Kuuske – Beleggen in Goud in 2022

laatste update: 09-2022


Wist je dat je ook kan beleggen in goud?
Ten opzichten van aandelen en obligaties is goud relatief waardevast. De vraag naar goud is hoog en het wordt lastiger om goud te delven. Het biedt daarnaast wat stabiliteit binnen het portfolio in tijden van een crisis en het is een goede manier om te diversifiëren.

Lees hier de gehele blog:

Hoe beleg je hier dan in?
Je kan baar goud, gouden munten en gouden sieraden kopen. Het enige nadeel hiervan is dat je geen rente of dividend wordt uitgekeerd en je het veilig moet stellen. Sieraden hebben vaak ook een extra waarden, het merk.

Je kunt goudcertificaten koppen bij sommige banken, hiermee koop je goud zonder dat je het fysiek krijgt dat scheelt in opslag en verzekeringskosten.

Daarnaast kun je investeren in derivaten beleggingsfondsen en ETF’s die de goudprijs aanhouden, dit is echter weggelegd voor de meer ervaren belegger.

Als laatste, je kunt ook indirect investeren in goud middels bedrijven die gerelateerd zijn aan goud zoals goudmijnbedrijven. Het voordeel hiervan is dat er rente en dividend wordt uitgekeerd. Daarnaast kan het aandeel los van de goudprijs stijgen (maar ook dalen) door het management van het bedrijf.

Ook hierbij is het verstandig om te spreiden, dit kun je doen middels ETF’s die beleggen in aandelen van goudmijnbouwbedrijven!

Volg Kuuske!
Facebook:
Instagram:
LinkedIn:
Twitter:

Zita Chengadu:
Instagram:
LinkedIn:
Twitter: u