Mijn vader, 72, liet een bom vallen – hij heeft een 9-jarige zoon. Wat gebeurt er met zijn nalatenschap van $ 10 miljoen?

laatste update: 01-2023


Mijn moeder en vader hadden een rotsachtig deel van hun huwelijk toen ze begin zestig waren. Ze gingen eigenlijk ongeveer zes maanden uit elkaar. Mijn moeder had psychische problemen die de scheiding veroorzaakten. Mijn vader is bijna 72 en mijn moeder is acht jaar geleden overleden.

Mijn vader werkte een tijd in een andere stad. In die tijd had hij een affaire met een veel jongere collega. Ze raakte zwanger en kreeg een zoontje. Mijn vader en moeder hebben hier nooit iets over gezegd. Ze gaf zichzelf de schuld dat ze mijn vader had weggejaagd.

Sinds het overlijden van mijn moeder woont mijn vader alleen. Hij zal soms een week achter elkaar verdwijnen en alleen maar zeggen dat hij de stad uit is om vrienden te bezoeken. Bij mijn vader is net kanker geconstateerd. De prognose is goed, maar hij heeft met al mijn zussen gesproken over zijn nalatenschap.

‘Mijn twee zussen waren in shock door de onthulling.’

Mijn vader liet zojuist een bom vallen over de affaire en de 9-jarige stiefbroer waarvan we niets wisten. Mijn twee zussen waren in shock door de onthulling. Ik ben 40 jaar oud en mijn twee zussen zijn midden dertig.

Mijn ouders hebben ons allemaal geholpen toen we trouwden en toen we aan onze carrière begonnen. We zijn allemaal financieel zeker. Mijn vader en moeder legden een vrij groot landgoed samen. Hij bezit ongeveer $ 5 miljoen tot $ 6 miljoen aan onroerend goed, heeft ongeveer $ 2,5 miljoen aan Roth IRA’s, plus enkele cd’s en een effectenrekening. Alles bij elkaar is hij 10 miljoen dollar waard.

‘Kan de nieuwe stiefbroer 25% van mijn vaders nalatenschap krijgen?’

Hij had ons ook verteld dat hij een 529 voor onze stiefbroer was begonnen en dat hij er ongeveer $ 60.000 in heeft. De dame met wie hij een affaire had, heeft volgens mijn vader niet om kinderalimentatie gevraagd en ze zien elkaar de afgelopen jaren.

Mijn vader gaat zijn testament en nalatenschapsplan bijwerken. Hij heeft ons om suggesties gevraagd hoe hiermee om te gaan. Mijn twee zussen zijn woedend op mijn vader en willen er niet over praten. Ik ben de enige die het een beetje begrijpt.

Mijn zorgen zijn: wat moeten we wettelijk doen? Kan de nieuwe stiefbroer 25% van mijn vaders nalatenschap krijgen? Wat zijn de rechten van de vriendin op de nalatenschap van mijn vader? Mijn vader heeft een heldere geest en zijn diagnose van kanker bracht dit gesprek op gang.

Versuft en verward in Colorado

Beste versuft en verward,

Je kunt naar deze nieuwe toevoeging aan je familie kijken door een lens van angst en wrok, of als een Thanksgiving-cadeau.

Er zijn geen garanties dat een ouder met een fortuin van $ 10 miljoen zal vertrekken ieder daarvan aan zijn kinderen. Ja, de zoon van je vader heeft het geluk een ouder te hebben met zulke middelen, vooral omdat het ongetwijfeld als een verrassing zal komen. Maar jij en je zussen hebben ook geluk. Je hebt gewoon een heel leven gehad om aan het idee te wennen.

Ik ben blij dat je hebt gevraagd naar de wettigheid en uitvoerbaarheid van het verdelen van de nalatenschap van je vader. Als we hier niet zijn om elkaar te helpen, wat heeft het dan voor zin? De rijkdom van je vader zou het voor jou en je zussen gemakkelijker moeten maken om het nieuws te accepteren dat je vader een kind heeft wiens leven nu onmetelijk meer kansen biedt. Zoals die van jou ook.

Drie dingen: 1. Niet alle staten behandelen halfbroers en -zussen gelijk onder de erfrechtwetten. 2. Stiefkinderen worden niet als wettelijke erfgenamen beschouwd. En 3. Je 9-jarige broer wel niet een stiefkind. Hij is het biologische kind van je vader en je halfbroer. De grootste fout die je kunt maken, is de affaire van je vader te laten reflecteren op je gevoelens voor je jongere broer.

‘Hij is het biologische kind van je vader en je halfbroer.’

Je hebt een aantal keuzes. Je kunt de nalatenschap van je vader op vier manieren splitsen en je 9-jarige broer als een gelijke behandelen. Of u kunt de wetten van uw staat als leidraad gebruiken. Ik ben voorstander van een verdeling van 25%. Je vader kan een trust in zijn naam oprichten om in zijn schoolgeld te voorzien, hem van een inkomen te voorzien en uiteindelijk een forfaitair bedrag om te besteden aan onroerend goed of om zijn eigen bedrijf op te zetten.

Als er in Texas meer dan één volle broer of zus is, erven halfbroers en zussen half zoveel als de volle broer of zus erft omdat ze maar één ouder delen met hun anderen, schrijft Rania Combs, een advocaat met een vergunning in Texas en North Carolina. In Californië, Florida, Georgia, Minnesota en North Carolina hebben halfbroers en -zussen dezelfde erfrechtrechten, voegt ze eraan toe.

Er kan een tijd komen dat hij een oudere broer nodig heeft, of graag een oudere broer als begeleiding zou willen hebben. Behalve dat dit een financieel dilemma is voor uw gezin – voor zover het uw erfenis betreft – is het ook een kans voor u om deze jongen te begeleiden en van dienst te zijn naarmate hij ouder wordt. Hij kan geloven dat hij enig kind is.

De andere erfenis, als je wilt, ligt binnen de welwillendheid en acceptatie van jou en je twee zussen.

Uitchecken de Moneyist privé Facebook groep, waar we zoeken naar antwoorden op de neteligste geldkwesties van het leven. Lezers schrijven mij met allerlei dilemma’s. Post je vragen, vertel me waar je meer over wilt weten, of denk mee over de nieuwste Moneyist-columns.

De Moneyist betreurt het dat hij niet individueel op vragen kan antwoorden.

Door uw vragen te e-mailen, gaat u ermee akkoord dat deze anoniem op MarketWatch worden gepubliceerd. Door uw verhaal in te dienen bij Dow Jones & Co., de uitgever van MarketWatch, begrijpt u en stemt u ermee in dat we uw verhaal, of versies ervan, mogen gebruiken in alle media en platforms, ook via derden.

Lees ook:

Mijn moeder heeft haar huis nagelaten aan mijn twee broers. Ze zeiden dat ik daar zonder huur kon wonen, als ik de belastingen en het onderhoud betaalde. Is dit een goed idee?

Mijn vrouw stemde ermee in om garant te staan ​​voor de huur van haar zoon zonder het mij te vertellen. Zijn auto werd teruggenomen wegens niet-betaling van zijn lening. Wat moet ik doen?

‘Ben ik de grootste dwaas ter wereld?’ Ik ben met mijn man getrouwd na 25 jaar samen te zijn geweest. Nu wil hij scheiden. Ik zal met niets achterblijven. Wat kan ik doen?

Plaats een reactie