Koop Zillow-aandelen, zegt UBS, omdat ‘maximale onzekerheid’ een goed instappunt is in 2023

laatste update: 02-2023


Beleggers zouden Zillow Group Inc. nu moeten kopen, zegt UBS, ook al moeten ze een jaar wachten voordat de Amerikaanse huizenmarkt begint te verbeteren.

Analist Lloyd Walmsley startte onderzoek naar de online subsector onroerend goed en zei dat hoewel hij volledig verwachtte dat de woningtrends op korte termijn zouden verslechteren, hij optimistisch was dat de fundamentals in 2024 zullen herstellen.

Hij startte Zillow bij buy met een koersdoel van $ 50, wat een stijging van ongeveer 31% ten opzichte van de huidige niveaus inhoudt. Voor UBS betekent een koopadvies dat het voorspelde aandelenrendement (FSR) van de analist meer dan 6% boven de aanname van het marktrendement (MSR) ligt.

“We zien de huidige periode van maximale onzekerheid als een goed startpunt voor Zillow-aandelen met een buy-rating van langetermijnbeleggers”, schreef analist Lloyd Walmsley in een notitie aan klanten.

Zillow’s actievere Klasse C-aandelen Z,
+0,31%

ZG,
+0,16%
tijdens de middaghandel op 0,2% geplakt, waardoor ze op schema liggen om te sluiten tegen de hoogste prijs sinds 15 augustus.

De start van Walmsley kwam nadat uit gegevens van deze week bleek dat de huizenverkopen in oktober voor de vijfde achtereenvolgende maand daalden en de huizenprijzen in september voor de derde achtereenvolgende maand daalden. Uit gegevens eerder deze maand bleek dat de verkoop van bestaande huizen zich voor de negende maand op rij terugtrok.

“Over een jaar verwachten we vooruit te kijken naar een betere omgeving, waarbij UBS-economen verwachten dat de rentetarieven gaan dalen, gemakkelijk [year-over-year] vergelijkingen en opgekropte vraag naar woningen”, schreef Walmsley.

Hij zei dat zijn controles bij agenten zijn overtuiging ondersteunen dat Zillow hogere transactievolumes kan genereren en een sterke omzetgroei kan genereren “aan de andere kant” van de huidige omgeving.

Walmsley startte ook met berichtgeving over mede online vastgoedbedrijf Compass Inc. met een neutrale rating, terwijl zijn koersdoel van $ 2,75 een daling van ongeveer 15% ten opzichte van de huidige niveaus impliceert.

De voorraad COMP,
+0,78%
klom 1,9% in de middaghandel.

“We zien een evenwichtig risico/rendement in onze opwaartse en neerwaartse scenario’s”, schreef Walmsley.

Hij verwacht dat het bedrijf in 2023 het break-evenpunt van de vrije kasstroom (FCF) zal bereiken, maar ziet de omzetgroei op langere termijn als een “show-me”-verhaal. Het bedrijf ging in april 2021 naar de beurs, ongeveer 10 jaar nadat Zillow naar de beurs ging.

De klasse C-aandelen van Zillow zijn de afgelopen drie maanden met 12,8% gestegen en de Compass-aandelen zijn met 18,9% gestegen. Maar tot nu toe zijn de aandelen van Zillow met 39,9% gedaald en Compass met 64,0%, terwijl de S&P 500-index SPX,
-0,54%
verloor 14,8%.

Plaats een reactie