Medicare en HSA’s gaan niet samen – wat bijna gepensioneerden moeten weten

laatste update: 03-2023


Een eerdere versie van deze column bevatte verkeerde informatie over de vraag of een Medicare-deelnemer een hoog eigen risico ziektekostenverzekering kan hebben. Het is gecorrigeerd.

Geachte mevrouw MoneyPeace,

Ik ga dit jaar met pensioen en probeer Medicare te begrijpen. Op dit moment ben ik volledig gedekt door een bedrijfsplan. Ik ben afgelopen herfst 65 geworden en ben van plan om in augustus of september met pensioen te gaan.

Tijdens het onderzoeken zag ik een zin over het niet hebben van een Health Savings Account (HSA) terwijl ik in aanmerking kwam voor Medicare. Mijn bedrijf heeft een verzekering met hoog eigen risico, dus biedt een HSA aan. Omdat ik op hun plan zit, heb ik de HSA. Zou dat niet het probleem moeten zijn als ik op Medicare stap, niet nu?

Ik heb hier nog nooit van gehoord. Heb ik het verkeerd gelezen? Kun je het uitleggen? Ik heb graag mijn HSA en wil hem behouden.

– Verbaasd over Medicare-regels

Beste puzzel,

Je bent niet de enige in je verwarring.

In 2013 werden HSA’s ontworpen om te werken in combinatie met de hoog-aftrekbare ziektekostenverzekeringsplannen (HDHP). Als u eenmaal bent ingeschreven bij Medicare, heeft u geen HDHP meer. Bijdragen voor de Zorgspaarrekening zijn niet toegestaan ​​als er een andere zorgverzekering is. U mag het geld in de HSA gebruiken, maar niet meer geld op de rekening storten. (Zie: publicatie 969 uit 2022 (irs.gov))

Sandy Anderson, Medicare-specialist en consultant bij Medicare Northeast, hielp bij het ophelderen van deze weinig bekende storing in de pensioenplanning.

“Als ze zijn ingeschreven in Medicare Deel A, kan een persoon niet langer bijdragen aan een HSA.”

Dit wordt verwarrend als je wordt aangemoedigd om u aan te melden voor Medicare voordat u 65 wordt en de dekking begint op de eerste van de maand waarin u 65 wordt. Vooruit plannen is van cruciaal belang.

Lezen: Wanneer begint de Medicare-dekking?

Een extra wending is dat als u al sociale zekerheid verzamelt voordat u 65 wordt, u automatisch wordt ingeschreven in Medicare deel A. Professioneel advies in het verleden was omdat er geen premies zijn voor deel A (u komt in aanmerking voor werkervaring), gepensioneerden en prepensioneerden werden aangemoedigd om zich meteen aan te melden; om HSA-sancties te voorkomen, kunt u echter niet beide gezondheidsprogramma’s hebben. Sancties kunnen worden vermeden door niet bij te dragen nadat u gekwalificeerd bent voor Medicare. Als u deze fout heeft gemaakt, mag u de overtollige bijdragen intrekken voordat u uw belastingen voor dat jaar indient om te voorkomen dat u te veel betaalt en gestraft wordt – als u hiervan op de hoogte bent.

Lezen: Medicare’s lastige regels over HSA’s na de leeftijd van 65-Journal of Accountancy

Er zijn uitzonderingen

Belastingbetalers kunnen Medicare na de leeftijd van 65 jaar uitstellen als ze voor een werkgever werken en zijn ingeschreven in een collectief gezondheidsplan op basis van dat dienstverband (20 en minder afgesloten). Daarom, als u nog steeds werkt en HDHP heeft (of u bent gedekt door de verzekering van een echtgenoot) maar niet bent aangemeld voor Medicare Deel A, kan het maximum worden bijgedragen aan een HSA. (Zie: Sectie 223—Health Savings Accounts (irs.gov)) Voor 2023, als u alleen HDHP-dekking hebt, kunt u tot $ 3.850 bijdragen. Als u HDHP-dekking voor het gezin heeft, kunt u tot $ 7.750 bijdragen. (Zie: publicatie 969 uit 2022 (irs.gov))

Als u wacht omdat u een van de bovenstaande gekwalificeerde uitzonderingen heeft, moet u zes maanden voordat u met Medicare Part A begint nog steeds bijdragen stopzetten. Voor HSA’s stelt sectie 223(b)(7) van de Internal Revenue Code dat een persoon mag maanden niet bijdragen aan een HSA, heeft het individu recht op uitkeringen onder Medicare.

Dit is van cruciaal belang om te weten – vanaf 2022 zijn er 30 miljoen actieve HSA’s die meer dan 63 miljoen mensen dekken. Op deze rekeningen zijn fiscaal aftrekbare bijdragen mogelijk totdat men gekwalificeerd is voor Medicare.

Lezen: HSA’s krijgen meer grip bij zowel oudere als jongere Amerikanen en bestrijken eind 2020 meer dan 63 miljoen mensen in alle 50 staten – Devenir

Informele rapporten hebben aangetoond dat zelfs grote personeelsafdelingen zich niet bewust zijn van deze weinig bekende regel. Tenzij u professioneel financieel advies krijgt, kan dit door de pensioenscheuren vallen.

“Leuk feit” dat Sandy Anderson de lezers wilde laten weten: na de leeftijd van 65 kan de eigenaar van de HSA het geld opnemen voor elk doel en betaalt alleen belasting over de inkomsten. Dus uw hypotheek, pensioenreis of andere niet-medische kosten kunnen worden gefinancierd. Hoewel het het beste is om medische kosten over te houden, zijn er opties en redenen om zo lang mogelijk te financieren.

Lezen: Een 63-jarige vrouw kreeg een hartaanval. Haar advies kan je leven redden.

Hoe zal iemand het weten?

Een IRS-belastingcontrole zou een te hoge bijdrage opleveren; als u echter een foutieve HSA-bijdrage levert, wordt u niet gecontroleerd, zei Anderson. In plaats daarvan, als u gecontroleerd zou worden en sociale zekerheid en Medicare zou verzamelen, evenals ouder dan 65 jaar, zou die informatie de IRS-auditor op de hoogte stellen van dit toezicht. Het resultaat kost u geld aan boetes en rente, dus waarom zou u dat risico nemen?

Ondanks dat ze gevreesd worden, zijn deze audits niet gebruikelijk. Voor de meeste inkomensgroepen ligt de kans op een controle onder de 1%. In 2019 is dat percentage gedaald naar 0,45%; met de recente aanwerving door de IRS zou echter worden verwacht dat alle aspecten van auditing en acties zullen toenemen. Volgens de Belastingdienst neemt de kans op een controle toe bij een forse stijging van het inkomen. Degenen met een inkomen van meer dan $ 10 miljoen hebben bijvoorbeeld een auditpercentage van bijna 9%.

Wat zijn de manieren eromheen?

Laad uw HSA-account vooraf. Plan vooruit door uw maandelijkse HSA-bijdrage te verhogen om het maximum vroeg in het jaar dat u met pensioen gaat te bereiken. U zult die maanden minder inkomen hebben, maar de laatste zes maanden dat u werkt, heeft u meer in uw salaris dan normaal. Het timen van uw pensioen om de HSA-uitkering voor het hele jaar te krijgen, zal op de lange termijn een voordeel zijn. Zo bouwt u voor uw pensioenjaren een sterke, goed gefinancierde zorgrekening op.

Meer mensen zijn zich niet bewust van dit alledaagse feit dan zich ervan bewust zijn. Als u het weet en de regels volgt, wordt uw leven op de lange termijn gemakkelijker.

Loop niet vast in deze valkuil.

CD Moriarty, CFP, is een financiële spreker, schrijver en coach uit Vermont die financiële gemoedsrust wil creëren voor anderen.

Plaats een reactie