Livet kijkt naar Canada voor groeimogelijkheden voor lithium

laatste update: 12-2022© Reuters. BESTANDSFOTO: De verwerkingsfabriek van lithiumproducent Livent Corp is te zien in Belmont, Gaston County, North Carolina, VS 15 juli 2021. REUTERS/Ernest Scheyder

Door Ernest Scheyder

(Reuters) – Lithiumproducent Livent (NYSE:) Corp kijkt naar overnames in Canada en andere landen omdat het zijn productie en verwerking van het metaal dat wordt gebruikt om batterijen voor elektrische voertuigen te maken, wil stimuleren, vertelde de CEO aan Reuters.

Livent is al een van de grootste wereldwijde producenten van het metaal en heeft uitbreidingen aan de gang over de hele wereld, waaronder Canada, maar wil verder groeien om te voldoen aan de stijgende vraag naar het metaal van de elektrische voertuigen (EV) en hernieuwbare energie-industrieën.

“We zien Canada als een essentieel onderdeel van onze uitbreidingscapaciteit”, zei Paul Graves, de CEO van Livet, in een interview op donderdag. “We moeten groter worden. We kunnen niet stilzitten.”

Het in Philadelphia gevestigde bedrijf heeft vorige maand Sarah Maryssael benoemd tot Chief Strategy Officer om mogelijke lithiumdeals over de hele wereld na te streven. Livent heeft Maryssael gestroopt van Tesla (NASDAQ:) Inc, waar ze toezicht hield op de inkoop van lithium, kobalt en nikkel van de autofabrikant.

Livent boekte eerder deze week beter dan verwachte kwartaalresultaten en verhoogde het middelpunt van zijn jaarlijkse prognose, hoewel het bedrijf de bovenkant van de prognose verlaagde vanwege zorgen over inflatie.

Livent is gestaag gegroeid in Canada sinds het in 2020 een joint venture aanging om het Nemaska-lithiumproject in Quebec te kopen, dat naar verwachting in 2025 zal worden geopend en 34.000 ton lithium zal produceren. Graves zei dat Nemaska ​​uiteindelijk 100.000 ton per jaar zou kunnen produceren, maar Livent zou nog steeds andere groeimogelijkheden in Canada zoeken.

Graves, CEO sinds 2018, voegde toe dat Livent geïnteresseerd is in deals in Argentinië, waar het een lithiumpekelproject exploiteert, en Australië. Levent zou echter geen lithiummijn kopen zonder voldoende verwerkingscapaciteit in de buurt te hebben, voegde hij eraan toe.

Livent telt General Motors Co (NYSE:), BMW en Tesla als belangrijke klanten.

De Canadese regering heeft over het algemeen EV-mineralenprojecten gesteund, hoewel ze woensdag drie Chinese bedrijven heeft opgedragen zich te ontdoen van Canadese kritieke mijnbouwprojecten, daarbij verwijzend naar bezorgdheid over de nationale veiligheid.

Plaats een reactie