Lowe’s aandelenkoersen hoger op winsten, ‘beter dan gevreesde’ vooruitzichten door Investing.com

laatste update: 12-2022©Reuters. Lowe’s (LOW) aandelenkoersen hoger op basis van winst, ‘beter dan gevreesde’ vooruitzichten

Door Senad Karaahmetovic

Aandelen van Lowe’s (NYSE:) worden meer dan 2% verhandeld in de pre-open woensdaghandel nadat de detailhandelaar beter dan verwachte resultaten voor zijn derde kwartaal rapporteerde.

Lowe’s een Q3 EPS van $ 3,27 per aandeel op een omzet van $ 23,5 miljard, beter dan de consensus van $ 3,08 op een omzet van $ 23,12 miljard. De vergelijkbare omzet steeg met 2,2%, aangevoerd door een stijging van 3% in de vergelijkbare omzet voor woningverbetering in de VS.

Wat de vooruitzichten betreft, ziet Lowe’s een WPA voor het volledige jaar tussen $ 13,65 en $ 13,80, hoger dan de schatting van $ 13,54. De jaaromzet wordt gezien op $ 97,50 miljard (het middelpunt), waarmee het de consensus van $ 96,97 miljard overtreft.

De voorspelling is verhoogd om “sterker dan verwachte operationele resultaten” weer te geven, zei Lowe’s. Het voegde eraan toe dat het erin slaagde “aanzienlijke verbetering van de aangepaste operationele marge te realiseren door middel van gedisciplineerde uitvoering en kostenbeheersing”.

Goldman Sachs-analisten zeiden dat de LOW-aandelenreactie gerechtvaardigd was na het beat-and-raise-kwartaal.

“We stellen vast dat het aandeel gisteren met +2% was gestegen na de positieve HD-afdruk”, zei McShane in een flits.

Analisten van de Telsey Advisory Group zeiden dat de begeleiding “beter is dan gevreesd”.

“Lowe’s blijft gefocust op het vergroten van zijn marktaandeel en het verbeteren van de verkoopproductiviteit en operationele efficiëntie. Het bedrijf zou moeten blijven profiteren van zijn Total Home-strategie: 1) focus op de Pro; 2) digitaal verbeteren; 3) de installatiediensten verbeteren; 4) lokalisatie stimuleren; en 5) het assortiment uitbreiden – en een nog steeds behoorlijke achtergrond voor huisverbetering, ‘zeiden de analisten in een klantnota.

Plaats een reactie