Meta vertraagt ​​het instellen van teambudgetten omdat het moederbedrijf van Facebook een nieuwe ronde van ontslagen plant -FT By Reuters in 2023

laatste update: 03-2023©Reuters. BESTANDSFOTO: Het logo van de businessgroep van Meta Platforms is te zien in Brussel, België op 6 december 2022. REUTERS/Yves Herman

(Reuters) – Facebook-moederbedrijf Meta Platforms Inc (NASDAQ:) heeft het afronden van de budgetten van meerdere teams uitgesteld omdat het een nieuwe ronde van banenverlies voorbereidt, meldde de Financial Times zaterdag.

De afgelopen weken was er onduidelijkheid over budgetten en het toekomstige personeelsbestand, meldde de FT, daarbij verwijzend naar twee Meta-medewerkers die bekend waren met de situatie.

Meta reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar buiten de normale kantooruren.

Eerder deze maand kondigde Meta aan dat het zijn uitgaven voor 2023 tussen de $ 89 miljard en $ 95 miljard verwacht, waarbij CEO Mark Zuckerberg de periode een “Jaar van efficiëntie” noemt.

De WhatsApp-eigenaar had in november meer dan 11.000 banen of 13% van zijn personeelsbestand geschrapt, in navolging van technologiebedrijven als Amazon.com Inc (NASDAQ:) en Microsoft Corp (NASDAQ:) die duizenden ontslagen hebben aangekondigd als gevolg van de economische neergang.

Plaats een reactie