Je moet deze laaiend enthousiaste omroep het tweede en beslissende doelpunt van Saoedi-Arabië tegen Argentinië horen noemen

laatste update: 12-2022


De WK-wereld kan niet stoppen met praten over Saudi-Arabië’s verbluffende 2-1 nederlaag van eeuwige wereldvoetbalmacht Argentinië op dinsdag.

En afgezien van een vreugdevolle achterwaartse salto van Salem Al-Dawsari, die het winnende tweede doelpunt scoorde in Qatar op dag 3 van de competitie, is het enthousiasme van deze omroeper naar voren gekomen als het meest virale moment van de wedstrijd:

Hoewel degenen die geen Arabisch spreken misschien moeite hebben om zijn commentaar te begrijpen, is de gebruikte taal bijna niet relevant.

“Allah, Allah, Allahhhh,” roept de omroep, terwijl hij zijn oproep over de oorverdovende menigte brult terwijl Al-Dawsari een radslag uitvoert en die binnenkort beroemde salto maakt. De omroep herhaalt vreugdevol de naam van de speler, evenals die lof voor de islamitische godheid, meerdere keren.

De Saoedische overwinning, in het naburige Qatar, roept bij sommigen herinneringen op aan 1990, toen Kameroen een door Diego Maradona geleid Argentinië met 1-0 versloeg in een WK-opener in Milaan.

De video van het Al-Dawsari-doelpunt werd met name gedeeld door de Pakistaanse cricketcoach en voormalig aanvoerder Mohammad Yousaf, en een tweet identificeerde de opgewonden commentator als Hassan Al-Aidarous van beIN Sports, een onderdeel van de in Doha gevestigde beIN Media Group. omroep de enthousiaste oproep deed, kon niet onmiddellijk worden bevestigd door MarketWatch.

Hier is nog een blik op dat moment in de voetbalgeschiedenis van Saoedi-Arabië, een meteen historisch moment voor een ploeg die in juni op de 53e plaats van de wereld stond, volgens de wereldvoetbalbond FIFA.

“Geen idee wat de commentator zegt, maar dat is pure voetbalpassie. #wat een doelpunt”, zei een Twitter-gebruiker genaamd @CitizenMalone, ongetwijfeld voor velen sprekend.

Andere video’s legden Saoedische supporters vast die feest vierden buiten het stadion:

Het doelpunt van dinsdag was nauwelijks een uitbijter voor grote momenten in ’s werelds populairste sport. Hier is een IJslandse omroep die behoorlijk uit zijn dak gaat over een doelpunt in een gelijkspel tegen Portugal tijdens het allereerste EK-optreden van het land in 2016:

En hier is de Uruguayaanse commentator Victor Hugo Morales die Maradona’s “Doelpunt van de Eeuw” viert in de kwartfinale van het WK 1986 (via de Listen and Learn-blog):

Bijna overstemd door de schok van de Saoedische overwinning en het delen van het moment van wereldwijde bekendheid van de beIN-omroep, was het ongeluk dat de Argentijnse fans voelden over de drie doelpunten die werden gewist door buitenspeloproepen, in een WK dat, drie dagen later, heeft plaatsgevonden. Aan controverse ontbrak het niet.

Mis het niet: Waarom is het WK in Qatar in 2022 zo controversieel? Hier is een lijst met problemen die het FIFA-toernooi overschaduwen.

Lezen: De Britse band The Farm verbiedt McDonald’s gebruik van hit in WK-advertentie Qatar

Verschillende Europese teams hebben maandag plannen opgegeven om armbanden te dragen die inclusie en diversiteit in het voetbal en de samenleving bevorderen, nadat ze hadden gedreigd dat de teamcaptains die ze droegen automatische gele kaarten zouden krijgen van de FIFA.Plaats een reactie