IS APPLE NOG EEN GOED AANDEEL IN 2021? APPLE KOPEN OF NIET?!

laatste update: 08-2022


Mijn naam is Max en in deze video ga ik het aandeel Apple bespreken. Eergister bracht apple hun cijfers naar buiten en die waren echt ontzettend sterk. Apple is ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar met 36% gegroeid in verkopen. Daarbij was de iphone verkoop de grootste verrassering, deze zijn ten opzichte van vorig jaar met 50% gegroeid. Maar ondanks dat de cijfers zo goed waren en het bedrijf de verwachtingen heeft overtroffen, is het aandeel gezakt. Hoe kan dat? Tijdens het bekend maken van de cijfers gaf apple een aantal waarschuwingen. De belangrijkste waarschuwing was die van de verwachte chip shortage. Tim Cook gaf aan dat er mogelijk een te kort komt aan chips voor de iphone en ipad en dat daardoor de groei in het volgende kwartaal niet voortgezet kan worden zoals nu. Ook verwacht het bedrijf een vertraagde groei in hun service business dit zijn dingen als apple music en cloud. Deze 2 dingen zorgen ervoor dat de prijs van het aandeel daalt, investeerders beleggen hun geld in Apple omdat ze in de toekomst groei verwachten en als dat niet waar gemaakt kan worden daalt deze verwachting en zo ook de koers. Maar dit is de verwachting over een kwartaal, als je lange termijn in apple gelooft is 1 kwartaal niet zo spannend. Denk jij dat Apple over 5-10 jaar alleen maar groter is en hun earnings ook vele malen zijn verdubbeld dan is de huidige koers misschien nog niet zo duur en is dit een moment om in te stappen. Laten we beginnen met de analyse.

Apple is het meest waardevolle bedrijf op deze aarde, en daar zijn goede redenen voor. De technologiegigant geniet van een ongeëvenaarde klantenbinding voor zijn producten en diensten, waardoor Apple elk jaar tientallen miljarden dollars aan vrije cashflow genereert. In 2021 draaien de activiteiten van Apple op volle toeren dankzij de enorme consumentenvraag als gevolg van de hybride werkomgevingen die er zijn ontstaan de afgelopen 1.5 jaar. Toch blijken er nu problemen te ontstaan voor apple nu de chip tekort voor de Iphone en Ipad begint op te spelen. De iphone is voor Apple het belangrijkste product die ook het meeste geld binnenbrengt. Afgelopen kwartaal kwam er bijna 40 miljard dollar binnen door de verkoop van Iphones. Een mogelijke daling in verkoop zou voor de omzet en de winst dus zeker gevolgen kunnen hebben, vandaar de daling in de koers. Maar dat is niet de enige reden dat de koers is gedaald. Vorig kwartaal kwam apple ook met recordcijfers en daalde de koers ook in een week tijd hard. Er is vaak rond de earnings sprake van buy the romour sell the news. Mensen kopen het aandeel als de cijfers waarschijnlijk goed zullen zijn en verkopen het net voor de cijfers.

Tegen de huidige prijs per aandeel van ongeveer $ 147,87 handelt AAPL tegen een achterblijvende P/e ratio van 31,17. De forward P/E ratio van 27,94 suggereert weinig verwachting van winstgroei in de komende jaren. Analisten hebben winstgroeiverwachtingen van 10,20% dit jaar en slechts 3,11% volgend jaar. En doordat de verwachtingen redelijk laag zijn, denk ik juist dat dat voor een instapmogelijkheid kan gaan zorgen. Apple heeft een ongelofelijk sterk ecosysteem waaraan het huidige klanten kan blijven binden en dat zorgt ervoor dat nieuwe producten heel snel aan de man gebracht kunnen worden. Kijk maar naar de Airpods die eigenlijk alleen voor apple producten waren gemaakt en heel populair werden. Het ecosysteem zorgt ervoor dat mensen overgaan naar iphone en de herkenbaarheid van de airpods zorgt voor goedkope marketing. Het sterke ecosysteem zorgt er ook voor dat overige producten goed verkocht kunnen worden. De afgelopen jaren is apple bezig om de winst per klant te verhogen doormiddel van services. En dat lukt ze heel aardig. De verdeling van de inkomsten is voornamelijk sinds 2015 aan het veranderen. Deze verandering is zeer gunstig, want het zorgt ervoor dat het bedrijf kan blijven groeien. Op een gegeven moment zullen de meeste mensen die dat willen een iphone hebben en zullen de nieuwste modellen niet meer zo extreem veel geld opleveren. Daarom moet Apple blijven innoveren met dingen als de airpods, de apple watch en de services als apple music, apple pay, apple app store.

Bedankt voor het kijken naar deze video! Op dit kanaal leer ik je meer over online geld verdienen, investeren, hoe je geld voor jou kan laten werken en over boeken van bijvoorbeeld Warren Buffett en Ray Dalio.
Let op: Ik ben geen financieel adviseur en geef geen financieel advies in deze video’s!

Lijkt je dit interessant? Abboneer en laat een reactie achter!
#aandelen #apple

4 gedachten over “IS APPLE NOG EEN GOED AANDEEL IN 2021? APPLE KOPEN OF NIET?!”

  1. I will work on your channel and also analyze the channel issues which is distracting to gain views and subscriber for your youtube channel.
    We are a aggenncy and we do all social media marketing likhe Instagram followers and Facebook followers and YouTube subcribers
    We montize youtube channel with in 20 to 30 days.
    We have well experienced team for work we are also on fiver and upwork
    Hope you will like our proposal

Reacties zijn gesloten.