Lyft, Tripadvisor, Take-Two Interactive en meer

laatste update: 12-2022


Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Lyft — Aandelen van Lyft kelderden 22,9% nadat het winstrapport van het bedrijf gemengde resultaten liet zien in het laatste kwartaal. Het rideshare-bedrijf rapporteerde een aangepaste winst per aandeel van 10 cent, meer dan de verwachtingen van analisten van 7 cent, maar de omzet bleef achter bij de voorspelling van Street en kwam uit op $ 1,05 miljard versus $ 1,06 miljard verwacht, per Refinitiv.

Tripadvisor — Het reisplatform daalde met 17,3% nadat de kwartaalresultaten lager waren dan verwacht. Het bedrijf noemde valutaschommelingen als drijvende kracht achter de prestaties, maar merkte op dat de vraag naar reizen sterk bleef.

Take-Two Interactief — Aandelen van Take-Two daalden met 13,7% per dag nadat het videogamebedrijf zijn vooruitzichten voor nettoboekingen voor het jaar had verlaagd. Het zei ook dat het een nettoverlies verwacht voor het fiscale jaar eindigend op 31 maart 2023, tussen $ 674 miljoen en $ 631 miljoen, slechter dan de prognose die werd gegeven in de winst voor het eerste kwartaal.

Kohls — Aandelen van de retailer stegen met 7,3% na het nieuws dat CEO Michelle Gass het bedrijf verlaat. Gass zal zich in januari bij Levi Strauss & Co. voegen als president en CEO. Levi Strauss-aandelen daalden 1,8% op het nieuws.

Scotts Miracle-Gro – Aandelen van kunstmestbedrijf Scotts Miracle-Gro stegen dinsdag met 7,7% nadat Barclays het aandeel had opgewaardeerd naar overwogen en zei dat ze het met nog eens 50% zien stijgen.

Carvana — Carvana-aandelen zetten hun uitverkoop voort en daalden met 0,41%, nadat de inkomsten van de tweedehands autodealer op vrijdag misliepen. JPMorgan verlaagde dinsdag zijn koersdoel op Carvana en Morgan Stanley trok vrijdag zijn rating en koersdoel voor het aandeel terug.

Dave & Buster’s Entertainment — De restaurant- en entertainmentaandelen stegen met 0,22% na de upgrade van Deutsche Bank om uit de wacht te kopen. De bank zei dat Dave & Buster’s ondanks een moeilijk macrobeeld een “overtuigend” risico-rendement biedt.

Tesla – Tesla’s voorraad verloor 2,9% te midden van het nieuws dat het bedrijf meer dan 40.000 van zijn voertuigen in de VS terugroept vanwege een mogelijk verlies van stuurbekrachtiging. Het nieuws brak ook uit dat Elon Musk, de CEO van de fabrikant van elektrische voertuigen en de nieuwe Twitter-eigenaar, een potentiële betaalmuur op het socialemediaplatform afweegt. Eerder deze week zei Musk dat hij accounts die zich voordoen zonder parodielabel op Twitter permanent zou opschorten.

Norwegian Cruise Line — De cruisevoorraad steeg met 3,7% nadat het bedrijf een lager dan verwacht verlies en omzet boekte voor het recente kwartaal, aangezien de vraag naar reizen terugkeert. Het bedrijf zei dat het verwacht dat de boekingen in 2023 het niveau van 2019 zullen evenaren, maar tegen “aanzienlijk hogere” prijzen.

Lordstown Motors — Aandelen daalden met 5,4% na de aankondiging dat Foxconn de grootste aandeelhouder van Lordstown Motors zal worden en tot 170 miljoen dollar zal investeren in de fabrikant van elektrische voertuigen.

Amgen — Het aandeel steeg 5,6% per dag na een presentatie van het jaarlijkse Scientific Sessions-evenement van de American Heart Association. Daar gaf Amgen een update over zijn zwaarlijvigheidsmedicijn AMG 133. Het management zei dat de voorlopige gegevens “bemoedigend” waren, volgens een Mizuho-notitie op maandag. Op dinsdag handelde het aandeel op hoogtepunten die sinds de beursgang in 1983 niet meer waren gezien.

Palo Alto Networks — De cybersecurity-aandelen zijn met 6,7% gestegen nadat Morgan Stanley zei dat het “de tafel beukt” op Palo Alto Networks als een topkeuze, en zei dat de opzet voor het bedrijf “overtuigend” is in een moeilijke macro-achtergrond.

Dupont De Nemours — De aandelen van Dupont De Nemours stegen met 7,4% nadat het chemiebedrijf kwartaalresultaten bekendmaakte die de verwachtingen van Wall Street overtroffen en zijn vooruitzichten voor het hele jaar bevestigde.

SolarEdge Technologies — Aandelen van SolarEdge stegen met 19,1% nadat het bedrijf in het laatste kwartaal een recordomzet rapporteerde die de verwachtingen van analisten overtrof. Het bedrijf gaf ook een forward guidance voor de omzet in het vierde kwartaal van $ 855 miljoen tot $ 885 miljoen, waar analisten $ 857 miljoen schatten.

bron — Aandelen van Welltower, een vastgoedbedrijf, wonnen 8,2% na het publiceren van de kwartaalresultaten maandagavond. De omzet overtrof de verwachtingen dankzij een hogere bezettingsgraad in de seniorenwoningen.

Mozaïek — Kunstmestbedrijf Mosaic won 5,95%, hoewel het een winst rapporteerde die achterbleef bij de verwachtingen van Wall Street. De winst per aandeel bedroeg $ 3,22 tegenover de schatting van $ 3,40, volgens Refinitiv. De omzet bedroeg $ 5,35 miljard in plaats van de verwachte $ 5,79 miljard.

Lumen-technologieën — Aandelen van Lumen Technologies stegen met 4,97%, omdat beleggers het bedrijf willen terugkopen nadat het bijna 30% verloor toen het eerder deze maand tegenvallende winstresultaten rapporteerde.

Medtronic — Aandelen van het technologiebedrijf in de gezondheidszorg daalden 6,3% nadat het resultaten rapporteerde van een onderzoek naar hypertensie, waaruit bleek dat een apparaat dat het maakte, de bloeddruk slechts iets meer verlaagde dan medicijnen.

Robin Hood — Aandelen van handelsplatform Robinhood daalden met 19% toen beleggers de potentiële impact van de controverse rond cryptocurrency-firma FTX afwegen.

Planet Fitness — Aandelen van de sportschoolexploitant stegen met 8,6% nadat het bedrijf kwartaalresultaten en inkomsten rapporteerde die de schattingen van Wall Street overtroffen.

Reynolds Consumentenproducten — Aandelen van consumentenbedrijf Reynolds daalden met 7,3% nadat het gemengde winstresultaten rapporteerde. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 24 cent, terwijl analisten op 23 cent rekenden. De omzet bleef achter bij de schattingen en kwam uit op $ 967 miljoen in plaats van $ 979 miljoen.

Perrigo — Aandelen van farmaceutisch bedrijf Perrigo zakten met 15,3% nadat het bedrijf een winst en omzet rapporteerde die achterbleven bij de verwachtingen van analisten, aldus Refinitiv.

Vijf9 — Aandelen van Five9, een cloudbedrijf, stegen met 15,1% nadat het kwartaalresultaten had gepubliceerd. Het bedrijf rapporteerde een omzet van $ 198,3 miljoen, wat volgens StreetAccount de verwachtingen overtrof. De vooruitzichten voor het vierde kwartaal voor de omzet en de winst per aandeel waren echter lichter dan analisten hadden verwacht.

— Samantha Subin, Michelle Fox, Alex Harring, Tanaya Macheel en Sarah Min van CNBC hebben verslag uitgebracht.

Plaats een reactie