Italië dicht bij goedkeuring CDP, Macquarie bod op TIM’s grid Bloomberg News By Reuters

laatste update: 03-2023©Reuters. FILE FOTO: Het logo van Telecom Italia voor het merk TIM is te zien op een gebouw in Rome, Italië, 9 april 2016. REUTERS/Alessandro Bianchi

(Reuters) – Italië staat op het punt voorlopige goedkeuring te verlenen aan een bod van meerdere miljarden euro’s door de staatslener CDP en Macquarie Group (OTC:) voor Telecom Italië (BIT:)’s vaste netwerk, meldde Bloomberg News zaterdag onder vermelding van mensen die bekend zijn met de kwestie.

De aanvaarding van het bod door CDP en het Australische Macquarie zou deze maand kunnen worden aangekondigd, aldus het rapport, eraan toevoegend dat er nog geen definitieve beslissing is genomen.

Het nieuws komt nadat TIM vorige maand zei dat een bod op zijn netwerknetwerk ingediend door het Amerikaanse fonds KKR & Co (NYSE:) Inc “niet volledig de waarde van het activum weerspiegelt”. TIM zei dat het doel was om eind maart een verbeterd aanbod mogelijk te maken.

Topfunctionarissen van de regering van de Italiaanse premier Giorgia Meloni zijn vrijdag bijeengekomen om de laatste details van het bod te bespreken, aldus het rapport.

KKR verlengde vorige maand zijn bod op het vaste netwerk van TIM met vier weken tot 24 maart nadat de regering het Amerikaanse fonds had gevraagd om de deadline te verlengen om het meer tijd te geven om de potentiële deal te analyseren, met name de invloed ervan op een sector die als strategisch wordt beschouwd voor het land .

De administratie van Meloni wil de openbare controle over het TIM-net veiligstellen, maar er is binnen de regering geen overeenstemming over hoe dit te bereiken.

Macquarie Group weigerde commentaar te geven op het rapport. CDP en Telecom Italia hebben niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek van Reuters om commentaar.

Plaats een reactie