JPMorgan Chase, Wendy’s en meer

laatste update: 02-2023


Op 10 augustus 2022 in Petaluma, Californië, staat een bord voor een Wendy’s-restaurant.

Justin Sullivan | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

JPMorgan – De aandelen van de grootste Amerikaanse bank naar vermogen stegen met meer dan 2% nadat het bedrijf in het vierde kwartaal een winst en omzet boekte die de verwachtingen overtroffen. De in New York gevestigde bank zei dat de winst met 6% was gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot $11,01 miljard, of $3,57 per aandeel. De rente-inkomsten bij de bank stegen met 48% door hogere tarieven en groei van de leningen.

Citigroep — Het aandeel van Citigroup voegde 1,7% toe, aangezien het bedrijf een record vierde kwartaal rapporteerde voor vastrentende waarden. De bank zei dat het netto-inkomen gedurende de periode met meer dan 21% daalde ten opzichte van vorig jaar, omdat er meer geld werd gereserveerd voor mogelijke kredietverliezen.

Delta Airlines — De luchtvaartaandelen daalden 3,5% nadat het bedrijf in zijn vooruitzichten zei dat hogere arbeidskosten de winst over het eerste kwartaal zouden schaden. Delta overtrof de verwachtingen van analisten op het gebied van top en bottom line voor het vierde kwartaal.

Wendy’s — Het aandeel van de fastfoodketen steeg met 6% nadat Wendy’s positieve voorlopige resultaten over het vierde kwartaal deelde en een handvol herschikkingen binnen haar bedrijfsstructuur aankondigde. Uit een registratieaanvraag bleek ook dat Nelson Peltz Wendy’s niet wil overnemen.

Wells Fargo – Het bankaandeel steeg met 3,2%, zelfs nadat het bedrijf dalende winsten rapporteerde, gebukt onder een recente schikking en de noodzaak om reserves op te bouwen te midden van een verslechterende economie. Het netto-inkomen van Wells Fargo daalde met 50% tot $2,86 miljard, van $5,75 miljard een jaar geleden. De bank reserveerde $ 957 miljoen voor kredietverliezen nadat ze haar voorzieningen een jaar geleden met $ 452 miljoen had verlaagd.

bank van Amerika —De financiële aandelen stegen vrijdag met minder dan 1% nadat Bank of America de schattingen over de bovenste en onderste lijnen voor het vierde kwartaal had overtroffen. Een scherpe stijging van de netto rente-inkomsten droeg bij aan de resultaten, hoewel het management waarschuwde dat de maatstaf in het eerste kwartaal achtereenvolgens zou kunnen dalen. CEO Brian Moynihan zei ook dat een milde recessie de basisveronderstelling van het bedrijf was voor 2023.

Virgin Galactic Holdings – Het ruimtetoerismebedrijf steeg met 12,3% nadat het zei dat het op schema lag voor een commerciële lancering in het tweede kwartaal van 2023. Het bedrijf kondigde ook aan dat zijn president van lucht- en ruimtevaartsystemen, Swami Iyer, zou vertrekken.

Tesla — De aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen daalden met ongeveer 1% nadat ze door Guggenheim waren gedegradeerd tot verkoop van neutraal en de prijzen van zijn voertuigen in de VS en Europa waren verlaagd. In zijn downgrade noemde Guggenheim zijn zorgen over de schattingen van Tesla voor het vierde kwartaal.

Bank van New York Mellon — De aandelen van de middelgrote bank stegen vrijdag met 1,8% nadat het bedrijf voor het vierde kwartaal een nettowinst van $509 miljoen rapporteerde. Dat was jaar op jaar 38% lager, maar ongeveer 60% hoger dan in het derde kwartaal. Die winst steeg tot $ 1,1 miljard, of $ 1,30 per aandeel, wanneer bepaalde posten buiten beschouwing worden gelaten, maar het is onduidelijk of die resultaten vergelijkbaar waren met de schattingen van analisten.

VerenigdeGezondheid — De geavanceerde gezondheidszorgaandelen sloten meer dan 1% lager nadat het bedrijf de verwachtingen van Wall Street voor het vierde kwartaal had overtroffen. UnitedHealth rapporteerde een aangepaste winst van $ 5,34 per aandeel op een omzet van $ 82,8 miljard. Analisten geraadpleegd door Refinitiv verwachtten een winst van $5,17 per aandeel op een omzet van $82,59 miljard.

Lockheed Martin — De defensie-aandelen daalden met 2,6% nadat Goldman Sachs aandelen had verlaagd om te verkopen vanaf een neutrale rating. Het bedrijf zei dat de aandelen zouden kunnen dalen als de regering bezuinigt op defensie-uitgaven. Northrop Grumman aandelen doken ook 5,4% op Goldman’s downgrade naar een verkoop van neutrale rating.

Verkoopsteam — Het softwareaandeel sloot vlak na een downgrade naar neutraal van overwogen door Atlantic Equities. Het bedrijf zei dat het aandeel waarschijnlijk zou worden geschaad door het vertrek van leidinggevenden en een vertraagde groei.

Logitech — De aandelen van het bedrijf voor consumentenelektronica daalden met 3,4% nadat Deutsche Bank de aandelen had verlaagd van een koopadvies naar vasthouden. De daling bouwde voort op de verliezen van donderdag na het rapporteren van voorlopige resultaten die wezen op vertragende verkopen en winsten.

Warner muziekgroep – De aandelen van Warner Music Group daalden met 5,4% nadat Guggenheim zijn rating op het aandeel had verlaagd van kopen naar neutraal en het koersdoel had verlaagd van $35 naar $38, daarbij verwijzend naar zorgen over inkomsten uit de muziekstreamingdienst.

Copa — De aandelen van de Latijns-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij stegen met 6,4% na een upgrade naar overwogen van een neutrale rating door analisten van JPMorgan. De bank zei dat de aandelen 50% zouden kunnen stijgen als het vliegverkeer weer op gang komt.

AutoNation — Het aandeel van AutoNation daalde met 4,7% toen Wells Fargo de autoretailer verlaagde naar een gelijk gewicht van een overwogen rating, waarbij hij zei dat de waardering er “redelijk” uitziet en de schattingen te hoog lijken.

– CNBC’s Jesse Pound, Yun Li, Michelle Fox, Alex Harring en Carmen Reinicke droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie