Microsoft organiseerde het Sting-concert in Davos voordat de ontslagen werden aangekondigd

laatste update: 02-2023


Dinsdagavond organiseerde Microsoft een evenement. Het was een intieme bijeenkomst van ongeveer 50 mensen, waaronder de topmanagers van het bedrijf, die de avond konden doorbrengen terwijl ze luisterden naar een optreden van de muzikant Sting, zeiden mensen die bekend waren met het evenement.

Het concert zou bij sommige medewerkers van Microsoft MSFT een zure noot in de oren klinken,
-1,89%
de volgende ochtend. Woensdag – terwijl een groot deel van het leiderschapsteam van het bedrijf vanuit het hoofdkantoor in Redmond, Washington aan de andere kant van de wereld was – kondigde het plannen aan om 10.000 mensen te ontslaan. Het was de grootste ronde van ontslagen die Microsoft sinds 2014 heeft gehad, en zoals CEO Satya Nadella in een blogpost zou uitleggen, weerspiegelde het de noodzaak voor het bedrijf om zich aan te passen aan een wereldwijde economische vertraging.

Topmanagers van Microsoft waren dit jaar prominent aanwezig op het World Economic Forum. Dinsdag werd Nadella op het podium geïnterviewd voor een Wall Street Journal-panel en sprak hij over de belofte van kunstmatige intelligentie. Woensdag stond hij weer op het podium en besprak hij de tegenwind voor de tech-industrie en de noodzaak om meer te doen met minder.

Toen de ontslagen bij Microsoft vielen, beschreven sommige werknemers het allemaal als een slechte indruk. Terwijl hobnobbing in Davos deel uitmaakt van het zakendoen voor grote technologiebedrijven en de evenementen ver van tevoren worden gepland, waardoor het moeilijk is om ze te veranderen, vonden sommige werknemers dat het niet het juiste moment was voor een door het bedrijf gesponsord Sting-concert. Het thema van het evenement was duurzaamheid.

Een uitgebreide versie van dit verhaal is beschikbaar op WSJ.com

Plaats een reactie