Kun je apps voor mobiel bankieren vertrouwen? Zo blijf je zo veilig mogelijk bij het bankieren op je telefoon. in 2023

laatste update: 02-2023


Deze artikel is herdrukt met toestemming van NerdWallet.

Volgens het rapport uit 2021 van de Federal Deposit Insurance Corp.

Toch bleek uit een nieuwe NerdWallet-enquête dat veel mensen uit veiligheidsoverwegingen aarzelen om mobiel bankieren te gebruiken. Meer dan 2 op de 5 (42%) bankklanten die geen apps voor mobiel bankieren gebruiken, zeggen dat ze de veiligheid ervan niet als reden vertrouwen.

Hoewel die zorgen niet ongegrond zijn, hoeven ze u en een succesvol mobiel bankieren leven niet in de weg te staan. Hier volgen enkele stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u zo veilig mogelijk bankiert via uw telefoon.

Zie ook: Wilt u miljoenen meer met pensioen? Deze kleine investeringsaanpassing kan een groot verschil maken.

Installeer alleen vertrouwde apps

De meeste mobiele gebruikers gebruiken Android of iOS, die beide app-stores hebben. Voor mensen met iPhones is dit de Apple AAPL,
+1,03%
App Store, terwijl Android-gebruikers de Google GOOGL krijgen,
-1,17%
Play Store. Deze app-winkels zijn dé plekken om authentieke, veilige apps te vinden.

Het doorlichtingsproces van Apple voor alle apps in zijn winkel omvat een aantal beveiligingsbeoordelingen. Deze hebben betrekking op aspecten zoals standaard zorgen over het privacybeleid en ervoor zorgen dat de apps gebruikers niet misleiden.

Google biedt apps die zijn gecertificeerd door het Play Protect-systeem. Play Protect scant apps die aan je telefoon zijn toegevoegd en kan mogelijk schadelijke apps verwijderen of deactiveren. Het kan u ook waarschuwen voor apps die in strijd zijn met het beleid voor ongewenste software van Google, dat toezicht houdt op de transparantie en het gebruiksgemak van apps.

Als je twijfelt welke app voor mobiel bankieren je moet installeren, ga dan direct naar de website van je bank op je telefoon. De meeste banken leveren een link naar de officiële app in de app store van uw keuze. Als uw bank dit niet doet, neemt u contact op om er zeker van te zijn dat u de app krijgt die u nodig heeft.

Zie ook: Amerikanen noemen hun nummer 1 financiële nieuwjaarsresolutie – en de timing kan niet beter

Gebruik tweefactorauthenticatie indien beschikbaar

Zelfs Amerikanen die apps voor mobiel bankieren gebruiken – bijna driekwart (74%) van de gebruikers – maken zich zorgen over mobiel bankieren, volgens de NerdWallet-enquête. Daarvan zegt 63% zich zorgen te maken dat hun accounts worden gehackt.

Een van de beste manieren om uw bankrekeningen veilig te houden, ongeacht hoe u bankiert, is om een ​​sterk, uniek wachtwoord te hebben – “ILoveCats!” telt niet. Met een sterk wachtwoord kun je een tweede beveiligingslaag toevoegen met tweefactorauthenticatie of 2FA.

Tweefactorauthenticatie is als de deurwachter bij een flatgebouw. Met alleen de sleutel kom je het appartement niet binnen, omdat de persoon aan de deur niemand binnenlaat die ze niet kennen zonder referenties.

Met 2FA heb je een extra beveiligingsstap ingeschakeld. Vaak betekent dit dat je een sms of e-mail krijgt met een aparte code wanneer je inlogt op je account. Als u een sms vereist, kan niemand zich ook aanmelden bij uw account zonder toegang tot uw telefoon.

Volgens de NerdWallet-enquête maakt 38% van de gebruikers van de app voor mobiel bankieren zich zorgen dat iemand toegang heeft tot hun bankrekening als hun telefoon verloren of gestolen is.

Verwant: Profiteer van deze handige functies in uw bank-app

Toegang tot uw telefoon beheren

Om vreemden uit je telefoon te houden, moet je ervoor zorgen dat je een sterke pin voor het vergrendelscherm hebt, je scherm vergrendelt wanneer je klaar bent met je telefoon en de pincode met niemand deelt.

Lees verder: Liefdadigheidskoning uit Florida belast met het inzamelen van miljoenen voor brandweerlieden, veteranen en overlevenden van kanker, maar hij hield het geld voor zichzelf

Maar ook als je je best doet om je telefoon – dat kan ook je portemonnee, huissleutel, identiteitskaart en vervoerbewijs zijn – niet kwijt te raken, gebeuren er ongelukken. Neem bij verlies of diefstal van je telefoon contact op met je bank. Net als bij een kwijtgeraakte creditcard, kunt u problemen voorkomen door uw bank op tijd op de hoogte te stellen.

Meer van NerdWallet

Andrew Marder schrijft voor NerdWallet. E-mail: amarder@nerdwallet.com.

Plaats een reactie