Kuuske – Beleggen in obligaties in 2022

laatste update: 09-2022


Wist jij dat de langst uitgekeerde rente 4 eeuwen bedraagt? En dat deze afkomstig is van een obligatie uit 1624 in Nederland? Ik ook niet.

Het gaat om een eeuwigdurende lening met 2,5% rente op 1200 gulden voor het bouwen van een dijk van Amerongen naar Vreeswijk.

Wat is een obligatie nou precies? Dat wordt haarfijn uitgelegd in de nieuwste Kuuske-blog!

Maar samenvattend:

Het is een lening die jij geeft aan de staat of aan een bedrijf en hierover krijg je een vast bedrag aan rente per jaar. Een staatsobligatie is veiliger dan een bedrijfsobligatie aangezien deze wordt uitgegeven door de overheid, kleine kanttekening; niet elke staat is in staat om de betalingen altijd na te komen zoals bij sommige opkomende landen.

Wat is er anders aan een obligatie tov een aandeel? Wanneer een bedrijf failliet gaat moeten eerst de obligatiehouders betaald worden, daarna komen pas de aandeelhouders aan de beurt. Het nadeel van een obligatie is dat er een vast bedrag aan rente is afgesproken, als het dus goed gaat met een bedrijf profiteer je daar niet van, wat je met een aandeel weer wel doet.

Hoe ‘safe’ een obligatie ook klinkt, ook dit het brengt de nodige risico’s met zich mee. Zo heb je te maken met kredietrisico, renterisico en valutarisico. Meer hierover lees je via de link in de bio!

Je kan ook dit risico verlagen door te spreiden middels obligatie-ETF’s! Het is sowieso altijd verstandig om een percentage vastrentend toe te voegen aan je portfolio!

Geef jouw vermogen een boost! 📈 Volg @KuuskeNL

💛 | Like en deel je mening met Kuuske!
👥 | Deel dit bericht met je vrienden & familie!
🎯 | Volg @kuuskenl op insta en YouTube!
🔔 | Zet meldingen aan via @kuuskenl om op de hoogte te blijven van de nieuwste posts!

Volg Kuuske!
Facebook:
Instagram:
LinkedIn:
Twitter:

Zita Chengadu:
Instagram:
LinkedIn:
Twitter: u