Massaal aan de Europese Spaarrekening met Hoge Rente?

laatste update: 01-2023


2023 écht financieel goed beginnen? Bekijk mijn tijdelijke aanbod:
🎁 Januari Pakket: 🎁

Een voor een beginnen verschillende banken spaarrentes aan te bieden. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als het aankomt op spaarrentes bij verschillende aanbieders? In deze video geef ik je enkele tips.

00:00 Introductie
00:43 ECB verhoogde de rente al
01:37 Hoe veilig is je spaargeld
03:55 Zijn de rentes hoog, of is dit pas het begin?
05:49 Ook dit valt niet te voorspellen
06:54 Depositogarantie in het buitenland
07:41 Samenvattend

💬 Onze Discord Chat: 💬
💰 Aandelen kopen bij DEGIRO (tip): 💰
🔷 Crypto kopen bij Bitvavo: 🔷

Disclaimer:
Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je inleg verliezen.
De inhoud van mijn media is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. Aan de informatie uit deze video kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen. Niets dat ik schrijf of bespreek mag worden opgevat als investerings, juridisch, regelgevend, boekhoudkundig, fiscaal of ander soort advies.

In deze video wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Meer informatie over mijn samenwerkingen en vergoedingen vind je op mijn website onder /

18 gedachten over “Massaal aan de Europese Spaarrekening met Hoge Rente?”

 1. Sparen bij de grote Nederlandse banken is helemaal interen op je spaargeld. Zelf heb ik al jaren goede ervaringen met Raisin en BigBank. Raisin is voor mij interessant voor de kortlopende deposito's van 3 en 6 maanden.

 2. Toevallig van de week spaargeld overgezet naar Centraal Beheer voor 0,8% (variabel). Valt ook onder depositogarantiestelsel 👍 voelt toch wel vertrouwder om bij bekendere en Nederlandse bedrijven te blijven is mijn mening. Bedankt voor de video, Tim!

 3. Trouwen klanten bij de grote banken, ik denk dat je meer het wat simpelere volk bedoelt die niet de kennis al dan het teveel moeite vind om zijn vermogen te beschermen…. Ik zie het ook geregeld om mij heen mensen die steen en been klagen over alles dat duurder is geworden en alleen naar de overheid, bedrijven en banken wijzen, en als die klagende mensen keer hun hand op kunnen houden klagen dat het te weinig is! Ja sorry maar je kan ook zelf er iets aan doen dan alleen dat simpel handen ophouden, ik heb een bankrekening in Noorwegen 3% en tot 100.000 verzekerd, vind mijn koopkracht beschermen balgenrijker dan trouwe klant van de bank zijn voor hun ben je niks meer dan een nummer. (raisin, 3-6maanden(verzekerd 100.000). Freedom 24 (verzekerd tot 20.000) ivb dollar rekeing dag / dag. zijn interessant voor de korte deposito, J&T (verzekerd tot 100.000) voor de iets langere vanaf 2 jaar vast tot ongeveer 5 jaar vast.

 4. 2:10 dit ligt wel iets genuanceerder. Het depositogarantiestelsel verplicht EU-landen om spaarders bij de banken garant te staan. Dat betekent dus dat als er een Italiaanse bank failliet gaat, de Italiaanse overheid garant staat. Echter is dat geen gegeven gezien de staatsschuld van boven de 140% en een verwachte recessie.

 5. Ik blijf toch liever met een groot deel van m’n vermogen beleggen.

 6. Is het eigenlijk mogelijk je geld op een amerikaanse rekening te plaatsen ? daar zijn de rente's namelijk veel hoger…

 7. Depositogarantiestelsel is een luchtbel. Garantie dat je je geld terug krijgt heb je nooit. Ik zou liever kiezen voor een spaarrekening in een andere valuta dan die waardeloze euro.

 8. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat mensen hun geld op een spaarrekening zetten tegen een rente van 2% terwijl de inflatie 10% is. Je krijgt dus een effectief rendement van -8%. Je wordt eigenlijk gedwongen om de beurs op te gaan of andere risicovolle investeringen te doen. Wellicht dat voor de komende periode goud/zilver (aandelen) een optie zijn tot de inflatie onder controle is.

 9. Om de huidige inflatie/koopkracht te compenseren zou je 15% rente moeten krijgen. Kijk wat Ab Flipse zegt je bent suïcidaal als je je geld op een bankrekening laat.

 10. Iedereen zou juist massaal zijn (spaar) geld van de bank af moeten halen, dan worden de banken weer afhankelijk van het volk en het volk niet afhankelijk van de bank! Als iedereen zijn geld van de bank afhaalt, zal de spaarrente gigantisch omhoog gaan en zullen de bijdrage aan het gebruik van betaal passen ook weer gratis worden! Men moet ook weer massaal contant gaan betalen! De banken moeten weer afhankelijk worden van het volk en het volk niet afhankelijk van de banken!
  De machthebbers kunnen alleen maar hun spel spelen omdat wij, het volk, dat tolereren.

  Het volk heeft de macht,het kabinet is in dienst van het volk, het volk kan er ook voor kiezen bij disfunctioneren van het kabinet om het kabinet te ontslaan!

  Eendracht maakt macht.

  Politici behoren geen achterkamertjes politiek te voeren, politiek behoord los te staan van multinationals en andere schimmige clubjes!

 11. Oh…dus de Centrale Bank en de "commerciële banken" zijn concurrenten van elkaar ??? hahahahahahahahahahahahahaha !!!!!!!!!

 12. Ik hoor en lees alleen maar mensen die het in producten stoppen. Dure horloges en juwelen bijvoorbeeld.

 13. Je merkt op dat banken hun rentevergoeding waarschijnlijk gaan verhogen en suggereert dat het daarom mogelijk niet verstandig is om nu geld vast te zetten in deposito's. Ik deel de verwachting over verdere renteverhoging, maar het is de vraag of je daarop moet wachten. Het is immers niet heel zeker of die hogere rente inderdaad zal komen en het is zeker onzeker wanneer banken de rente zullen verhogen en hoeveel. Wat wel zeker is dat elke maand dat je wacht met het openen van een deposito je helemaal geen rente zult ontvangen. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid, al lijkt die klein, dat rentes weer zullen gaan dalen.

  Vooral voor mensen die weinig riscio met hun vermogen kunnen of willen lopen, kunnen de nu aangeboden deposito's aantrekkelijk zijn, met name deposito's van enkele kleinere of in het buitenland gevestigde banken. Ik denk vooral aan 60 plussers, mensen die hun pensioen zien naderen of al gepensioneerd zijn. Het kan dan verstandig zijn om deposito's met meerdere looptijden te selecteren, bijvoorbeeld van 1, 2 en 3 jaar, zodat elk jaar geld vrijkomt dat vervolgens besteed kan worden, of in een nieuw deposito wordt gestoken of toch geïnvesteerd wordt in bijvoorbeeld ETF's of aandelen. De historie heeft uitgewezen dat beleggen in aandelen / ETF's op de lange termijn veel meer rendement oplevert dan geld op spaarrekeningen / deposito's, maar daarbij moet wel bedacht worden dat er ook langere perioden kunnen zijn waarin koersen niet stijgen of zelfs dalen en dat ouderen mogelijk niet meer de tijd van leven hebben om het koersherstel mee te maken. De voorspelbaarheid van inkomsten uit een deposito kan dan heel geruststellend zijn.

 14. 2,9% voor 1 jaar in België 👌🏻. LET OP: de 100k deposito garantie geld niet voor pensioen- en beleggingsrekeningen. ALLEEN voor spaar- en betaalrekeningen 😉. De rest is "maar" tot 20k verzekerd.

 15. Klopt dat? Deposito garantie stelsel dat de eu garant staat? Ik dacht dat de banken collectief garant staan..

 16. Die “korte toevoeging” was in dit geval wel echt essentieel om niet verkeerde informatie te delen 😂. Het gaat trouwens om een Ierse bank, met een Amerikaans moederbedrijf (zie documentatie op de site van de Duitse beleggingsinstelling over hun partnerbank(en)). Hetzelfde als dat ING ook een branche in de VS, of Spanje, of Polen heeft zitten om maar een paar voorbeelden te noemen. Het depositogarantiestelsel (mocht het ooit zover komen) wordt trouwens uitgekeerd door de centrale bank van Ierland en de tegoeden die de centrale bank uitkeert worden betaald door de andere banken die vallen onder het desbetreffende depositogarantiestelsel (zie website van depositogarantiestelsel Ierland). Bovendien is er bij het depositogarantiestelsel op de achtergrond ook nog een extra stok achter de deur genaamd EDIS, wat het de taak van Europa maakt om (mocht het depositogarantiestelsel van het desbetreffende land niet volledig kunnen uitkeren, wat zeer onwaarschijnlijk is) de tegoeden van spaarders te kunnen garanderen tot €100.000. Nu verwacht ik bij Ierland dat dit sowieso niet het geval is, net zomin als voor NL, maar toch fijn om te weten. Verder goede video, maar begrijp hieruit dat jij niet gaat sparen bij deze Ierse bank via de Duitse beleggingsinstelling ondanks het depositogarantiestelsel tot €100.000? 😅

Reacties zijn gesloten.