Moet ik mijn 401 (k) legen om mijn huis af te betalen? Er staat $128.000 op de hypotheek.Plaats een reactie