Marvell, Gap, RH en meer


Matt Murphy, president en CEO, Marvell Technology.

Adam Jeffrey | CNBC

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen voordat de bel gaat.

Marvell-technologie — Marvell Technology steeg met 17% in premarket-handel na het rapporteren van een top- en bottom-beat in het eerste kwartaal. Marvell boekte een gecorrigeerde winst van 31 cent per aandeel, wat volgens Refinitiv de schattingen van 29 cent overtrof. Het rapporteerde een omzet van $ 1,32 miljard, terwijl analisten die door Refinitiv werden ondervraagd, $ 1,3 miljard verwachtten. Marvell verwacht dat de omzetgroei in de tweede helft van het fiscale jaar zal versnellen.

Gat — De aandelen van de kledingretailer stegen premarket met meer dan 11% ondanks het feit dat het bedrijf donderdag nettoverliezen en dalende verkopen boekte voor het meest recente kwartaal, toen investeerders de grote verbetering van Gap in zijn marges toejuichten als gevolg van verminderde promoties en lagere luchtvrachtkosten.

Werkdag — Workday steeg met 9% na het overtreffen van de verwachtingen voor het eerste kwartaal op de bovenste en onderste regel. Het softwarebedrijf voor financieel beheer benoemde ook een nieuwe financieel directeur, Zane Rowe, en verhoogde de onderkant van de prognose voor abonnementsinkomsten voor het hele jaar.

Autodesk — Autodesk steeg 1% in premarket-handel. Het softwarebedrijf rapporteerde resultaten over het eerste kwartaal in lijn met de verwachtingen van analisten. Het gaf een prognose voor het tweede kwartaal die zwakker was dan verwacht, terwijl de vooruitzichten voor het volledige jaar ongeveer in lijn waren.

Dekkers buiten — Deckers Outdoor daalde 2% in premarket-handel. Het lifestyle-schoenenbedrijf rapporteerde volgens Refinitiv resultaten over het vierde kwartaal die de verwachtingen van analisten overtroffen. Het gaf echter een winst- en omzetverwachting voor het volledige jaar die lager was dan verwacht.

RV — De aandelen van de detailhandelaar daalden met meer dan 3% in premarket-handel, ondanks het feit dat RH de schattingen voor het fiscale eerste kwartaal in een rapport op donderdagavond overtrof. Het bedrijf rapporteerde $ 2,21 aan aangepaste winst per aandeel op $ 739 miljoen aan inkomsten. Door Refinitiv ondervraagde analisten waren op zoek naar een winst per aandeel van $ 2,09 op een omzet van $ 727 miljoen. De omzetverwachting van RH voor het tweede kwartaal voldeed echter niet aan de verwachtingen en het bedrijf waarschuwde voor meer afwaarderingen.

Ulta schoonheid — Ulta Beauty daalde met 9% in premarket-handel, zelfs nadat de schoonheidsretailer sterke inkomsten en inkomsten boekte voor het eerste kwartaal. Het verhoogde de omzetverwachting voor het hele jaar licht en bevestigde de winst per aandeel. De vergelijkbare omzet groeide echter iets minder dan verwacht.

– Tanaya Macheel en Jesse Pound van CNBC droegen bij aan rapportage.

Plaats een reactie