Kan ik huurders uitzetten die in een huis hebben gewoond dat ik jarenlang zonder huurovereenkomst heb geërfd?


Ik heb een huis geërfd in San Francisco van mijn tante.

Mijn tante had haar souterrain een paar jaar (waarschijnlijk illegaal) verhuurd aan een ouder echtpaar tegen een prijs die onder de marktprijs lag. Ik geloof niet dat er een huurovereenkomst was, en het is waarschijnlijk tegen de bouwcode om huurders in de kelder te hebben. De familie van het stel woont in de buurt.

Ik geef er echt de voorkeur aan om niet door te gaan met de erfpacht omdat ik buiten de staat woon en vanwege de strenge huurwetten in San Francisco.

Wat moet ik doen als ik geen verhuurder wil zijn? Kan ik ze gewoon opzeggen om de huur op te zeggen? Heb ik het recht om ze uit te zetten? (Dat ben ik niet van plan, maar voor de zekerheid.) Of moet ik de woning verkopen om de erfpacht te beëindigen?

Ik heb gehoord dat Californië zeer sterke bescherming biedt voor huurders en dat uitzetting moeilijk is. De huurders zijn een ouder echtpaar maar ze zijn gezond.

Ik ben bang dat als ik huur van hen accepteer, dat een erkenning is van onze verhuurder-huurder relatie. Zou de verkoop van het pand een manier zijn om ze eruit te krijgen? Of moet ik ze gewoon vragen om te vertrekken en een ontruimingsprocedure starten als ze weigeren?

Ik heb echt wat advies nodig. Kunt u alstublieft helpen?

Ondertekend,

Verbaasd

De grote verhuizing‘ is een MarketWatch-column die het reilen en zeilen van onroerend goed bekijkt, van het navigeren bij het zoeken naar een nieuw huis tot het aanvragen van een hypotheek.

Heeft u een vraag over het kopen of verkopen van een woning? Wil je weten waar je volgende zet moet zijn? E-mail Aarthi Swaminathan op TheBigMove@marketwatch.com.

Beste puzzel,

Overweeg voordat u verhuist of u het huis wilt blijven bezitten of het wilt verkopen, aangezien u hebt gezegd dat u geen verhuurder wilt zijn.

Ik zou zeggen dat stap één is om contact op te nemen met de bewoners en hen beleefd te vragen of ze de eenheid kunnen verlaten omdat het eigendom van het huis van eigenaar is veranderd. Leg de situatie aan hen uit: als u onder de markttarieven heeft gehuurd, wilt u die reeds bestaande relatie beëindigen en bent u ook niet happig op het beheren van een huur wanneer u in het buitenland bent.

Wees ook duidelijk en resoluut en vertel ze dat je de unit helemaal niet wilt huren en dat je van plan bent om te verkopen (of andere plannen die je hebt).

Je moet duidelijk zijn over je intentie. Want als je de woning wilt ontruimen voordat je de woning verkoopt, dan heb je een zware weg voor de boeg.

Je kunt de huur verhogen tot de marktprijs en dan kijken of ze kunnen betalen, wat een moeilijke manier zou zijn om ze eruit te duwen. Ze zouden betalen, of niet kunnen betalen en te laat zijn met de huur, of verhuizen.

Je kunt ook overwegen om het samen met de huurders te verkopen. Beleggers in onroerend goed zijn mogelijk geïnteresseerd in het kopen van dit onroerend goed, aangezien het in San Francisco staat. Sommigen vinden het misschien prima om huisbaas te zijn en om te gaan met de rotzooi van huurders die geen marktconform tarief betalen.

Maar als u vastbesloten bent om de huurders te laten vertrekken, zou stap twee zijn om contact op te nemen met een advocaat om een ​​idee te krijgen van hoe het ontruimingsproces werkt.

Scott Freedman, een advocaat bij het in San Francisco gevestigde advocatenkantoor Zacks, Freedman & Patterson, vertelde MarketWatch dat, aangezien er geen huurovereenkomst is, de eenheid volgens de wet van San Francisco als “illegaal” wordt beschouwd.

En “zelfs als een huureenheid ‘illegaal’ is in San Francisco, wordt deze behandeld als een legale eenheid om te bepalen of, hoe en onder welke voorwaarden een verhuurder een huurder kan vragen om de eenheid te verlaten,” legde hij uit.

Dat betekent dat een verhuurder ten minste één reden nodig heeft uit een lijst met “Gerechtvaardigde” redenen om de huurder te vragen te vertrekken. Ook moet u verhuiskosten betalen. En over het algemeen moet u deze mensen ook schriftelijk op de hoogte stellen, 30 of 60 dagen van tevoren.

Het is niet iets eenvoudigs dat u zelf kunt doen (tenzij u een advocaat bent.)

Freedman zei dat er in uw situatie mogelijk een of meer “gerechtvaardigde redenen” van toepassing zijn. Maar hij benadrukte ook dat op de lijst niet staat dat een huurder wordt gevraagd om te vertrekken “simpelweg omdat een verhuurder een bepaalde unit niet langer wil huren”.

En ervan uitgaande dat deze mensen op tijd huur aan je tante hebben betaald tegen het tarief dat zij heeft vastgesteld, kun je de huurbetalingen die ze doen misschien niet zomaar negeren en doen alsof ze niet hebben betaald, aangezien er een geschiedenis is van transacties die een relatie onthullen .

Maar deze betalingen brengen u ook in gevaar, zei Freedman. “Het is technisch ook illegaal om huur voor te innen [illegal units]en het kan moeilijk zijn om een ​​goede verzekering af te sluiten voor de huur van een illegale unit”, voegde hij eraan toe.

Hij raadde je aan om contact op te nemen met de San Francisco Rent Board om informatie te krijgen over Just Causes en illegale eenheden.

Raadpleeg ook een advocaat. Freedman is het met u eens dat de bescherming van huurders sterk is in SF, “en de gevolgen voor zelfs onschuldige fouten kunnen aanzienlijk zijn.”

Door uw vragen te e-mailen, gaat u ermee akkoord dat deze anoniem op MarketWatch worden gepubliceerd. Door uw verhaal in te dienen bij Dow Jones & Company, de uitgever van MarketWatch, begrijpt u en stemt u ermee in dat we uw verhaal, of versies ervan, mogen gebruiken in alle media en platforms, ook via derden.

Plaats een reactie