Mijn vrouw stemde ermee in om garant te staan ​​voor de huur van haar zoon zonder het mij te vertellen. Zijn auto werd teruggenomen wegens niet-betaling van zijn lening. Wat moet ik doen?

laatste update: 12-2022


Beste Quentin,

Ongeveer vier dagen geleden ontving ik een e-mail van de bank van mijn vrouw dat iemand haar gebruikersnaam had aangevraagd via een wachtwoordreset. Toen ik mijn vrouw ernaar vroeg, zei ze dat ze haar gebruikersnaam was vergeten en dat ze probeerde mijn stiefzoon toegang te geven tot haar online portaal zodat hij enkele van haar bankafschriften kon downloaden. Ze legde verder uit dat hij dat deed om ze aan een verhuurbedrijf te geven omdat ze hem niet wilden verhuren vanwege een gebrek aan kredietgeschiedenis, en ze vertelde me dat ze papierwerk had ondertekend waardoor ze garant stond voor zijn huurcontract. .

We leven in een gemeenschapseigendomsstaat die schuldeisers wettelijk ook toestaat om tamelijk ijzersterke garantieovereenkomsten te sluiten, gebaseerd op alles wat ik over dit onderwerp heb gelezen. Afgezien van het feit dat ze me niet van tevoren over de huurovereenkomst had verteld of mijn toestemming had gevraagd om het document te ondertekenen, kwamen we er ongeveer 48 uur later achter dat mijn stiefzoon zijn voertuig had teruggenomen nadat hij drie maanden aan betalingen had gemist.

Het appartement in kwestie is $ 200 per maand meer dan waar mijn stiefzoon momenteel woont. Mijn stiefzoon heeft blijkbaar geen kredietgeschiedenis, ook al huurde hij daar de afgelopen acht jaar.

Het appartement in kwestie is $ 200 per maand meer dan waar mijn stiefzoon momenteel woont. Mijn stiefzoon heeft blijkbaar geen kredietgeschiedenis, ook al heeft hij daar de afgelopen acht jaar gehuurd, vanwege een “handdruk” -overeenkomst met de eigenaar van het onroerend goed, die in die tijd toevallig ook zijn werkgever was.

Ik wil niet proberen mijn vrouw of stiefzoon te dwingen het verhuurbedrijf te vragen haar te ontslaan van de vier dagen oude garantieovereenkomst, zelfs als ze zou overwegen om dat te doen – wat ze op dit moment niet zal doen – aangezien dit zou niet alleen mogelijk mijn stiefzoon en zijn gezin op straat zetten, het zou ook veel relatieproblemen veroorzaken voor mijn vrouw en mij.

Is er iets dat ik kan doen om onze financiën/activa te beschermen in het ergste geval waarin het verhuurbedrijf mijn vrouw vraagt ​​om zijn huurbetalingen over te nemen? Dit zou niet noodzakelijkerwijs onze financiën schaden, maar het zou voor ons beiden enorme financiële stress veroorzaken.

PS Ik moet waarschijnlijk toevoegen dat mijn vrouw geen Engelse moedertaalspreker is, en ook geen geweldige, en mijn staat vereist verhuurmakelaars die “vermoeden” dat een potentiële garantsteller niet zo goed Engels spreekt, de overeenkomsten in hun taal verstrekken. Ik zou graag willen weten of er manieren zijn waarop garantstellersovereenkomsten ongeldig kunnen worden als mijn stiefzoon later zijn huurbetalingen niet betaalt. We konden in ieder geval het verhuurbedrijf voor de rechter aanvechten om de overeenkomst ongeldig te verklaren.

Echtgenoot & Vader

Beste echtgenoot,

Twee dingen: Ten eerste, wachten tot uw stiefzoon zijn lening niet kan afbetalen voordat u de huurovereenkomst verbreekt, zou waarschijnlijk als opportunistisch worden beschouwd. Ten tweede moeten u en uw vrouw de financiën van uw stiefzoon in de gaten houden en ervoor zorgen dat hij zijn eigen verplichtingen nakomt – hij mag geen toegang hebben tot de rekeningen van uw vrouw. Het is aan uw stiefzoon om deze overeenkomst na te komen, een kredietgeschiedenis op te bouwen en te weten wat er op het spel staat als hij zijn verplichtingen niet nakomt.

De meeste advocaten die hun zout waard zijn, zullen u dat adviseren voorkomen waar mogelijk juridische stappen ondernemen. Het is vaak langdurig en duur en biedt geen garantie op succes. Je lijkt verscheurd tussen manieren vinden om dit contract te verbreken en het accepteren omdat je geen onenigheid in je relatie wilt veroorzaken. Een advocaat kan u ook adviseren over uw opties en of de taalkwestie in uw staat daadwerkelijk een maas in de wet is.

Hier zijn enkele redenen waarom huurovereenkomsten ongeldig kunnen zijn: belangrijke informatie ontbreekt (de huurperiode, de borg en maandelijkse huur, de aanwezigheid van materialen zoals asbest); het appartement is onbewoonbaar en voldoet niet aan de gemeentelijke gezondheids- en/of bouwvoorschriften; uw stiefzoon wordt opgeroepen voor actieve militaire dienst; de voorwaarden van de huurovereenkomst zijn gewijzigd zonder medeweten of toestemming van uw stiefzoon; en/of het huurcontract een tussentijdse opzegclausule bevat.

Zoals Joel S. Winston, procesadvocaat bij Winston Law Firm, LLC, tegen Credit.com zei: Verzin geen redenen om onder een huurovereenkomst uit te komen. Vaker wel dan niet, zullen ze niet werken. In de meeste staten zijn echter enkele regels van toepassing. “De garantie van bewoonbaarheid is een geaccepteerde wet in bijna elk rechtsgebied in Amerika,” zei hij. “In sommige staten is de garantie tot stand gekomen door tientallen jaren jurisprudentie. Maar in andere staten is de garantie uitdrukkelijk wettelijk vastgelegd.”

Het is tijd om met uw vrouw en stiefzoon om de tafel te gaan zitten en dit samen te gebruiken als een gelegenheid om te praten over persoonlijke verantwoordelijkheid, budgettering en wat er mis is gegaan met de autobetalingen – leeft uw stiefzoon boven zijn stand? – evenals een plan opstellen om niet-betaling van huur te voorkomen. Afzonderlijk, voer een gesprek met uw vrouw dat dergelijke beslissingen niet eenzijdig moeten worden genomen. Je bent tenslotte een team.

Er zijn genoeg machinaties achter de schermen geweest. Het is tijd om te praten over het nemen van financiële beslissingen als gezin en het voorkomen van toekomstige wanbetalingen.

Uitchecken de Moneyist privé Facebook groep, waar we zoeken naar antwoorden op de neteligste geldkwesties van het leven. Lezers schrijven mij met allerlei dilemma’s. Post je vragen, vertel me waar je meer over wilt weten, of denk mee over de nieuwste Moneyist-columns.

De Moneyist betreurt het dat hij niet individueel op vragen kan antwoorden.

Door uw vragen te e-mailen, gaat u ermee akkoord dat deze anoniem op MarketWatch worden gepubliceerd. Door uw verhaal in te dienen bij Dow Jones & Co., de uitgever van MarketWatch, begrijpt u en stemt u ermee in dat we uw verhaal, of versies ervan, mogen gebruiken in alle media en platforms, ook via derden.

Lees ook:

De vrouw van mijn zoon werd zwanger van een geregistreerde zedendelinquent, wat hun scheiding vertraagde. Voor dit kind betaalt hij alimentatie. Wat nu?

‘Ben ik de grootste dwaas ter wereld?’ Ik ben met mijn man getrouwd na 25 jaar samen te zijn geweest. Nu wil hij scheiden. Ik zal met niets achterblijven. Wat kan ik doen?

Nadat mijn moeder stierf, hebben ze mijn vader niet bezocht’: mijn ouders lieten me $ 800.000 na. Mijn 2 zussen waren voor hen overleden en lieten 6 kinderen achter. Verdienen ze een erfenis?

Plaats een reactie