Mijn 2 favoriete Belgische aandelen uit de BEL20.

laatste update: 01-2023


#beleggen #geld #aandelen #bel20

Welkom bij deze 2de aflevering in het thema GELD.

In deze aflevering wil ik het graag hebben over mijn 2 favoriete aandelen van het moment.

Voor ik hierover begin wil ik herhalen dat dit geen koopadvies is maar mijn persoonlijke mening. Als je begint met beleggen moet je steeds je risico spreiden en daarom ben ik een grote voorstander van periodiek beleggen en beleggen in ETF’s. Ik kom hier nog uitgebreid op terug in de volgende afleveringen. Ik heb echter net zelf redelijk wat aandelen bijgekocht in 2 bedrijven en omdat ik hier zo hard in geloof wou ik het via deze weg toch even met jullie delen. Binnen enkele maanden of jaren zal blijken of mijn advies correct was. Ik ben er alleszins wel vrij gerust in.

Zelf koop ik vooral Belgische aandelen omdat ik deze dan wat beter kan opvolgen. De twee bedrijven die ik hier zal bespreken zijn echter wereldwijd actief. Ze beginnen zoals zeer veel goede zaken niet toevallig met de letter A, net als mijn achternaam en de naam van ons verzekeringskantoor, ARDEON.

AGEAS

Ageas is een Belgisch verzekeraar. Ageas omvat AG Insurance, Ageas Insurance International en een minderheidsbelang in Royal Park Investments. Er werken 13.000 mensen in 12 landen bij Ageas. De verzekeraar is alleen actief in delen van Europa en Azië.

Dit aandeel staat vandaag ongeveer op 35€ en geeft je hierdoor een NETTO dividend rendement van 5.17%. Dit is belachelijk hoog en dus belachelijk interessant.

Sinds de Corona uitbraak is dit aandeel gezakt van ongeveer 55€ naar 35€. Volgens mij wordt 2020 echter één van de beste jaren ooit voor AGEAS want er is dit jaar vanwege Corona een pak minder schade geweest en ook qua nieuwe productie beleeft AGEAS momenteel een topjaar. De harde terugval is dan ook fel overdreven en moet op termijn terug omhoog. Ik heb dit aandeel al meer dan 10 jaar in portefeuille en ik gebruik deze Coronacrisis om zeer goedkoop bij aan te kopen.

AB Inbev

Anheuser-Busch InBev, vaak kortweg AB InBev genoemd, is de grootste brouwerijketen ter wereld. De multinationale onderneming heeft haar hoofdzetel in Leuven. Wat ik persoonlijk onwaarschijnlijk vind ik dat zij meer liters bier brouwen dan Coca-Cola frisdrank produceert.

Ook dit aandeel is serieus gezakt door de Coronacrisis maar ook door enkele andere problemen.

Momenteel staat dit aandeel rond de 50€ en nog geen jaar geleden stonden deze meer dan 100€.

We weten niet wat de Coronacrisis nog gaat geven maar als je gelooft, net als ik, dat dit ooit wel opgelost zal geraken dan is dit een zeer interessant aandeel. Hun grootste markt in bovendien China, Brazilië en Mexico en vooral deze eerste is een markt met een gigantisch potentieel. Dus volgens mij zeker interessant om te kopen. Weliswaar voor de lange termijn, je moet geen resultaten verwachten te volgende weken.

4 gedachten over “Mijn 2 favoriete Belgische aandelen uit de BEL20.”

  1. Heb je een idee van een goede broker aangezien ik afkomstig ben va België en niet gebruik kan maken van degiro

  2. Klinkt nog wat stroef in de boodschap, maar zeker duidelijke informatie die aannemelijk lijkt, doe zo verder

Reacties zijn gesloten.