Leren Beleggen | Aandelen Waarderen #1: De Ten Cap methode

laatste update: 05-2022


Alles over Aandelen!
In deze video gaan we de eerste methode bespreken die ik gebruik om de intrinsieke waarde van een bedrijf te bereken: de Ten Cap methode.

Deze methode komt uit Phil en Danielle Town’s boek Invested, en is gebaseerd op, natuurlijk: Warren Buffett.

Allereerst bespreken we waarom we beter de Owner’s Earnings kunnen gebruiken dan het getal dat bedrijven in hun jaarverslagen als netto winst aanmerken, namelijk Net Income.

Voor deze video laat ik ook in een spreadsheet zien hoe je eerst de Owner’s Earnings kan berekenen, en die vervolgens kan gebruiken om een Ten Cap prijs voor het gehele bedrijf te krijgen.

Disclaimer
Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan een deel of zelfs al je inleg verliezen. Ik heb geen licentie en ben dus geen financieel adviseur. Doe daarom altijd zelf onderzoek want deze video’s zijn geen financieel advies. Aan de inhoud van deze video op het kanaal Money Met Joaquim kunnen geen rechten worden ontleend. Alle video’s worden gemaakt met entertainment en aanzetten tot zelf denken als doel. Alle verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de u toegezonden informatie blijven volledig voor uw eigen rekening want het is geen financieel advies. Schakel voor advies altijd een gelicenseerd financieel adviseur in. Jij blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen.

Volg me op Twitter!
y

3 gedachten over “Leren Beleggen | Aandelen Waarderen #1: De Ten Cap methode”

  1. Klasse video! Misschien een tip: Kan je de subscribe animatie aan het begin misschien transparant maken en onder de video laten komen?

Reacties zijn gesloten.