Meer bevingen bij regionale banken Door Investing.com

laatste update: 06-2023©Reuters

Investing.com — Hier is uw Pro Recap van de grootste opvallende deals die u deze week mogelijk hebt gemist: meer marktbewegende krantenkoppen bij de regionale banken Western Alliance en PacWest; JPMorgan pakt First Republic officieel op; First Horizon en TD Bank laten hun geplande fusie vallen; en Arconic wordt uitgeschakeld door Apollo.

Zoals altijd kregen InvestingPro-abonnees dit nieuws als eerste. Start uw gratis proefperiode van 7 dagen om aan boord te komen.

Western Alliance ontkent geruchten over een verkoop, terwijl PacWest bevestigt

De regionale bankaandelen kenden deze week turbulentie. Western Alliance (NYSE:) heeft donderdag een verklaring afgegeven waarin het rapport van de Financial Times over een mogelijke verkoop van haar bedrijf wordt ontkend. Volgens de bank is het artikel in alle opzichten onjuist en gaat het niet om het verkennen van een verkoop of het inhuren van een adviseur om strategische opties te verkennen.

De aandelen daalden donderdag met meer dan 38%, maar herstelden zich op vrijdag en sloten de week af met een verlies van 26%.

Ondertussen heeft een andere regionale bank, PacWest Bancorp (NASDAQ:) bevestigde dat het een reeks strategische opties heeft afgewogen, waaronder een verkoop, naar aanleiding van het rapport van Bloomberg, dat mensen aanhaalde die bekend waren met de zaak.

De aandelen sloten deze week meer dan 43% lager.

Als abonnee van InvestingPro ontvangt u dit soort nieuws razendsnel. Mis nooit meer een marktbewegende update.

JPMorgan neemt First Republic over

JPMorgan (NYSE:) kondigde maandag aan dat de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) zei dat het het bod van de bank om de substantiële meerderheid van de activa te verwerven en de deposito’s van de failliete regionale geldschieter over te nemen Bank van de Eerste Republiek (OTC:).

Als onderdeel van de deal zal JPMorgan een betaling van $ 10,6 miljard aan FDIC doen, waardoor de bank een vijfjarige financieringsfaciliteit met vaste rente van $ 50 miljard krijgt.

JPMorgan verwacht dat de deal een bescheiden winst per aandeel zal opleveren en meer dan $ 500 miljoen aan incrementele netto-inkomsten per jaar zal genereren.

First Horizon & TD Bank beëindigen de fusieovereenkomst

De aandelen van First Horizon (NYSE:) daalden donderdag met meer dan 33% na de aankondiging dat de eerder aangekondigde fusieovereenkomst met TD Bank (NYSE:) wordt beëindigd – een kop die bliksemsnel werd gerapporteerd door InvestingPro. De beslissing is in onderling overleg tussen de twee partijen genomen.

Arconic wordt overgenomen door Apollo Global

De aandelen Arconic (NYSE:) stegen donderdag meer dan 28% na de aankondiging van de overname door Apollo Global (NYSE:). Aandeelhouders van Arconic ontvangen $ 30,00 per aandeel in contanten, wat het bedrijf waardeert op een ondernemingswaarde van ongeveer $ 5,2 miljard.

Temidden van volatiele markten en een hele reeks marktnieuws, grijpt u snel naar de meest kritieke om uw winst te maximaliseren: wees altijd de eerste die het weet met InvestingPro.

Start nu uw gratis proefperiode van 7 dagen.

BeleggenPro |  Wees de eerste die het weet

Plaats een reactie