Is dit het moment om terug te keren naar Chinese aandelen?

laatste update: 12-2022


Chinese aandelen worden al geruime tijd door beleggers vermeden. Onlangs werd de Chinese president Xi Jinping nog herkozen voor zijn derde presidentstermijn. De Chinese overheid heeft nog steeds als doel om binnen afzienbare tijd de grootste economie ter wereld te worden. Als reactie op het Chinese partijcongres kregen Chinese aandelen harde klappen te incasseren op de aandelenmarkten. Wij laten zien waarom dit mogelijk het moment kan zijn om Chinese aandelen weer aan de portefeuille toe te voegen.

Sentiment rondom de Chinese beurs is dramatisch

In 2021 wisten de meeste Chinese aandelen een stevige top neer te zetten. Sinds dat moment zijn deze aandelen geconfronteerd met een stevige prijsval. Dit heeft alles te maken met het sentiment rondom de Chinese beurs. Beleggers vrezen dat de groei van de Chinese economie zal gaan tegenvallen en ook wordt er gevreesd voor de dreigingen vanuit de Amerikaanse beurswaakhond. Zo voldoen veel Chinese beursgenoteerde bedrijven niet alleen de Amerikaanse verslaggevingseisen. Dit zal binnen enkele jaren moeten veranderen, want anders hangt er ‘delisting’ boven hun hoofd. Dit zou inhouden dat deze bedrijven hun Amerikaanse beursnotering moeten inleveren.

Chinese aandelen beschikken over potentieel

Voor beleggers kan dit juist een uitgelezen moment zijn om de Chinese beurs weer serieus te nemen. Door de forse prijsval is er namelijk een interessante risk / reward ontstaan. In deze video doen wij een beroep op een belangrijke steunlijn die er al jarenlang voor weet te zorgen dat de belangrijkste Chinese beurs overeind weet te blijven. Nu de Chinese beurs opnieuw bij deze steunlijn terecht is gekomen, kan het de moeite waard zijn om verder in te zoomen.

Download ons gratis E-book “Handelen zonder Emoties”:

Let op; dit is geen financieel advies. Wij verstrekken alleen informatie en hieraan kunnen geen verantwoordelijkheden ontleend worden. Je bent zelf verantwoordelijk hoe je met de verstrekte informatie omgaat.

#Chineseaandelen #china #Chineseeconomie #xijinping