Mijn dividend uit beleggen – Meer dan 100 euro per maand!

laatste update: 03-2023


Ik ben geen dividendbelegger, maar ontvang toch behoorlijk wat dividend op jaarbasis!
💰 Beleggen via DEGIRO (tip)
💶 Aandelen WAARDEREN en ANALYSEREN via

Beleggen doen we om geld te verdienen op de lange termijn. Maandelijks beleggen door aandelen te kopen. Maar ook willen we het liefste jaarlijks een mooi, positief, rendement behalen. Maar is dat mij ook gelukt in 2022?

In deze video kijken we naar het dividend dat ik in 2022 hebt ontvangen. Ik ben geen dividendbelegger, dat wil zeggen, ik koop geen aandelen met als belangrijke reden het dividend dat zij uitkeren. Dat wil echter niet zeggen dat ik geen aandelen in bezit heb die dividend uitkeren.

Natuurlijk zie ik bij mijn broker wel regelmatig dat ik dividend ontvangen hebt, maar een totaaloverzicht had ik niet. Tot ik terugkeek naar 2022 en zag dat ik veel meer dividend ontvangen had dan ik had gedacht. En ik verwacht in 2023 nog meer dividend te ontvangen! Waar het dividend vandaan komt bekijk ik in deze video.

PRODUCTEN EN DIENSTEN DIE IK GEBRUIK
💰 BELEGGEN via DEGIRO (tip)
💰 GRATIS AANDEEL via BUX Zero
🔗 CRYPTO via Bitvavo:
🔗 CRYPTO via Coinmerce:

💶 Aandelen WAARDEREN en ANALYSEREN via
👨‍🎓Mijn Online Training voor Beginnende Beleggers
⭐️ Meer aanbevelingen via

VIDEO ONDERWERPEN
00:00 Introductie
00:52 Dividend beleggen
06:13 Dividend VWRL
09:38 Conclusie

Mijn portfolio en rendement in 2022:

#beleggen #aandelen #dividend

⚠️ Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. ⚠️

OVER EEN PASSIEF INKOMEN
Hallo, ik ben Ruud en sinds 2021 ben ik fulltime content creator en Youtuber.
Via Een Passief Inkomen deel ik informatie, ervaringen en ideeën die mij helpen naar een toekomst waarin ik financieel onafhankelijk wil zijn. Financiële onafhankelijkheid door middel van een passief inkomen is het einddoel,

Het begint met je persoonlijke financiën. Je moet hier inzicht en grip op krijgen. Daarna begin je met geld sparen en geld besparen. Dat geld moet je laten werken voor je. Vroeger kon dat op een spaarrekening, tegenwoordig moet je beginnen met beleggen om nog een mooi rendement te halen. Het investeren en beleggen in aandelen levert gemiddeld 7% rendement per jaar op, op de lange termijn.

Behalve je geld laten werken voor je, wil ik mijn tijd ook beter inzetten. Ik wil een passief inkomen opbouwen. Een inkomen dat ik verdien ongeacht hoeveel tijd ik werk of vanaf welke locatie ik dat doe. Dat klinkt moeilijk of onmogelijk, maar zeker tegenwoordig is het haalbaar met online ondernemen. Maar voordat je dat kunt bereiken, moet je natuurlijk van te voren wel veel tijd en energie hierin investeren. Een investering op de lange termijn waar je dan de vruchten van kunt plukken!

DISCLAIMER
De videos en content op dit kanaal zijn voor educatieve doeleinden. Ik ben geen (financieel) adviseur. Doe altijd zelf onderzoek naar de besproken onderwerpen en aandelen. Beleggen kent risico’s, je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

BEZOEK DE WEBSITE

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

STUUR EEN EMAIL
info@eenpassiefinkomen.nl

15 gedachten over “Mijn dividend uit beleggen – Meer dan 100 euro per maand!”

 1. Ontvang jij al (maandelijks) dividend? Is dat een bewuste keuze of een leuk extraatje?
  Laat het hieronder weten! 👇

 2. Wordt er niet fors dividend belasting ingehouden bij US fondsen en wat niet zondermeer terug te vorderen is?

 3. Mn spel regel is koop alleen aandelen die dividend betalen

 4. Voornamelijk zit ik in de VWRL accumulatief die het dividend herbelegt. Ik vind het wel "leuk" om dividend te ontvangen (30% van mijn portefeuille keert dividend uit). Het is dan meer een leuke trigger om te blijven beleggen, het is toch iets om naar uit te kijken en leuk "speelgeld" om risicovoller te investeren. Focus is op accumulatieve ETF's.

 5. Ontvang graag dividend bij voorkeur vanuit ETF's met een nederlands fiscaal goede vestigingsplaats als ierland om weinig last te hebben van dividendbelasting en toch extra geld te krijgen waar ik zelf kan beslissen om wel of niet opnieuw te beleggen.

 6. Intel heeft afgelopen week het dividend fors verlaagd. Er is nog maar een derde van over.

 7. Hoe kijk jij tegen de KPI Total Return (eventueel annual), waar je de prestatie van je aandelen beoordeeld op start waarde tegen (eind waarde+uitgekeerd dividend-kosten)?

 8. Ik zie dividend vooral als lekker extraatje dat ik nu nog herinvesteer in nieuwe posities. M’n doel is uiteindelijk wel om van mijn dividend te leven en te reizen. Bijvoorbeeld in Azië.

 9. €100 dividend per maand is eigenlijk best weinig voor de grootte van je portfolio. Maar je geeft ook zelf aan dat je niet voor het dividend belegd.

 10. Waar kan ik de software voor die portfolio vinden, is zeer overzichtelijk… bedankt alvast

Reacties zijn gesloten.