Meer dan $ 16 miljard zal naar verwachting worden besteed aan de tussentijdse termijnen van 2022: rapport

laatste update: 11-2022


Volgens een nieuw rapport van de onpartijdige OpenSecrets zal naar verwachting in totaal meer dan $ 16 miljard worden besteed aan de tussentijdse verkiezingen.

Dat cijfer omvat 8,9 miljard dollar voor federale kandidaten en politieke commissies en 7,8 miljard dollar voor kandidaten, commissies en stemmingen op staatsniveau.

De uitgaven op federaal niveau hebben het vorige record voor een halfjaarlijks jaar al verbroken – $ 7,1 miljard na correctie voor inflatie – en de uitgaven op staatsniveau liggen op schema om de $ 6,6 miljard (gecorrigeerd voor inflatie) die in 2018 werd uitgegeven, te overtreffen.

De schatting van OpenSecrets van $ 8,9 miljard is echter iets lager dan hun eerdere schatting van $ 9. 3 miljard als gevolg van een “iets rustiger pre-algemene fondsenwervingsperiode”, vertelde Sarah Bryner, directeur onderzoek en strategie van OpenSecrets, donderdag aan verslaggevers.

“Aangezien de kandidaten steeds meer afhankelijk zijn van kleine donoren, die waarschijnlijk gevoeliger zijn voor inflatiedruk dan miljardairs of miljonairs, kunnen kandidaten zien dat donoren zich terugtrekken omdat ze de keuze moeten maken tussen het betalen voor benzine en het doneren van $ 25 aan een kandidaat’, zei Bryner. “In de loop van de tijd zijn kandidaten meer afhankelijk geworden van kleine donoren. Voor deze cyclus hebben kandidaten 24% van hun geld van kleine donateurs afgenomen, tegenover 18% in 2018.”

Lezen: Consumentenprijzen stijgen weer en CPI laat weinig verlichting zien van hoge inflatie

Volgens OpenSecrets hebben de Democraten de Republikeinen te veel geld ingezameld, maar de Republikeinen hebben de Democraten te veel uitgegeven terwijl ze aandringen om de meerderheid in het Huis en de Senaat te veroveren.

De top vijf duurste congresraces deze cyclus zijn allemaal Senaatsraces die door het Cook Political Report als competitief worden beoordeeld: Pennsylvania, Georgia, Arizona, Ohio en Wisconsin.

Zien: Tussentijdse verkiezingen: de kansen van de Republikeinen om de controle over de Senaat over te nemen, stijgen tot 46%, een niveau dat ongeveer 8 weken geleden voor het laatst werd gezien

Externe uitgaven zijn ook in competitieve races terechtgekomen, waarbij tot eind oktober meer dan $ 1,9 miljard werd uitgegeven aan uitgaven die niet waren gecoördineerd met kandidaten of campagnes. De grootste externe financier deze cyclus is het op Mitch McConnell afgestemde Senate Leadership Fund, dat deze cyclus meer dan $ 205 miljoen heeft uitgegeven, gevolgd door het op leiderschap afgestemde Congressional Leadership Fund van het Republikeinse Huis, dat meer dan $ 188 miljoen heeft uitgegeven.

Lees verder: Dit is hoe externe uitgaven kandidaten stimuleren in zware senaatsraces met tussentijdse verkiezingen over slechts twee weken

En zie: Maak kennis met de 10 grootste megadonors voor de tussentijdse verkiezingen van 2022

Plaats een reactie