MIJN AANDELEN PORTFOLIO – UPDATE MEI 2022 in 2022

laatste update: 12-2022


Een update van mijn aandelen portfolio in de eerste maanden van 2022 🤔
💰 GRATIS AANDEEL via BUX Zero tot 200 euro
💶 Ontdek, analyseer en waardeer aandelen via Beleggertools

Beleggen doen we om geld te verdienen op de lange termijn. Maar hoe gaat het mijn mijn aandelen? In deze video een portfolio van mijn aandelen portfolio bij DEGIRO. Ik bespreek welke aandelen ik heb, welke posities zijn verandert en vooral waarom ik ze verandert heb.

PRODUCTEN EN DIENSTEN DIE IK GEBRUIK
💰 BELEGGEN via DEGIRO (tip)
💰 GRATIS AANDEEL via BUX Zero
🔗 CRYPTO via Bitvavo:
🔗 CRYPTO via Coinmerce:
🥇 KOOP GOUD, ZILVER EN PLATINA via

💶 Aandelen WAARDEREN en ANALYSEREN via
👨‍🎓Mijn Online Training voor Beginnende Beleggers
⭐️ Meer aanbevelingen via

VIDEO ONDERWERPEN
00:00 Introductie
00:46 Portfolio
15:00 Conclusie

#beleggen #investeren #aandelen

OVER EEN PASSIEF INKOMEN
Hallo, ik ben Ruud en sinds 2021 ben ik fulltime content creator en Youtuber.
Via Een Passief Inkomen deel ik informatie, ervaringen en ideeën die mij helpen naar een toekomst waarin ik financieel onafhankelijk wil zijn. Financiële onafhankelijkheid door middel van een passief inkomen is het einddoel,

Het begint met je persoonlijke financiën. Je moet hier inzicht en grip op krijgen. Daarna begin je met geld sparen en geld besparen. Dat geld moet je laten werken voor je. Vroeger kon dat op een spaarrekening, tegenwoordig moet je beginnen met beleggen om nog een mooi rendement te halen. Het investeren en beleggen in aandelen levert gemiddeld 7% rendement per jaar op, op de lange termijn.

Behalve je geld laten werken voor je, wil ik mijn tijd ook beter inzetten. Ik wil een passief inkomen opbouwen. Een inkomen dat ik verdien ongeacht hoeveel tijd ik werk of vanaf welke locatie ik dat doe. Dat klinkt moeilijk of onmogelijk, maar zeker tegenwoordig is het haalbaar met online ondernemen. Maar voordat je dat kunt bereiken, moet je natuurlijk van te voren wel veel tijd en energie hierin investeren. Een investering op de lange termijn waar je dan de vruchten van kunt plukken!

DISCLAIMER
De videos en content op dit kanaal zijn voor educatieve doeleinden. Ik ben geen (financieel) adviseur. Doe altijd zelf onderzoek naar de besproken onderwerpen en aandelen. Beleggen kent risico’s, je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

WEBSITE

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

STUUR EEN EMAIL
info@eenpassiefinkomen.nl

17 gedachten over “MIJN AANDELEN PORTFOLIO – UPDATE MEI 2022 in 2022”

 1. Waarom koopt iedereen VWRL in plaats van VWCE en VUSA in plaats van SXR8?
  Accumulerende ETFs vind ik persoonlijk veel handiger dan distribuerende.

 2. Wat is jouw feedback op mijn portfolio, of wat doe jij nu met jouw portfolio?
  Deel het in de reacties hieronder! 👇

 3. Waarom heb je 10k onttrokken van je DeGiro rekening? In deze tijd van negatieve beurssentiment en dalende koersen kan je het geld toch juist goed gebruiken om te investeren?

 4. Waarom niet meer dividend aandelen??? Vraagje gewoon. Als de indexen door de helft gaan zoals bij elke crisis, ga je echt veel meer verliezen. De indexen zoals in 2000 en in 2008 dan. Echt veel te veel tech naar mijn mening.
  Leuke video overigens 😉

 5. Losse aandelen vind ik flauwekul. Zelfs als je goed onderzoek doet en alles in orde lijkt, gebeurt er altijd wel eens iets idioots op een onverwacht moment waardoor het aandeel plotseling nog maar 20 % waard is. Als het goed gaat word je overmoedig en ga je nog meer risico nemen en is later alsnog bijna alles weg. Kijk naar Just Eat, Alibaba, Coinbase, Philips, Huya, Nio, Teledoc Health, Roblox, Ark etf etc. Ik ben blij dat ik al snel in de gaten had dat het op lange termijn nooit lukt de index te verslaan. Ik heb haast alleen wide moat etf's en veel wereldwijd. Deze zakken bij een crash vaak maar de helft vergeleken met veel andere etf's. Alles wat veel aandacht krijgt (b.v. door o.a. YouTube protofolio'') en gehypt wordt koop ik extra niet.

 6. Kom ik aan met Beyond Meat, Oatly en PayPal oa. Wordt wel erg hard afgestraft vind ik.

 7. Hoe denk je over tech aandelen zoals Nvidia en ASML? Beide met lange termijn visie en zou ze ook enkel aankopen te beginnen met enkele aandelen als ze beide nog wel wat zouden dalen. Hetzelfde zou ik ook willen doen met apple/microsoft en dan op lange termijn telkens bij ideale "koopmomenten" deze posities lichtjes uitbreiden, helaas staan de waarde aandelen zoals coca-cola en J en J voorlopig veel te duur want die wil ik ook graag in mijn portefolio.

 8. Bedankt voor uw eerlijkheid ook in slechte tijden. Respect Ruud 👏

 9. Nio verkocht is wel jammer want heb je toch aardig verlies op geleden wat ik van eerdere video's heb gezien. Kan me heugen dat je toch ook wel fan was van dat aandeel toch?. Snap dat je niet teveel auto's wil in je portfolio, maar om dan zo maar met verlies te verkopen vind ik een aparte keuze.

 10. Alle finfluencers claimen altijd voor de lange termijn aandelen te kopen en in de bedrijven te geloven. Nu gaat de beurs een keer flink naar beneden en in plaats van bij te kopen, verkopen ze de boel😂. Slappe hap

 11. Ik vind eigenlijk dat als je belegd, en zeker grotere bedragen, of bedrijven aansluiten bij jouw persoonlijke principes. Bijvoorbeeld Meta, en dan doel ik niet alleen op privacy, maar ook op de manier waarop Meta functioneert als architecturaal platformen waar andere platformen, en trouwens ook overheden, steeds meer afhankelijk van worden. Soortgelijke vraagtekens kun je zetten bij bedrijven als Alibaba, hoe verhoudt zo'n bedrijf zich tot lokale ondernemers in binnensteden, om maar wat te noemen. Dat soort overwegingen zouden toch een rol moeten spelen, je spekt immers indirect wel deze bedrijven.

 12. Tesla nog een keer naar de 1200 dollar trek ik in twijfel. Ik kan de markt niet voorspellen, Tesla heeft al eerder wonderen verricht en is nog steeds mateloos populair onder beleggers, but nothing lasts forever. Ik zou niet verbaast zijn als Tesla eerder de 300 dollar aantikt.

 13. vind het alsnog best riskant dat tesla 50% van je portfolio was, nu door die daling natuurlijk veel minder

Reacties zijn gesloten.