Microsoft, Texas Instruments, Capital One en meer

laatste update: 02-2023


Een gebouw met kantoren van Microsoft wordt gezien in Chevy Chase, Maryland, 18 januari 2023.

Saul Loeb | AFP | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen na de bel:

Microsoft – De technologiegigant zag de aandelen in de uitgebreide handel met 4% stijgen nadat het bedrijf resultaten over het tweede kwartaal rapporteerde die hoger waren dan de schattingen van analisten, gedreven door de sterke groei van zijn cloudafdeling. De totale omzet van Microsoft steeg in het kwartaal met 2% op jaarbasis, wat echter het laagste percentage sinds 2016 is.

Kapitaal een — De financiële aandelen daalden met meer dan 1% in uitgebreide handel nadat het bedrijf een winstmisser had gepost. Capital One rapporteerde een nettowinst per verwaterd gewoon aandeel van $ 3,03 in het laatste kwartaal, vergeleken met $ 3,87 verwacht door analisten ondervraagd door FactSet. De totale netto-omzet van $ 9,04 miljard is iets lager dan de schatting van $ 9,07 miljard.

Texas Instrumenten — Het chipaandeel steeg onder de 1% in uitgebreide handel nadat het bedrijf kwartaalresultaten rapporteerde die boven verwachting uitkwamen. Texas Instruments rapporteerde een winst van $ 2,13 per aandeel, waarmee het volgens FactSet de verwachtingen van $ 1,98 per aandeel overtrof. Ook de omzet kwam boven de schattingen van analisten uit.

Canadese Nationale Spoorweg — Canadian National Railway zag zijn aandelen meer dan 4% dalen tijdens langdurige handel, ook al overtroffen de kwartaalresultaten de verwachtingen. Het bedrijf rapporteerde een winst per aandeel van 2,10 in Canadese dollars, vergeleken met de schatting van FactSet van C$ 2,08. De omzet van C$4,54 miljard was ook hoger dan de door analisten voorspelde C$4,49 miljard.

Plaats een reactie