Korean Air zegt dat jet landingsbaan in Filipijnen heeft overschreden, geen gewonden gemeld door Reuters in 2022

laatste update: 12-2022© Reuters.

(Reuters) – Een jet van Korean Air Lines Co Ltd met 173 mensen aan boord schoot zondag laat voorbij de landingsbaan op Cebu International Airport in de Filippijnen, zei de luchtvaartmaatschappij, eraan toevoegend dat er geen gewonden waren en dat alle passagiers veilig waren geëvacueerd.

De Airbus SE (OTC:) A330 widebody die van Seoel naar Cebu vloog, had twee keer geprobeerd te landen bij slecht weer voordat hij de landingsbaan overschreed bij de derde poging om 23:07 (1507 GMT), zei Korean Air in een verklaring op maandag.

“Passagiers zijn begeleid naar drie lokale hotels en er wordt een alternatieve vlucht geregeld”, zei de luchtvaartmaatschappij over vlucht KE361. “We zijn momenteel de oorzaak van het incident aan het achterhalen.”

Video van de scène geverifieerd door Reuters toonde wijdverbreide schade aan het vliegtuig. Het neuslandingsgestel bleek te zijn ingestort.

De president van Korean Air, Keehong Woo, verontschuldigde zich op de website van de luchtvaartmaatschappij en zei dat er een grondig onderzoek zou worden uitgevoerd door de Filippijnse en Zuid-Koreaanse autoriteiten om de oorzaak te achterhalen.

“We blijven ons inzetten om achter onze belofte van veilige operaties te staan ​​en zullen ons uiterste best doen om maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen”, zei Woo.

De A330-300 die bij het ongeval betrokken was, werd in 1998 nieuw geleverd aan Korean Air, volgens de website voor het volgen van vluchten, FlightRadar24, die zei dat andere vluchten naar Cebu waren omgeleid naar andere luchthavens of waren teruggekeerd naar hun oorsprong.

De luchthaven van Cebu zei op zijn Facebook-pagina (NASDAQ:) dat het de landingsbaan tijdelijk had gesloten om het vliegtuig te verwijderen, wat betekent dat alle binnenlandse en internationale vluchten tot nader order werden geannuleerd.

Korean Air heeft sinds 1997 geen dodelijk passagiersongeval meer gehad, volgens Aviation Safety Network, een website die luchtvaartongevallen verzamelt.

De luchtvaartmaatschappij had op dat moment een slechte staat van dienst op het gebied van veiligheid, maar zocht hulp van buitenaf bij Boeing (NYSE:) Co en Delta Air Lines Inc (NYSE:) om haar normen te verbeteren.

Plaats een reactie