Mexicaanse eenhoorn Bitso stelt stappenplan voor transparantie te midden van FTX-crash door Reuters

laatste update: 12-2022©Reuters. FILE FOTO: Souvenir-tokens die de cryptocurrency Bitcoin vertegenwoordigen en het Ethereum-netwerk, met zijn eigen token-ether, duiken in het water in deze illustratie, gemaakt op 17 mei 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Door Valentijn Hilaire

MEXICO-STAD (Reuters) – Bitso, een eenhoorn voor cryptocurrency-uitwisseling, heeft een routekaart voor transparantie opgesteld, terwijl de druk van gebruikers toenam na de spraakmakende ineenstorting van crypto-uitwisseling FTX, vertelde een topman van Bitso donderdag aan Reuters.

In een spectaculaire crypto-uitbarsting vroeg FTX eerder deze maand om bescherming in de Verenigde Staten nadat handelaren in drie dagen $ 6 miljard van het platform hadden gehaald en rivaliserende beurs Binance een reddingsovereenkomst had opgegeven.

Bitso, dat actief is in Mexico, Brazilië, Colombia en Argentinië, zal over minder dan een maand een solvabiliteitsrapport publiceren en is bezig met het selecteren van een externe partner om een ​​audit uit te voeren, vertelde Bitso’s Chief Regulatory Officer Felipe Vallejo aan Reuters.

Bitso is onlangs toegetreden tot een groep internationale bedrijven in de cryptosector, die werken aan een gemakkelijk te begrijpen rapport, zodat gebruikers zelf kunnen beslissen of bedrijven geld hebben om hun transacties te ondersteunen.

“De bewijzen van fondsen die door sommige bedrijven zijn gepubliceerd, zijn onvoldoende, omdat ze alleen activa tonen en niet weergeven hoeveel crypto of geld het zijn gebruikers verschuldigd is”, zei hij.

De crash van FTX heeft een gevoel van urgentie gecreëerd om crypto te reguleren, zei de voorzitter van de wereldwijde effectenwaakhond IOSCO Jean-Paul Servais in een donderdag gepubliceerd interview.

Regelgevers in de hele regio voeren hun inspanningen op. Braziliaanse wetgevers versnellen crypto-regulering en in de Verenigde Staten zal het Congres naar verwachting volgend jaar vooruitgang boeken bij het reguleren van de uitgestrekte crypto-sector.

In Argentinië zijn er ook tekenen van activiteit, zei Vallejo, zonder meer details te geven.

“Goed geconstrueerde regelgeving kan zelfs een voordeel zijn, omdat het slechte actoren uit het ecosysteem zal verwijderen”, voegde hij eraan toe.

Hoewel de groei van Bitso op korte termijn zou kunnen lijden als het de nieuwe transparantiemethoden implementeert, zei Vallejo dat niet-cryptodiensten, zoals overmakingen naar Mexico, de klap zouden kunnen helpen compenseren.

Plaats een reactie