Leer beleggen als Warren Buffett les 2.13 | Berekenen boekwaarde preferente aandelen | Melle Reiff in 2022

laatste update: 09-2022


In de eerste cursus hebben we gepraat over de hoe je de boekwaarde kunt berekenen. Als we zowel preferente aandelen als gewone aandelen hebben, dan hebben de preferente aandelen natuurlijk ook een stukje in hun eigen handen. Voor het bekijken van gewone aandelen of preferente aandelen gaan we weer naar MSN (money of gelzaken).

Totale eigen vermogen / totale uitstaande gewone aandelen = boekwaarde
Total equity / total common share outstanding = bookvalue

Aan de onderkant van de balansheet kan je vinden of het bedrijf ook preferente aandelen aanbied. Doordat ook de preferente aandelen ertussen zitten kunnen sommige cijfers die getoond zijn op financiële site niet helemaal correct zijn.

Waardevolle boeken:
📚De intelligente belegger –
📚Security analysis –
📚Andere boeken over beleggen –

Andere relevante links:
💻Blog –
Buffettbooks –
MSN geldzaken –
MSN money –

Volg me op social media:
▶Instagram –
▶Linkedin –
▶Youtube🎥 –

🛒 Partner bol.com:
🙏 Steun mijn kanaal:

Disclaimer:
Ik ben geen financieel adviseur. Voor het maken van financiële beslissingen raadpleeg een financieel adviseur. De content die in deze video wordt vermeld is gebaseerd op mijn eigen mening en zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. Zorg ervoor dat je altijd goed bent geïnformeerd voordat je beslissingen maakt.

De content die tijdens deze video aanbod komt is niet individueel beleggersadvies. Het feit dat de content zorgvuldig wordt uitgekozen en samengesteld. Mocht u toch handelen volgens verstreken informatie doet u dit op eigen risico en rekening. Beleggen brengt risico met zich mee.

1 gedachte over “Leer beleggen als Warren Buffett les 2.13 | Berekenen boekwaarde preferente aandelen | Melle Reiff in 2022”

Reacties zijn gesloten.