INVESTEREN IN DE VANGUARD VUSA S&P 500 ETF – Beleggen in DIVIDEND aandelen bij DEGIRO in 2022

laatste update: 09-2022


In deze video bespreek ik waarom ik binnenkort een ETF portefeuille ga starten en om te beginnen investeer ik in de VUSA ETF. Ik vertel je waarom ik deze ETF zo aantrekkelijk vind en ik laat zien waar je op moet letten bij het kiezen van een ETF.
Een ETF is simpel gezegd een mandje vol met aandelen van veel verschillende bedrijven die actief kunnen zijn in verschillende landen en sectoren waardoor je in een keer een goed gespreide portefeuille op kunt bouwen zonder dat je maandelijks heel veel tijd kwijt bent aan het onderzoeken en analyseren van aandelen en bedrijven.
De VUSA ETF volgt de S&P 500 index en deze index heeft de afgelopen jaren een zeer indrukwekkend rendement laten zien.

——————-
De Dividend Tracker die ik gebruik in mijn video’s is hier te downloaden (tegen een kleine vergoeding):

——————-

Ik zou het leuk vinden als je mij volgt op mijn beleggingsavontuur op weg naar financiële onafhankelijkheid.
Dat hoop ik te bereiken door te investeren en te beleggen in dividend aandelen zodat ik er uiteindelijk van kan leven.

Je kunt me ook volgen op Instagram:

Wil je liever bij een andere broker beginnen met beleggen en aandelen kopen dan bij DEGIRO? Probeer dan eens BUX Zero.
Word net als ik belegger met BUX Zero. We krijgen allebei een gratis aandeel zoals Apple, GoPro of Coca-Cola als je je via mijn link aanmeldt. T

8 gedachten over “INVESTEREN IN DE VANGUARD VUSA S&P 500 ETF – Beleggen in DIVIDEND aandelen bij DEGIRO in 2022”

  1. Op 8:02 zeg je een keurig rendement maakt. Dat kan je niet weten. Dat maakt je een profeet.

  2. De SP500 is momenteel heel zwaar over gewaardeerd. Hier even geduld hebben of niet alles op inzetten is geen slecht plan.

  3. Kun je ook eens een vergelijking maken tussen de ETF's van VanEck Vestors Sustainablme World? Aangezien je te maken hebt met een NL (beurs) ETF en een Amerikaanse. Over de kosten en de belasting die je wel of niet terugkrijgt.

  4. Enige nadeel dat ik zie is dat je wel diversificatie hebt in sectoren, maar geografisch alleen de Verenigde Staten met de s&p 500. Daarom heb ik zelf voor vwrl gekozen : dat is geografisch iets beter.

  5. De lyxor s&p 500 doet het qua rendement beter dan Vusa en is ook kernselectie. Scheelt jaarlijks zo’n 0,25% tot 0,30% rendement. Is wel op “swap”-basis ipv fysieke replicatie.

  6. Goedendag, ik beleg zowel in de vwrl en vusa. Kijk wel hoe de koers ervoor staat bv bij vwrl/vusa kan het tijdens de maand nogal schommelen, stel dan wel een limit order in, wat ik er wel voor wel betalen. Wel zo subtiel toch?

Reacties zijn gesloten.