Is jouw crypto nog wel veilig?

laatste update: 12-2022


In deze video wil ik je informeren over wat er gaande is met FTX en andere exchanges, en duiden wat de risico’s zijn van crypto bewaren bij verschillende soorten platformen.

💬 Onze Discord Chat: 💬
💰 Aandelen kopen bij DEGIRO (tip): 💰
🔷 Crypto kopen bij Bitvavo: 🔷
🥇 Fysiek goud kopen bij GoldRepublic: 🥇

00:00 Intro
00:47 Wat is er gaande met FTX
04:11 Waarom dit onvermijdelijk was
05:24 Mails van platformen met hoge risico’s
06:14 Disclaimer
07:06 Risico bij exchanges (zowel binnen als buiten Nederland)
09:47 Groot misverstand over account garantie bij Bitvavo
10:57 Hardware wallet
12:40 FTX zal niet de laatste zijn die omvalt
13:28 Waarom ik crypto blijf aankopen
15:42 DCA aankoop
18:05 Afsluiting

Disclaimer:
Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je inleg verliezen.
De inhoud van mijn media is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. Aan de informatie uit deze video kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen. Niets dat ik schrijf of bespreek mag worden opgevat als investerings, juridisch, regelgevend, boekhoudkundig, fiscaal of ander soort advies.

Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen ben ik graag open over de posities die ik zelf bezit. Besproken posities in deze video die ik zelf bezit zijn:
– Bitcoin
– Ethereum

Ad: Deze video wordt gesponsored door Bitvavo. Bitvavo heeft geen invloed op de inhoud van deze video, ze weten niet wanneer ik een video maak en ook niet wat ik in de video bespreek. Ik krijg wel een vergoeding voor het tonen van hun platform, en gebruik deze vergoeding om deze videoreeks te financieren.

In deze video wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Meer informatie over mijn samenwerkingen en vergoedingen vind je op mijn website onder /

28 gedachten over “Is jouw crypto nog wel veilig?”

 1. Dank voor de video! Ik hoor je zeggen dat je mogelijk wat minder wil DCA'en de komende tijd. Zou je niet juist nú extra willen investeren met deze lagere prijzen?

 2. Wat vindt jij van het idee dat grote Youtubers exchanges promoten? Ik kijk naar de comment sectie van Graham Stephan en zie dat zijn fans uit zijn op bloed.
  Ik heb niks bij FTX gelukkig, maar hoe denk jij hier over?

 3. toch geeft Bivavo nog 6% op stable coins. Is dat te laag voor een Red flag?

 4. Ik ben nu een jaartje bezig met aandelen/ETF's en crypto. Aangezien ik destijds best nog een nono was op dit gebied ben ik ook ten prooi gevallen aan fomo. Ik zal lang niet de enige geweest zijn. Met name bij crypto. Ben nu wel zo'n beetje door het geld heen dat ik kan missen. Jammer dat ik nu met al die lage koersen niet echt bij kan kopen maar heb wel een hoop geleerd voor de toekomst. De do's en don'ts zeg maar. Ik sta aardig in het rood momenteel maar maak mij er niet al te druk om. Het komt wel goed op termijn ik ik weet dat ik het in de toekomst verstandiger aan zal pakken.

 5. Wel beetje rare wanneer hij laag staat je nu stopt met DCA en minder doet in tegenstelling tot toen hij hoger stond. Beetje soort Fomo klinkt het 🙂 Maar verder goeie video!

 6. Bitvavo heeft wel een aantal coins die je wel kunt kopen maar er (nog) niet vanaf kan halen. Dat vind ik wel wat twijfelachtig.

 7. Wat fijn dat jij garant staat voor Bitvavo en vooral voor de andere groep moet uitkijken. Dus als het mis gaat kunnen je jonge volgers en de advocaten van hun ouders ook bij jou een claim neerleggen.👍 top

 8. 17:22 je hebt het over de verhouding tussen aandelen en crypto en dat die 'goed' moet blijven. Het komt een beetje ongeloofwaardig over dat dit specifiek nu je reden is om niet of minder bij te kopen. Want de waarde crypto is de afgelopen tijd harder gedaald dan aandelen, dus de verhouding aandelen is groter geworden dan crypto. Ik denk eerder dat je reden is, dat je nu niet meer door Bitvavo betaald wordt om die maandelijkse inleg te doen. En dat je niet 250 eigen geld wilt inleggen, maar dat liever in aandelen investeert. Waarin ik je groot gelijk geef overigens, maar wat wel een andere motivatie is dan wat je zegt.

 9. Ik denk dat niemand kan beoordelen of een crypto exchange veilig of betrouwbaar is. Ik zou in ieder geval ver weg blijven bij allerlei internationale partijen. Wat ik me afvraag, is hoe groot het risico bij aandelen brokers is. Er wordt heel wat geschermd met “zero commission”. Ik weet niet of dat allemaal zulke betrouwbare partijen zijn. Neem DeGiro. Volgens mij hebben die ook wat rare constructies via Bulgarije. En ze zijn nogal van de verborgen kosten. Daar heb ik ook niet altijd een lekker gevoel bij. Van de andere kant kunnen zelfs banken in de problemen komen.

 10. This asset is currently in trading only mode. Asset deposits and withdrawals will be enabled at a later date. bitvavo????? is al maanden zo, hebben ze die crypto wel of ben je lucht aan het kopen.

 11. Ben zelf iets voorzichtiger met Bitvavo.

  Ze bieden staking aan. Voor zover ik begrijp doen ze dat via derde partijen. Als user heb je weliswaar keuze om al dan niet staking aan te zetten, maar het betekent ook dat Bitvavo kennelijk een (fors?) bedrag aan crypto elders gestald heeft. Geen idee waar, en om wat voor bedragen het gaat. Na FTX gaan dan bij mij wel alarmbellen af.

  Dus wees voorzichtig met wat je aanprijst in je videos 🤔

 12. Goede aanvullingen vanuit de kijkers:

  – Staking kent een risico, ook bij Bitvavo uiteraard. Zelf maak ik er geen gebruik van, maar het is wel interessant om erachter te komen waar het gestaked wordt en wat de risico's ivm 3e partijen zijn. Zoals gezegd in de video; het veiligst ben je als je alles zelf op bijv een hardware wallet opslaat.

  – Eén van de redenen om minder te DCAen is het feit dat ik me wil richten op kwaliteit videos ipv kwantiteit. Ik maak nog maar 4 videos per maand en wil me niet te veel focussen op crypto. Ik ga overwegen om gewoon te blijven DCAen maar dan maar eens in de paar maanden een video met een update te maken.

 13. Ik heb alles op mijn cold wallet gezet, wil een evt. exchange run helemaal niet afwachten, not your keys…not your crypto..

 14. Ineens is hij gestopt met aankopen en gaat hij ETF's en aandelen kopen. 🙉🙈. Als het slecht gaat snel een filmpje maken dat ze het allemaal zagen aankopen. en als het goed gaat dan zitten ze er al jaren in. Influencers. Een aparte job. Als je slim bent maak je je eigen huiswerk

 15. Hey Tim,
  Toch altijd fijn om jouw nuchtere en open kijk op dit soort gebeurtenissen te horen.
  Ik herken wat je zegt over de keuze die je maakt in of investeren in etf/aandelen of crypto. Op dit moment koop ik alleen crypto (btc, eth, ada) in kleine bedragen als de koers lager is gedaald dan voorgaande aankopen. ETF 's blijf ik elke maand standaard voor een vast volume aankopen voor de langere termijn.
  Ik begrijp nu dat het staken van crypto risicovol kan zijn? En overzetten naar een hard wallet nu wel verstandig is?
  Het zijn roerige tijden maar het hoofd niet verliezen en ja…je weet waar je aan begonnen bent als je de crypto wereld binnenstap. Keep calm, better days are coming 👊
  Bedankt voor weer een nuttige video!

 16. Dankjewel voor je nuchtere kijk op deze situatie en de info die je deelt. Na de ‘val’ van FTX ben ik toch wat meer gaan nadenken over de plek waar ik mijn Crypto’s het liefste zou willen bewaren, dit was eerst ook bij Bitvavo. Echter is dit ook een Exchange. Weliswaar redelijk veilig zoals je ook al zei, maar je bent niet in het bezit van je keys. Nu heb ik sinds kort gekozen voor een software wallet Exodus om later eventueel over te stappen op een hardware Wallet. Heb jij hier ook ervaring mee en hoe denk jij over een software wallet?

 17. De vraag is.. waarom heb je überhaupt niet je eigen crypto in handen? Het was nooit bedoelt om op exchanges te blijven.. niet tijdens een Bullmarket, maar zeker niet tijdens een Bearmarket

  En nu de angst inslaat, het weer.. naar 0 gaat, toch juist een periode om bij te kopen?

 18. Komt toevallig weer goed uit om een overheids coin, CBDC degitale munt aan de man te krijgen…

 19. Goeie video met nuchtere kijk. Ook eenvoudig gemaakt wat er allemaal achter crypto zit. Wat mij betreft, wallet in de lade 😉 en af en toe een transactie doen. Niet traden…

 20. Hele goede video Tim. Ik heb wel eens gelezen dat 90 (!) procent van de particuliere beleggers in crypto verlies maken. Nu begrijp ik ook waarom. De platforms handelen zelf ook in (eigen) cryptomumten. Kwestie van algoritmen en als particulier ben je jouw zuur verdiende geld kwijt. Zelfs met periodieke inleg (DCA) heb je nog een verlies van 50 procent. Dan zou ik er toch echt geen geld meer in stoppen. Heel verstandig om meer in ETF’s of aandelen te beleggen ten koste van Crypto. Dat zouden meer mensen moeten doen.

 21. zou je mischien een keer wat dieper in willen gaan op zo'n ledger?

 22. Zou je eens een video willen maken hoe je op een eenvoudige en veilige manier crypto van een exchange naar een hardware wallet kan omzetten. Thanks!

 23. Hey Tim, goede en duidelijke uitleg! Zelf heb ik al mijn crypto gestaked in Binance en na dit verhaal maak ik mij toch meer zorgen. Stel jij een (trust) wallet voor of gewoon lekker laten staan ivm grootste broker van crypto? Dank

 24. Goeie video. Mss een keer video over hardware wallets? Of is die er al?

Reacties zijn gesloten.