Mijn broers en zussen en ik bezitten land ter waarde van 1,2 miljoen dollar. Mijn zus, die kinderen heeft, wil er een huis op bouwen. Als haar iets overkomt, wie krijgt dan het huis?

laatste update: 12-2022


Ik bezit een stuk grond met mijn twee zussen en een broer. Het pand is momenteel $ 1,2 miljoen waard. Het pand is een gemeenschappelijk huurcontract met gelijke aandelen die eigendom zijn van mijn broer en zussen.

Een van de zussen wil op het terrein een woning bouwen. Welke gevolgen heeft dit voor mijzelf en mijn broers en zussen?

Wat als mijn zus die het huis bouwt, sterft of onbekwaam wordt? Ik las dat met gemeenschappelijk huurcontract dat haar deel naar haar overlevende kinderen zou gaan.

Het lijkt me wat verwarrend. Zouden haar kinderen het huis en haar deel van het onroerend goed bezitten? Wat als ze de hypotheek niet betalen?

Adviseer, alstublieft.

Ondertekend,

Verward en bezorgd

‘The Big Move’ is een column van MarketWatch over het reilen en zeilen van onroerend goed, van het zoeken naar een nieuwe woning tot het aanvragen van een hypotheek.

Heeft u een vraag over het kopen of verkopen van een woning? Wil je weten waar jouw volgende zet moet zijn? E-mail Aarthi Swaminathan op TheBigMove@marketwatch.com.

Beste verward,

Wat je hebt beschreven is zeker een lastige situatie. Het is niet ongebruikelijk, maar het is nog steeds beladen met het potentieel voor groot drama.

Je zus wil een huis bouwen op een perceel dat jij en je broers en zussen samen delen. Jullie zijn allemaal medehuurders in deze situatie.

En de situatie is complex: zijn jullie allemaal van plan erin te gaan wonen, of is dit alleen voor haar? Staat er al een woning op het terrein en is dit een tweede woning, of is het de eerste woning op het terrein? En gaat dit een aanzienlijk deel van het land in beslag nemen of slechts een klein deel?

Als uw zus van plan is een nieuw gebouw te bouwen als haar primaire woning op uw gedeelde eigendom, ga dan voorzichtig te werk.

Huur in het algemeen ‘kan nogal verwarrend zijn’ en ‘de hypotheek is een heel apart blikje wormen’.

Want als zij dit huis bouwt en er haar thuis van maakt, hebben je broers en zussen en jij waarschijnlijk nog steeds het recht om dat eigendom te gebruiken, wat een erg lastige situatie kan worden.

Huur in het algemeen “kan behoorlijk verwarrend zijn”, vertelde Geoffrey Kunkler, een landgoedadvocaat bij het advocatenkantoor Carlile, Patchen & Murphy in Columbus, Ohio, aan MarketWatch.

Het is geen ideaal type eigendomsstructuur dat eeuwig zou moeten blijven bestaan, zei hij, “vooral omdat de oorspronkelijke eigenaren hun belang willen overdragen of willen overlijden en hun belang aan andere partijen willen overlaten.”

Kortom: als je zus dat huis op je gedeelde eigendom bouwt en het huis uiteindelijk aan haar kinderen overlaat, verwatert het eigendom verder.

Je hebt gelijk als je begrijpt dat er geen ‘overlevingsrechten’ zijn, dat wil zeggen dat als je zus overgaat, dat eigendom dat ze heeft gebouwd niet automatisch eigendom is van jou en je overlevende broers en zussen.

In plaats daarvan, als je zus slaagt, bepaalt wat ze in haar testament heeft, wie het eigendom krijgt. Als ze haar deel aan haar kinderen nalaat, dan zijn zij verantwoordelijk voor de kosten en het onderhoud. Dus als jij en je drie broers en zussen gelijkelijk een vierde van het onroerend goed bezitten, zouden haar kinderen, als er twee zijn, hypothetisch elk een achtste van het land krijgen.

Maar “de hypotheek is een heel apart blikje wormen”, voegde Kunkler eraan toe.

Tussen 1980 en 2018 verdubbelde het aandeel kinderen in huishoudens met meerdere generaties.

Ik heb mensen naast elkaar zien bestaan ​​nadat ze besloten hadden om allemaal samen op hetzelfde terrein te gaan wonen: Families die eigenaar zijn van een kavel zijn samengekomen om een ​​meergezinswoning te bouwen en samen te wonen, misschien op verschillende verdiepingen of verschillende vleugels van een huis . Dat kan een andere optie zijn voor uw gezin, als uw zus ontvankelijk was, aangezien u uw eigendom van dit onroerend goed van $ 1,2 miljoen kunt behouden en ervan kunt genieten er samen met uw zus op te wonen. (Een waarschuwing: ik weet niet zeker waar je woont en of lokale bestemmingsplannen een dergelijke verplaatsing beperken.)

In sommige delen van de wereld is dit soort leven met meerdere generaties gebruikelijk. En kijk eens naar deze studie van het Census Bureau waaruit blijkt dat deze manier van leven ook in Amerika in opkomst is: uit het rapport bleek dat tussen 1980 en 2018 het percentage kinderen dat in huishoudens met meerdere generaties leeft, bijna verdubbelde, van 5% naar 9,9% .

Hoe dan ook, voordat iemand besluit een schop in de grond te steken, moeten jij en je broers en zussen overwegen om de eigendomsstructuur van het onroerend goed echt aan te passen, adviseerde Kunkler, “om de intentie van alle partijen beter weer te geven en ervoor te zorgen dat ze allemaal beschermd voordat deze aanzienlijke verbetering en gewijzigd gebruik van het onroerend goed werd uitgevoerd.

Ik heb deze situatie eerder horen spelen: een ver familielid had in het verleden een stuk grond willen kopen, maar omdat hij niet in staat was om het volledige bedrag op te halen, schakelde hij een paar andere broers in als investeerders. Decennia gingen voorbij en hij besloot op die plek te gaan wonen en zijn primaire huis te bouwen. Wat heeft hij gedaan? Hij kocht zijn mede-investeerders uit. Ik weet niet of dat een optie is voor je zus, maar voor mij lijkt dat een schone manier om dit voor elkaar te krijgen.

Door uw vragen te e-mailen, gaat u ermee akkoord dat ze anoniem op MarketWatch worden gepubliceerd. Door uw verhaal in te dienen bij Dow Jones & Company, de uitgever van MarketWatch, begrijpt u en gaat u ermee akkoord dat we uw verhaal, of versies ervan, in alle media en platforms mogen gebruiken, ook via derden.

Plaats een reactie