Meta zal een beslissing nemen over de terugkeer van Trump op Facebook in 2023

laatste update: 02-2023©Reuters. FILE PHOTO: FILE PHOTO: Het logo van Meta Platforms is te zien in Davos, Zwitserland, 22 mei 2022. Foto genomen op 22 mei 2022. REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo/File Photo

(Reuters) – Eigenaar van Facebook (NASDAQ:) Meta Inc bereidt zich voor om aan te kondigen of het de voormalige Amerikaanse president Donald Trump weer zal toelaten op Facebook en Instagram, meldde de Financial Times zondag.

De socialemediagigant had eerder gezegd dat het vóór 7 januari zal beslissen of de voormalige president kan terugkeren. Dat besluit wordt nu echter naar verwachting later deze maand aangekondigd, aldus de krant, daarbij verwijzend naar een persoon die bekend is met de zaak.

Meta heeft een werkgroep opgericht om zich op de kwestie te concentreren, volgens mensen met kennis van haar activiteiten, aldus het rapport, eraan toevoegend dat de groep stafleden omvat van de openbare beleids- en communicatieteams, evenals van het inhoudsbeleidsteam.

Meta reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar.

De ontwikkeling komt nadat Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter, in november vorig jaar een permanent verbod op Trump op het socialemediaplatform introk na opiniepeiling van gebruikers.

Trump beweerde dat hij geen interesse had om terug te keren naar Twitter.

“Ik zie er geen enkele reden voor”, had de voormalige president via video gezegd toen hem werd gevraagd of hij van plan was terug te keren naar Twitter door een panel tijdens de jaarlijkse leiderschapsbijeenkomst van de Republikeinse Joodse Coalitie.

Trump heeft meedogenloze aanvallen gepleegd op de integriteit van het stemmen in de VS sinds zijn verkiezingsnederlaag in 2020 en lanceerde in november een bod om het presidentschap in 2024 terug te krijgen, met als doel potentiële Republikeinse rivalen voor te zijn.

Plaats een reactie