Lufthansa heeft een bod gedaan op een belang in de Italiaanse luchtvaartmaatschappij ITA By Reuters

laatste update: 02-2023


2/2

©Reuters. FOTOBESTAND – Vliegtuigen van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa staan ​​geparkeerd terwijl Lufthansa-piloten een staking beginnen vanwege een loongeschil, op de luchthaven van Frankfurt, Duitsland, 2 september 2022. REUTERS/Kai Pfaffenbach

2/2

BERLIJN/ROME (Reuters) – De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zei woensdag dat het had aangeboden om een ​​eerste minderheidsbelang te kopen in ITA Airways, de Italiaanse staatsopvolger van Alitalia.

Lufthansa zei dat Italië de belangrijkste markt is buiten de bestaande thuismarkten en de Verenigde Staten, en wijst op het belang ervan als zowel zakelijke als toeristische bestemming.

Naast de binnenlandse Duitse activiteiten exploiteert Lufthansa al de merken Swiss, Austrian Airlines en Brussels Airlines.

“Het plan is om overeenstemming te bereiken over de eerste verwerving van een minderheidsbelang en over opties om de resterende aandelen op een later tijdstip te kopen”, zei Lufthansa in een verklaring, eraan toevoegend dat het hoopte een memorandum van overeenstemming te ondertekenen met het Italiaanse ministerie van Economische Zaken. en ga verder met exclusieve gesprekken.

Italië voerde vorig jaar gesprekken met het Amerikaanse private equity-fonds Certares, Air France KLM (OTC:) en Delta over een deal voor ITA, maar kwam niet tot overeenstemming.

Air France bevestigde eerder op woensdag dat het niet op ITA zou bieden.

Plaats een reactie