JPMorgan-investeerdersdag moet ‘de veerkracht van de megabank versterken’: analist

laatste update: 06-2023


BofA Securities herhaalde zijn koopadvies op JPMorgan Chase & Co. voorafgaand aan de investeerdersdag van de megabank op maandag en noemde de bank een outperformer in een moeilijk jaar voor de sector.

“We verwachten dat de investeerdersdag van maandag de veerkracht van het bedrijfsmodel zal versterken en tegelijkertijd franchise-investeringen zal laten zien die de bank zouden moeten positioneren om marktaandeel te blijven winnen”, zei BofA-analist Ebrahim H. Poonawala donderdag in een onderzoeksnota. “We blijven het aandeel beschouwen als een aantrekkelijk risico/rendement.”

JPM van JPMorgan Chase,
+0,76%
aandeel is in 2023 met 3,6% gestegen, vergeleken met een stijging van 0,8% volgens de Dow Jones Industrial Average DJIA,
+0,34%,
een stijging van 9% door de S&P 500 SPX,
+0,94%
en een daling van 4,7% year-to-date door het Financial Select Sector SPDR exchange-traded fund XLF,
+0,74%.
Bank of America Corp. BAC,
-0,35%,
wat qua marktkapitalisatie de grootste Amerikaanse rivaal van JPMorgan is, is in 2023 met 14,6% gedaald.

De beleggersdag komt omdat JPMorgan Chase het beter heeft gedaan dan zijn collega’s op het gebied van aandelenkoers en financiële prognoses, ondanks dat hij onderworpen was aan de “strengste wettelijke vereisten”, zei Poonawala.

Lees ook: JPMorgan Chase-deal voor First Republic zal bijdragen aan de winst en tegelijkertijd de kriebels van de regionale banken kalmeren: analisten

De presentatie van de bank zal naar verwachting beleggers “meer vertrouwen in de veerkracht van het bedrijfsmodel” bieden, terwijl het “vermogen om marktaandeel te winnen de outperformance van de aandelen zou moeten stimuleren”, zei Poonawala.

Beleggers zullen ook zoeken naar tekenen of er een duidelijke nummer 2 is om uiteindelijk de CEO van JPMorgan Chase, Jamie Dimon, op te volgen, zei Poonawala.

BofA Securities verwacht geen specifieke aankondiging over de mogelijke vervanging van Dimon.

Dimon blijft de langstzittende CEO van een grote bank, in functie sinds 2005.

In 2021 kende het bestuur van JPMorgan Chase Dimon 1,5 miljoen aandelenopties toe om tot 2026 bij de bank te blijven.

Lees ook: Jamie Dimon zet voorzichtige toon bij bankregulering voor kleinere Amerikaanse banken

“Terwijl het succes van [JPMorgan Chase] gaat veel verder dan één individu, wij beschouwen opvolgingsplanning als een van de moeilijkste beslissingen die de raad van bestuur de komende jaren zal moeten nemen, “zei Poonawala. “Om best-in-class resultaten te leveren op de schaal en complexiteit van [JPMorgan Chase] is niet eenvoudig en er is geen tekort aan bedrijven (in verschillende sectoren) die zijn gestruikeld na de pensionering van een legendarische CEO.”

De noodlijdende overname van First Republic Bank door JPMorgan Chase zal een van de vele extra gespreksonderwerpen zijn voor de bank, die de overname op 1 mei aankondigde.

Lees ook: Grote banken presteerden goed in eerste kwartaal ondanks ‘hartverscheurende volatiliteit’: analist

Plaats een reactie